19 / 05 / 2024

longoz ormanları m

longoz ormanları m

İğneada Belediye Başkanı Tahir Işık, Kırklareli, İğneada Longoz Ormanları Milli Park'ın bitişiğindeki orman arazisine yapılmayı planlanan Trakya Entegre Termik Santral'in yapılmaması için sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi...

İğneada'daki kaçak yapılar yıkıldı!

Kırklareli'nde yer alan ve doğal güzellikleriyle ünlü longoz ormanlarındaki kaçak yapılar yıkıldı...

Limak’ın Yeşil Dönüşüm Ormanları şimdi de Bursa’da kök salacak!

Limak Enerji’nin fatura ve abonelik işlemlerinde kullanılan kağıtların doğaya yeniden kazandırılması ve tüketilen kağıt miktarını dengelemek için başlattığı Yeşil Dönüşüm Ormanları Projesi, Çanakkale’den sonra Bursa’da da hayata geçirilecek...

Hamza Dağ: Ormanların imara açılması mümkün değildir!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ yaptığı açıklamada "Anayasa'nın 169'uncu maddesine göre ormanların imara açılması mümkün değildir." dedi.

Yanan ormanların imara açılması söz konusu olamaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bodrum'un kıyı ve koylarını incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, "Yanan ormanlarımızın imara açılması söz konusu olamaz." diye konuştu.

Longoz Ormanları'na kule kuruluyor!

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı Longoz Ormanları Milli Parkı'nda gözlem kulesi kuruluyor.

Recep İvedik 6 filmindeki bungalov evler yıkıldı!

Bursa'nın Karacabey ilçesindeki Longoz Ormanları'nda çekilen 'Recep İvedik 6' filminin tamamlanmasından sonra, bölgeye hatıra olarak bırakılan bungalov evler şiddetli yağış sebebiyle yıkıldı

İstanbul'un kuzey ormanlarındaki yapılaşma sorunu mecliste!

İstanbul'un kuzey ormanlarındaki doğal alanlara, yapılaşmaya ve izinsiz hafriyat dökümünün denetlenmesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Yedekci konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Çin'de havayı temizleyen dikey ormanlar inşa edilecek!

Hava kirliliği nedeniyle bazı bölgelerinde "Ulusal Kırmızı Alarm" verilen Çin bu durumla mücadele edebilmek için çareyi dikey ormanlar inşa etmekte buldu.

Taş Yapı'dan Hatay'a bin öğrenci kapasiteli meslek lisesi!

Taş Yapı Başkanı Emrullah Turanlı, İstanbul'un merkez bölgeleri dışında kalan arsaların imara açılmaması gerektiğini savundu. Turanlı, "Oraları bizim nefes alanı ormanlarımız, tarlalarımız. Buralarda tarım yapılması gerekiyor" dedi.

Boğaz'daki ormanlar imara mı açıldı?

Orman Genel Müdürlüğü’nün 4 Mayıs’ta “özel” ormanlar ile hükmü şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanlara ilişkin yönetmelikte yaptığı değişiklik rant iddialarına yol açtı.

Özel orman alanları imara mı açılacak?

Orman Genel Müdürlüğü’nün 4 Mayıs’ta “özel” ormanlar ile hükmü şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanlara ilişkin yönetmelikte yaptığı değişiklik rant iddialarına yol açtı.

Sevil Ural: Ormanlar imara açılacak!

Çanakkale Mimarlar Odası Şube Başkanı Sevil Ural Çanakkale Gündem Gazetesi'nde değerlendirmelerde bulundu. Ural, ormanların orman olmaktan çıkacağını, aynı zamanda mimarlık ve şehircilik ilkelerinin hiçe sayılacağım ifade etti.

Devlet ormanlarındaki karayolu binaları bedelsiz devredilecek!

Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlan kanun ile birlikte Orman Kanununa geçici madde eklenerek, devlet ormanlarındaki karayolu binaları Karayolları Müdürlüğüne bedelsiz devredilebileceği kararı alındı.

longoz ormanları m Haberi

longoz ormanları m

Kırklareli’nin Demirköy İlçesine bağlı İğneada Beldesi,  Beğendik Köyü sınırları içerisinde EMBA Elektrik Üretim A.Ş. tarafından kurulması planlanan ‘Trakya Entegre Termik Santral Projesi’’nin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinin başlatılması ile ilgili açıklama yapan İğneada Belediye Başkanı Tahir Işık,  İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı’nın bitişiğinde orman arazisi’ne yapılması planlanan ithal kömürle çalışacak termik santral’in yapılmaması için sonuna kadar mücadele edeceklerini açıkladı. 


‘Orman arazisine ithal kömür yakan termik santral yapmayı teklif eden EMBA Elektrik Üretim A.Ş. şirketini turizm, tarım ve  hayvancılık  ile geçinen tüm İğneada ve çevre halkım adına kınıyorum. Gerek orman arazisine böyle bir yatırımın yapılmaya çalışılması, gerek seçilen yerin hemen yanıbaşında İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı olması bakımından planlanan bu yatırımın geç olmadan durdurulmasını istiyoruz.’ diyen Tahir Işık,  kömür yakan termik...