04 / 10 / 2024

lojman kira bedelleri 2020 belli oldu mu

lojman kira bedelleri 2020 belli oldu mu

2020 yılı lojman kira bedelleri belli oldu. Lojman bedelleri, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan 397 nolu Milli Emlak Genel Tebliği kapsamında yer aldı..

İstanbul’da kiralar yüzde 56 arttı! En düşük kira bedeli emekli maaşının üzerine çıktı!

Mega kent İstanbul’da kira bedelleri geçtiğimiz seneye göre yüzde 46 artış gösterirken, en düşük kira bedeli  bile en düşük emekli maaşının üzerine çıktı. 

İstanbul'da kiralar 3 ilçede 35 bin TL'yi aştı: En pahalı kira bu ilçede! 

İstanbul'da kira bedelleri, geçtiğimiz seneye göre yüzde 46 artış gösterdi. İşte ilçe ilçe kira bedelleri...

Kira bedelleri, evin yaşına ve konforuna göre belirlenmeli! Hem ev sahibini hem de kiracıyı düşünmek gerekiyor!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, kiralarda uygulanan yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasının konut sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların azalmasını sağladığını belirtti ve "Kira bedelleri, evin yaşına ve konforuna göre belirlenmeli" dedi. İşte o açıklama...

Kira derdine 'BİM' çözümü! Kiracılar kira ödemektense karavanı tercih ediyor! BİM'den ev sahibi olmadık demeyiz... 

Yüksek kira bedelleri altında ezilen kiracılar, BİM'de satılan karavanlara gözünü dikti. Kiracılar, yüksek kira ödemektense karavanda yaşamayı tercih ediyor. İşte ayrıntılar... 

İzmir'de aile hekimlerinden kira tepkisi: Artışlar yüzde 600'ü buldu!

İzmir'de aile hekimleri, sürekli olarak artış gösteren kira bedelleri sebebiyle zorlanıyor. İzmir Aile Hekimleri Derneği (İZAHED) Başkan Yardımcısı Dr. Volkan Altan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kira artışlarının yüzde 600’e ulaştığını söyledi.

Ortalama kira bedeli asgari ücreti aştı! Kiracılar sınırları genişletti! En ucuz kiralık ev aranıyor... 

Ülke genelinde ortalama kiralar 18 bin 640 lira olurken vatandaşlar en ucuz kiralık ev arayışına girdi. Peki en uygun kiralar hangi şehirde? İşte il il kira bedelleri...

Arazi sahipleri dikkat! İşlenmeyen araziler kiralanacak! Kira bedelleri nasıl belirlenecek? 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı 2 seneden fazla süredir ekilmeyen tarlaları dijital kiralama yöntemiyle kiraya verecek. Peki kira bedelleri nasıl belirlenecek? 

Alsancak'ta kiralık ev bedelleri 162 bin TL'ye kadar yükseldi! 

İzmir Alsancak'taki kira bedelleri dudak uçuklattı. 15 bin TL'den başlayan rakamlar, 162 bin TL'ye kadar çıkıyor...

Eksik kira ödeyen kiracıların başı dertte! İlk duruşmada tahliye edileceksiniz!

Kira bedelleri kiracılar tarafından her ay düzenli olarak yapılması gerekiyor. Peki kiracılar kiralarını eksik öderse ne olur?  Ev sahipleri biriken kira borçları karşısına ne yapmalı? İşte ayrıntılar...

Kira bedelleri 25 bin 190 TL'yi buldu: 33 bin 461 TL maaş alan memur kirasını nasıl ödeyecek? 

Bağımsız Büro Sen Genel Başkanı Erkut Demirci düzenlediği basın toplantısında seçim öncesi verilen sözleri işaret ederek, memurlara kira yardımı verilmesi gerektiğini söyledi. İşte o açıklama...

Kiracılara müjde! Ağustos ayında kira zam oranı yüzdesi değişiyor! Kira bedelleri düşüyor mu?

Kira zammı ile ilgili olarak her ay ayrı bir oran uygulanacak. Peki kira zammında yeni oran yüzde kaç olarak belirlenecek? Ağustos ayında kiralar ne kadar olacak?

Zam sınırının kalkmasıyla uçuşa geçen kira bedelleri ev sahibi kiracı davalarını artıracak!

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Genel Müdürü Özkan Yalaza yaptığı açıklamada yüzde 25'lik kira artışı sınırının bu ay itibarıyla sona erdiğini dile getirerek, söz konusu bu durumun kira fiyatlarını tetikleyeceğini belirtti.

Lojman kiralarına şok eden düzenleme: Rayicin yüzde 20 altında olacak! İstanbul'da lojman kirası 18.880 TL!

Lojman kira bedelleri yeniden düzenleniyor. Artık rayicin yüzde 20 fiyat avantajıyla kiralanacak olan lojman fiyatlarının, İstanbul'da 18 bin 880 TL seviyelerinde olması bekleniyor. İşte ayrıntılar... 

lojman kira bedelleri 2020 belli oldu mu Haberi

lojman kira bedelleri 2020 belli oldu mu

2020 yılında uygulanacak lojman kira bedelleri belli oldu. 2019'da metrekare kira bedeli 4,85 TL olan kaloriferli konutların yeni dönem kirası metrekare başına 5,53 TL'ye çıktı.

397 nolu Milli Emlak Genel Tebliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. 2020 yılı kira bedelleri tebliğ kapsamında açıklandı. Tebliğ, 10/7/2018 tarihli ve 30474 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 101 inci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendine dayanılarak hazırlandı. 

Tebliğ gereğince kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlarda aylık her bir metrekare için 2,69 TL kalorifersiz konutlarda her bir metrekare için 4,21 TL, kaloriferli konutlarda her bir metrekare için 5,53 TL olarak belirlendi.

Kira bedeline yapılacak ilaveler


kira bedellerine ek olarak, aylık her bir metrekare için kaloriferci, kapıcı ya da her ikisinin de kurum ve...