16 / 05 / 2024

lüks otel sayısı

lüks otel sayısı

Misafirlerini rahat ettirmek için her türlü imkanı sunan lüks otellerin sayısı, yüzde 10'luk artışla 413'e yükseldi. 5 yıldızlı otellerin en fazla olduğu iller sıralamasında, Antalya ilk sırada geldi...

Lüks otel Karaköy sahilini işgal etti! Vatandaşın yürüyeceği yere havuz yapıldı!

Galataport ve içerisindeki lüks otel sahili kapladı. Şehir plancısı Giritlioğlu, kıyıların yurttaşa kapatılmasını anayasaya aykırı olduğunu söyleyerek isyan etti.

TÜROB açıkladı! Türkiye'de zincir ve grup otel sayısı 67’ye kadar çıktı! 21'i ise yabancı grupların!

Otel zincir ve gruplarının Türkiye'ye turizm pazarına olan ilgisi artarak devam ediyor. Buna göre, Türkiye'de 46’sı yerli, 21’i yabancı olan zincir ve grup otellerdeki oda sayısı kapasitesi 157 bine çıktı.

Konut sektörü durgunlaştı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de hem ilan hem satılan konut sayısı düştü! 

Konut sektöründeki canlılık göstergesi olarak takip edilen satılan konutların satılık ilan sayısına oranı İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere ülke genelinde düşüşe geçti.

Almanya'da evsizlerin sayısı yüzde 58 arttı!

Alman Evsizlere Yardım Federal Çalışma Grubu (BAG) tarafından açıklanan resmi verilere göre Almanya'da 2022 yılında evsizlerin sayısı yüzde 58 artış gösterdi. Ayrıca BAG'a göre bunun sebebi Ukrayna'dan gelen çok sayıda sığınmacının evsiz olması ve enflasyon...

Lüks iftar menüsü isteyenler bu Ramazan 13 bin lirayı gözden çıkaracak

Ramazan ayı başlamadan fırlayan gıda fiyatları dar gelirlinin sofrasını daha da fakirleştirirken,  zengin bir iftar menüsü ile orucunu açmak isteyenlerin de  neredeyse 2 asgari ücreti gözden çıkarması gerekecek. Peki lüks iftar menülerinde neler var?

Mercedes'in lüks modeli Maybach S-Serisi'nin fiyatını duyunca inanamayacaksınız! İşte 9 Şubat 2023 fiyat listesi

Mercedes'in lüks modeli Maybach S-Serisi'nin Şubat ayı fiyat listesi açıklandı. Modern lüks ve birinci sınıf konfor vadeden S-Serisi'nin fiyatı dudak uçuklattı. Mercedes-Maybach S-Serisi'nin 9 Şubat 2023 fiyat listesi...

Fors İzmir'de lüks ve aile sıcaklığı bir arada!

Güçsan Yapı'nın tarafından hayata geçirilen Fors İzmir projesi lüksü ve aile sıcaklığını bir arada sunuyor...

Türkiye'deki kiralık ve satılık konut sayısı meclis gündeminde!

27 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla Türkiye'deki kiralık ve satılık konut sayısı TBMM gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adil Karaismailoğlu: Havaalanlarımızın sayısını 26'dan 56'ya çıkardık!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile Türk Hava Yolları (THY) arasında TİM Dış Ticaret Kompleksi'nde düzenlenen İşbirliği Protokolü Lansmanı'nda yaptığı konuşmada, son 18 yılında havaalanı sayısının 56'ya çıkarıldığını dile getirdi.

Anthenea 'ilk yüzen eko-lüks süit otel' oldu!

“İlk yüzen eko-lüks süit otel” olan Anthenea, 1977 yapımı James Bond filminden esinlenerek, Fransız mimar Jean-Michel Ducancelle tarafından dizayn edildi. 

Lüks otel zincirleri Türkiye'yi sevdi!

Türkiye, İstanbul başta olmak üzere Bodrum, İzmir, Kapadokya gibi turizm bölgelerinde uluslararası lüks markaların yatırım markajına girdi. 2019'da açılan Sofitel'in yanı sıra bu yıl da Peninsula ve Mandarin gibi lüks markalar İstanbul'da faaliyete geçecek...

Dedeman Grubu otel sayısını 10 yılda 50’ye çıkaracak!

Dedeman Turizm Grubu, Erzurum Palandöken’de bulunan iki oteliyle 27. kış sezonunun açılışını yaptı. Dedeman Turizm Grubu Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Banu Dedeman, ''17 olan otel sayımızı 10 yılda 50’ye çıkarmayı hedefliyoruz'' şeklinde konuştu.

Değerli Konut Vergisi'yle lüks segment evlerin fiyatları düşecek!

Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Yazıcı, "Lüks segment sayılan bu evlerin fiyatları vergiden etkilendiği miktarda düşecek. Mesela 5 milyon TL  değerindeki bir ev, geri ödemesi, yüksek konut vergisi ödemeleri sonunda 375 bin TL’lik bir kayba uğrayacak" dedi...

lüks otel sayısı Haberi

lüks otel sayısı


Son bir yılda, konaklama tesisleri içinde arzı en fazla artan, 5 yıldızlı oteller oldu. Misafirlerini rahat ettirmek için her türlü imkanı sunan 5 yıldızlı otellerin sayısı yüzde 10 arttı. Geçen yıl 375 olan otel sayısı 413'e yükseldi. 


Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) tarafından hazırlanan 2013 Turizm Raporu'ndan, AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, yılın ilk yarısında, Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli tesis ve işletme sayısı 3 bin 800'ü aştı. Bu rakamın, 2 bin 885'ini konaklama tesisleri oluşturdu.


Artışlar arasında en çok dikkati çeken ise turizm rakamları ve gelirlerinin büyümesine paralel çoğalan 5 yıldızlı otel sayısı oldu.


2013'ün 6 aylık döneminde, 4 yıldızlı otellerin sayısı 578'den 602'ye, 3 yıldızlı otellerin sayısı ise 719'dan 747'ye çıktı. 


-2 ve 1 yıldızlı otele talep düştü


Son yıllarda yatırımları hızlanan butik...