06 / 05 / 2024

lojistik sektörü

lojistik sektörü

Lojistik sektörü rotasını dış ticaret hacminin yanında hızlı tren ve otoyol projeleriyle stratejik önemi artan Bursa’ya çevirdi. 71 yeni aktörün eklendiği sektörde rekabet had safhada

3. Köprü lojistik sektörüne yarayacak!

Batu Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara: "Yeni yapılan köprü ve otoyolun transit geçiş için kullanılması hem şehir içi trafiği rahatlatacak hem de lojistiğe hız katarak, para kazanılmasını sağlayacak"...

Borusan, Balnak'ın tüm hisselerini satın aldı!

Borusan Holding CEO’su Agah Uğur, Türkiye’nin en büyük lojistik devinin doğduğunu belirterek, “2015’te hedefimiz 1 milyar dolar ciro” dedi...

Kovid-19 salgını inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Kovid-19 salgını sebebiyle uygulanan kısıtlamalar, yükselen hammadde fiyatları ve lojistik gibi sorunlar sektörleri olumsuz etkiledi. Peki bu süreçte inşaat sektöründe neler oldu? Sektör temsilcileri şu anki durumu değerlendirdi.

Amazon, ABD'de gayrimenkul sektörünü olumlu etkiliyor!

Koronavirüsün kazananlarından Amazon, ABD’nin pandemiyle kötüleşen gayrimenkul sektörüne yabancı yatırım getiriyor. Önceden ofis alan yabancı gayrimenkul yatırımcıları, şimdi depo ve lojistik tesis satın alıyor. 

Gayrimenkul sektörü Kovid-19'la nasıl dönüştü?

Açılış yapamayan oteller, atıl kalan ofisler, yaşam mücadelesi veren AVM’ler, önemi artan lojistik veri merkezleri ile gayrimenkul ve perakende sektörü Kovid-19 salgını sonrasında hızlanan trendler ile topyekün bir dönüşüme girdi.

COVID-19 salgını ile gayrimenkul sektörü yeniden şekillendi!

Cushman & Wakefield’in ofis, perakende, sanayi ve lojistik sektörler hakkında değerlendirmede bulunduğu Türkiye Gayrimenkul Pazar Görünümü 2020 Birinci Çeyrek Raporu yayınlandı. Rapora göre Türkiye’de çalışan sağlığı ve güvenliğine odaklanan esnek ofis alanları olması bekleniyor.

Koronavirüsün inşaat sektöründeki etkileri nasıl olacak?

Çin'de başlayan ve dünyayı da etkisi altına alan koronavirüs dünya ekonomisini çöküşün eşiğine getirdi. Ticaret, lojistik gibi bir çok sektörü etkileyen koronavirüs, inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Pasifik İnşaat, AVM’yi satıp lojistik sektörüne girdi!

Ankara’da hayata geçirdiği Next Level serisi ve Merkez Ankara projeleriyle tanınan Pasifik İnşaat, Next Level projesindeki AVM’yi borç takasıyla sattı. AVM’den çıkan firma, uluslararası lojistik sektörüne girdi...

Lojistik sektöründeki maliyet artışına kira etkisi!

Kurlardaki tırmanış, akaryakıt zamları, köprü geçiş ücretlerinin artmasıyla lojistik sektöründe maliyetler yüzde 25-30 arttı. Özellikle entegre hizmet sunan lojistik firmalarında depolama kiralarında ciddi bir maliyet artışı meydana geldi.

QT Holding inşaat sektörüne 500 milyon dolarlık yatırım yapıyor!

Gayrimenkul, gıda, finans ve lojistik sektörlerinde faaliyet gösteren QT Holding, 15 temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye' deki yatırımlarım arttırma yolunda önemli adımlar atmaya devanı ediyor.

Kahramanmaraş Türkoğlu inşaat sektörünün yeni gözdesi!

Yatırım planlaması yapılan ve devam eden Organize Sanayi Bölgesi, Devlet Demir Yolları Lojistik Merkezi, Cezaevi Kampüsü, Hastane gibi projelerle birlikte son yıllarda inşaat sektöründe de Türkoğlu İlçesi cazibe merkezi oldu.

Ankara lojistik sektöründe de başkent olabilir!

EVA Gayrimenkul Değerleme, Türkiye'de hızla gelişen lojistik sektöründe merkezi güç ve aktarma bölgesi olma yolunda hızla mesafe kaydeden Ankara'nın lojistik sektörünü mercek altına alıyor.

İnşaat malzemeleri ihracatı lojistik sektörünü hareketlendiriyor!

2014 yılında gerçekleşen 2 milyar dolarlık inşaat malzemeleri ihracatı lojistik sektörünü hareketlendiriyor. Bu hareketlenme 2015 yılında da devam edecek.

Yıldırımlar inşaat sektöründeki gücünü artıracak!

Yıldırımlar, inşaat tarım ve lojistikteki gücünü artırmaya hazırlanıyor. Bu yıl yaklaşık 150 dönüm arazide ceviz ekimine başlamayı planlayan şirket, lojistik sektörüne yönelik olarak da araç yatırımı planlıyor.

3.köprü lojistik sektörünü canlandıracak!

İstanbul'da inşaatına devam edilen 3.Köprü'nün, lojistik sektöründe planlama imkanını artırması ve yakıt maliyetini azaltması bekleniyor...

lojistik sektörü Haberi

lojistik sektörü

Hızla büyüyen global lojistik sektörü, Türkiye’de üs haline getirdiği İstanbul’dan üretimin ve sanayinin yoğun olduğu bölgelere kaymaya başladı. Otomotiv, tekstil, makine ve gıda sektörleriyle ön plana çıkan Bursa, lojistik sektörünün yeni gözdeleri arasında yerini aldı. Kentin cazibesi; limanları, hızlı tren ve otoyol projeleriyle daha da artarken, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda (BTSO) 2012 yılında bin 13 olan lojistik ve taşımacılık sektöründeki firma ve şubelere ait üye sayısı son iki yılda 71 yeni üye ile bin 84’e ulaştı. Lojistik taşımacılıkta merkez konuma gelmeyi hedefl eyen Bursa’da, BTSO liderliğinde yürütülen Lojistik Köy Projesi kapsamında Lojistik Zirvesi hazırlığı da yapılıyor. Bursa’nın lojistik açıdan stratejik bir konuma geldiği görüşünde birleşen sektör temsilcileri, kentte faaliyet gösteren firma sayısının hızla arttığına ve bunun da rekabeti...