25 / 07 / 2024

lojistik köyler 2013

lojistik köyler 2013

17 lojistik köyün 7'sinde bina inşaatları bitti veya birinci etabı tamamlandı. 3'ünde inşaat devam ediyor...

O ilde İsviçre modeli köyler kurulacak! İmar çalışmaları yıl sonunda tamam: Bu mahalleler... 

Düzce'de 7 mahallede ‘şehir konforunda köy’ konsepti ile yerleşim yerlerinin şehir hizmetlerinden yararlanması sağlanırken köy özelliği de saklanacak. ‘İsviçre Modeli’nin uygulanacağı köylerdeki imar planı çalışmalarının sene sonunda bitirilmesi hedefleniyor.  

Dünyanın en iyi 4 turizm köyü seçildi! Türkiye'de bu köylerde yeri olanlar çok şanslı...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü 2021 senesinde Dünyanın En İyi Turizm Köyü'nü seçtiğini açıkladı. Açıklanan listeye Türkiye'den 4 köy girdi. En İyi Turizm Köyleri listesine giren köyler ve detaylar.

Emlakta Nostalji: 1935 yılındaki Marmara depreminde 7 köy yıkılmış!

Deprem ülkesi olan Türkiye'de 1935 yılındaki Marmara depreminde 7 köy yıkılmış... Çeşme yolları kurumuş, köyler yıkılmış, yer altından korkunç gürültüler geliyormuş...

Balıkesir'de göl manzaralı köyler gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi! 

Balıkesir'in gözde ilçeleri arasında yer alan Gönen, sakin hayat sevenler tarafından yoğun talep görüyor. Bölgedeki göl manzaralı köyler gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi. İşte ayrıntılar... 

Köyler imara açılıyor iddiası!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, 30 büyükşehir belediyesinin sınırlarında yer alan kırsal yerleşik alan sınırını 100 metreden 300 metreye yükseltildi. 

Yeni trend: Köy evleri ve bungolovlar!

Pandeminin etkisiyle Türkiye'nin köylerine ilgi arttı. Denizin kenarında ya da denize sadece birkaç kilometre uzaklıkta olan bu köyler tatilcilerin yeni adresi oldu.

Köy yerine gelen kırsal mahalleler neleri değiştirdi?

Son zamanlarda büyükşehir sınırları içinde kalan ve köyden mahalleye dönüştürülen yerleşim birimlerinin sayısı artıyor. Köyler kırsal mahalle oldu. Peki kırsal mahallelerle ne kazanıldı? İşte detaylar...

Büyükşehirlerdeki köyler kırsal mahalle oluyor!

Büyükşehirlerdeki köyler, kırsal mahalle oluyor. Köy statüsü yeniden değiştiriliyor. Peki yeni düzenleme neler getiriyor?

Kerkük'te köyler yeniden imar edilecek!

BM Genel Sekreteri'nin Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis Plasschaert, terör saldırıları nedeniyle evlerinden olan Kerkük vatandaşı için bölgenin yeniden imar edilmesine destek olmaya hazır olduklarını söyledi.

5648 Sayılı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Hizmetleri Hakkında Kanunu'nda değişiklik!

5648 Sayılı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Hizmetleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile tarım kentleri, merkez köyler ve benzeri cazibe merkezlerinin oluşturulması amaçlanıyor.

Ofisler terk edilmiş köylere mi dönecek?

Koronavirüs sürecinde normale dönüşle birlikte bundan sonraki 10 yıl içinde ofisler, tarımdan sanayiye geçiş dönemindeki köyler gibi terk edilmiş olacak ve “Orada bir ofis var uzakta” mı diyeceğiz?

Süleyman Soylu: Giresun'da kayan köyler var!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Giresun Dereli'de çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, "Kayan köyler var. Suyun getirdiği ve zeminini sarstığı kayan köyler var, orada boşalttığımız evler var. Özellikle derenin etrafını açabilmek için son derece kararlı bir yıkım gösteriliyor ve buradaki binalar y

Kemalpaşa'da lojistik köy kurulması için kamulaştırma kararı TBMM'de!

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bir lojistik köy kurulması kapsamında tarım arazilerinin acele kamulaştırılması nedeniyle mağdur olan vatandaşların durumu TBMM gündemine taşındı. CHP'li Polat konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

lojistik köyler 2013 Haberi

lojistik köyler 2013


17 lojistik merkezi, 5 ayrı yük merkezinde çalışmalar ilerliyor. Bazılarında birinci etap tamamlandı, faaliyet başladı. Bazıları henüz kamulaştırma aşamasında, bazıları ihaleye çıkıyor. Lojistik merkezlerinde yıllık 30 milyon tona yakın yük taşıma kapasitesi kazandıracak bu merkezlerden bazılarının büyüklüğü 2 milyon metrekareye yakın.


 Merkezlerin 2020'ye kadar tamamlanması planlanıyor. 2023'te 500 milyar dolarlık ihracatı bu merkezler taşıyacak. Samsun, Halkalı, Uşak’taki merkezler işletmeye açıldı. Denizli, İzmit, Eskişehir ve Kayseri’de ilk etaplar tamamlandı.


Ayrıca DLH, İzmir Kemalpaşa’da, özel sektör de Mersin Taşkent’te lojistik merkez kurulması çalışmaları yapıyor. Bu arada Trabzon'da da global ölçekte bir lojistik merkez çalışmaları var. İstanbul BBB'nin Hadımköy ve Tuzla projeleri, Ankara Sanayi Odası’nın Ankara ile ilgili yürüttüğü lojistik köy projesi bulunuyor. Hükümetin planladığı lojistik köylerde son durum nedir, işler ne aşamadadır? Bu...