06 / 05 / 2024

lojman evlerinin yönetilmesi

lojman evlerinin yönetilmesi

Devlete ait kamu konutları, 178 sayılı Maliye Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 13 üncü maddesi gereğince yönetiliyor. İşte Lojman yönetimi kanunu 2015 esasları...

Kiracılardan yüksek kiralara yeni çözüm! Kira sözleşmesi yaparak evlerinin bir kısmını kiralıyorlar...

Özellikle büyükşehirlerde yaşayan kiracılar, yükselen masraflarını azaltmak için çözümü evlerinin bir bölümünü alt kira sözleşmesi yaparak kiralamakta buluyor. 

Konut kira artışları turizm çalışanlarını da vurdu! Lojman sorunları gittikçe büyüyor!

Ev kiralarının yüksek olması nedeniyle, barınma sorunu yaşayan turizm çalışanları, çalışmak istedikleri tesisin ilk olarak lojmanı olup olmadığını soruyor. 

Konut satışı yapacaklar dikkat! Para nasıl alınır? İşte tek tek bilinmesi gerekenler!

Konut satışı, pek çok detayın düşünülmesini gerektiren karmaşık bir süreç Fakat, en kritik aşamalardan biri, satıcının konutun karşılığında parayı nasıl alacağıdır. Bu sürecin, güvenilir, hukuki ve finansal bakımdan güvenilir bir şekilde yönetilmesi gerekiyor. İşte detaylar...

Hatay’da depremzedeler için inşa edilen köy evlerinin teslimi için geri sayım başladı!

Deprem bölgesinde konutların hızla yükselmesi ile beraber teslim tarihleri merak edilenler arasına girdi. Hatay Hassa'da depremzedeler için inşa edilen köy evlerinin hak sahipleri belli oldu. Depremzedeler ise birkaç hafta içerisinde yeni konutlarına kavuşacak.

Dünyayı kasıp kavuran OpenAI'a 100.000 dolarlık hibe

Ünlü ChatGPT yapay zeka sohbet robotunun arkasındaki güç olan OpenAI, Perşembe günü yaptığı açıklamada, yapay zeka yazılımının önyargı ve diğer etkenleri ele almak için nasıl yönetilmesi gerektiğini tespit etmek üzere 1 milyon dolarlık bir fondan 10 eşit hibe sağlanacağını söyledi.

Hatay Altınözü'nde depremzedeler için yapılan köy tipi afet evlerinin inşaatı tam gaz!

Hatay'ın Altınözü ilçesinde köy tipi afet evlerinin inşası tüm hızıyla sürüyor. Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Gaziantep Nurdağı'nda depremzedeler köy evlerine yerleşti! Bakan Kurum köy evlerinin videosunu paylaştı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Nurdağı ilçesinde inşası tamamlanan ve depremzedelerin yerleştiği köy evlerinin fotoğraflarını paylaştı. Bakan Kurum, konu ile ilgili açıklamada da bulundu. İşte ayrıntılar...

Memurlara son dakika 2023 müjdesi! Büyükşehirlerdeki memurlara kira ve lojman desteği geliyor: Tek tek açıklandı!

Büyükşehirlerde yaşayan memurların şartlarının iyileştirilmesi için harekete geçiliyor. Bu kapsamda, metropollerde çalışanlara büyükşehir tazminatı ödenecek, lojman imkanı sunulacak ve kira yardımı da yapılacak. İşte merak edilen ayrıntılar...

Dünya Bankası’ndan önemli uyarı…Bazı ülkeler küresel göçe bağımlı hale gelecek!

Varlıklı ülkelerin yanı  sıra orta gelirli orta gelirli ülkelerde nüfusun hızla yaşlandığına dikkat çeken Dünya Bankası, bu ekonomilerin gelecekte küresel göçe bağımlı hale geleceği öngörüsünde bulundu. Dünya Bankası, göç sürecinin daha iyi yönetilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

İstanbul Finans Merkezi Kanunu resmen yasalaştı! 20 yıl boyunca o şirkete kullanma izni verildi

İstanbul Finans Merkezi’nin yönetilmesi ve işletilmesine dair hükümler ile burada yürütülecek faaliyetler ve bu faaliyetlere ilişkin teşvik, indirim, istisna ve muafiyetleri düzenleyen kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda bugün kabul edildi.

2022 yılı lojman kiraları belli oldu!

2022 yılı lojman kira bedelleri belli oldu. Lojman bedelleri, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan 407nolu Milli Emlak Genel Tebliği kapsamında yer aldı...

Çocuğa miras kalan gayrimenkuller nasıl yönetilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde çocuğa miras kalan malların nasıl yönetilmesi gerektiğini kaleme aldı. 

Sinop Ayancık'ta selden hasar gören evler yıkılıyor!

Sinop Ayancık'ta selden hasar gören evlerin yıkımına başlandı. İlçede selden en fazla etkilenen Babaçay köyünde, 37 sene önce meydana gelen heyelanın ardından yapılan ve en son sel afetinde hasar gören afet evlerinin yıkımları dün başlatıldı.

lojman evlerinin yönetilmesi Haberi

lojman evlerinin yönetilmesi

Lojman yönetimi kanunu 2015!

Devlete ait kamu konutları, 178 sayılı Maliye Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 13 üncü maddesinin (e) bendi uyarınca Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğünce yönetiliyor. 


Üzerinde kamu konutu bulunan Hazineye ait taşınmazlardan Maliye Bakanlığınca Hazineye ait taşınmazların idaresine ilişkin yöntemlerle değerlendirilmek suretiyle ekonomiye kazandırılmalarının daha uygun olacağına karar verilenlerin tahsisleri, adına tahsis yapılan idarelerin görüşleri de alınmak suretiyle kaldırılır. 


Fiilen kamu konutu olarak kullanılan ve tahsisleri kaldırılanların yerine Maliye Bakanlığı tarafından başka kamu konutları tahsis edilir. Tahsisleri kaldırılan kamu konutlarında oturanlara, kurumları tarafından Maliye Bakanlığınca yeni tahsis edilen kamu konutlarından tahsis yapılır. 


Adına yeni kamu konutu tahsis edilenlerce kurumlarınca yapılacak yazılı tebligat tarihinden itibaren en geç otuz gün içinde oturulan kamu konutunun boşaltılması zorunludur. Bu süre...