08 / 05 / 2024

Lojman satışlarına ilişkin tebliğ

Lojman satışlarına ilişkin tebliğ

Lojmanların ekonomiye kazandırılmasına ilişkin usul ve esasların belirlendiği 385 sayılı Milli Emlak Genel Tebliği, bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin yeni düzenleme yabancıya konut satışını olumsuz etkileyecek! 

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin düzenleme ile ilgili tartışmalar sürüyor. Peki yabancıya konut satışı bu düzenlemeden nasıl etkilenecek? İşte ayrıntılar...

Sektörden ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisi!

Türkiye genelinde gerçekleşen konut satış istatistikleri yayımlandı. Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar konut satışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akar, ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisinde bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan akaryakıtta ÖTV artışına ilişkin flaş açıklama!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, akaryakıtta ÖTV zammına ilişkin önemli bir açıklama yaptı. İşte ayrıntılar...

Çalışma Bakanı Bilgin’den Bağ-Kur’luların emeklilik şartlarına ilişkin çok tartışılacak açıklama!

Ankara Ticaret Odasının (ATO) 29. Dönem 6. Olağan Meclis Toplantısı'na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bağ-Kur'lu yurttaşların emeklilik koşullarına ilişkin konuştu.r Bilgin, "Mikro işletmelerde prim gününü tekrar düzenlemek gerekiyor ve bunu ilk fırsatta yapacağız” dedi.

Borç yapılandırmasına ilişkin kanun yürürlüğe girdi! Hangi borçlar yapılandırılacak? İşte detayları…

Milyonlarca kişinin beklediği ‘Borçların yapılandırılmasına ilişkin kanun’ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, SGK ve yerel yönetimlere ilişkin alacaklara yapılandırma imkanı sunuyor.

Altına ilişkin nokta atışlar yapan uzman ekonomist, altın sahiplerini uyardı! İşlem yapmadan mutlaka bakın!

Altın fiyatlarına ilişkin son dakika gelişmeleri Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in alım-satım işlemiyle ilgili yaptığı açıklama sonrası merak konusu oldu. İslam Memiş, yatırımcılara çok net tarih verdi.

Altına ilişkin nokta atışı yorumlar yapan ünlü ekonomist kıyamet senaryosunu açıkladı: "Asıl yükseliş oradan sonra..."

​​​​​​​Altına yatırım yapanlar piyasanın yönünü yakından takip ediyor. Önceki günlerde FED, faizlerin 25 baz puan artırıldığını açıkladı. Altına ilişkin değerlendirmelerde bulunan ünlü ekonomist yatırımcıları uyardı. İşte detaylar...

4 milyondan fazla kişiyi ilgilendiriyor! 'Öğrenci affı'na ilişkin usul ve esaslar belirlendi! İşte detaylar…

TBMM'de kabul edilen ve 4 milyondan fazla öğrenciyi ilgilendiren öğrenci affı kimleri kapsıyor? Öğrenci affına ilişkin usul ve esaslar neler? Ayrıntılar haberimizde...

Konut satışlarının Aralık 2021 karnesi!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 2021 Aralık konut satış verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. İpotekli satışların yüzde 209,34 arttığını belirten Yazıcı, konut satışlarına ilişkin detayları paylaştı.

İzmir depreminde yıkılan Emrah Apartmanı'na ilişkin iddianame hazırlandı!

İzmir'de, geçtiğimiz sene yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremde 30 kişinin yaşamını yitirdiği Emrah Apartmanı'na ilişkin hazırlanan iddianamede apartmanın projelendirmedeki eksiklikler, malzeme özelliklerindeki yetersizlikler, uygulama ve işçilik yanlışları sebebiyle yıkıldığı belirtildi.

Ekrem İmamoğlu'ndan KİPTAŞ'ın Başakşehir'deki arsa satışına ilişkin açıklama!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ'ın önceki yönetim sırasında gerçekleştirilen bir arsa satışına ilişkin konuştu.

2021'in ilk çeyreğinde konut satışları ne oldu?

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, 2021 yılı 1. çeyrek konut satışlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Makbule Yönel Maya, ilk çeyrekte en fazla konut satışının İstanbul'da yaşandığını belirtti.

İzmir Bergama Belediyesi’nin tarım arazi satışlarına mahkemeden dur kararı!

İzmir 3. İdare Mahkemesi, AKP’li belediye yönetiminin aldığı satış kararına ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Lojman satışlarına ilişkin tebliğ Haberi

Lojman satışlarına ilişkin tebliğ

Lojman satışlarına ilişkin tebliğ olan 385 sayılı Milli Emlak Genel Tebliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ kapsamında, kamu konutlarının ekonomiye kazandırılmasına ilişkin usul ve esasları belirlendi.

4706 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin onbirinci fıkrasına dayanılarak hazırlanan tebliğ gereğince, kurumların mülkiyetinde veya tasarrufunda bulunan görev, sıra ve hizmet tahsisli olan kamu konutları Kurumların talebi üzerine satışa konu edilebilecek. Satış yetkisi Bakanlıkta olacak.

MİLLİ EMLAK GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 385)

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç ve Kapsam

MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı, 29/6/2001 tarihli ve 4706 sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 4 üncü maddesi uyarınca, mahalli idareler hariç genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin, döner sermayelerin, fonların, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları...