24 / 05 / 2024

Lüksemburglular türkiyeden konut alabilir mi

Lüksemburglular türkiyeden konut alabilir mi

Lüksemburg vatandaşlarının Türkiye'den gayrimenkul satın alma hakları bulunuyor mu? Lüksemburglular Türkiye'den ev alabilir mi? Lüksemburglular Türkiye'den arsa alabilir mi? Lüksemburglular Türkiye' den işyeri alabilir mi?

Ev alamayan tasarrufu bırakıyor, araba alıyor: Lüks tüketim katlanıyor!

Son zamanlarda artan konut fiyatları sebebiyle yatırımcıların da tercihleri peş peşe değişiyor. Ev alamayan tasarrufu bırakıp lüks tüketime yöneliyor. İşte ayrıntılar...

Ucuz konut kredisi ev fiyatlarını nasıl etkileyecek? Türkiye'de konut krizi alarmı! 

Ucuz konut kredisi ev almak isteyen binlerce kişi tarafından merakla bekleniyor. Peki ucuz konut kredisi ev fiyatlarını nasıl etkileyecek? Türkiye'de konut krizi alarmı!

Türkiye, konut fiyat artışında dünya şampiyonu oldu! 

Uluslararası emlak danışmanlık şirketi Knight Frank, 2022 yılının ilk çeyreğinde konut fiyatlarının en çok yükseldiği ülkeleri duyurdu. Türkiye, konut fiyat artışında dünya şampiyonu oldu. İşte ayrıntılar...

Türkiye konut fiyatlarında zirvede! Son bir yılda fiyatlar yüzde 110 arttı!

2022 yılının ilk çeyreğinde Türkiye, konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği ülke oldu. Peki Türkiye'de kiralık ve satılık ev fiyatları ne kadar arttı? Diğer ülkelerde konut fiyatları ne kadar yükseldi? İşte ayrıntılar...

Türkiye konut fiyat artışında ilk sırada!

Türkiye konut fiyat artışında zirvede yer almaya devam ediyor. Knight Frank’in 2021 yılı üçüncü çeyrek verilerine göre;  konut fiyat artışında yüzde 35,5'lik orana sahip olan Türkiye, dünya genelinde birinci sırada yer aldı. 

Türkiye konut fiyatlarında dünya lideri!

Reel bir yatırım şeklinde konutlar 11.5 senede yüzde 393’lük toplam getiriyi buldu. Hatta son bir senede Türkiye konut fiyatlarında dünya birincisi haline geldi. 

Elazığ'da 19 bin 300 bağımsız bölümden oluşan konut çalışmasını başlattık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Elazığ'da yaklaşık 19 bin 300 bağımsız bölümden oluşan konut çalışmasını başlattık ve bu çalışma gerçekten yeni Elazığ için Türkiye'ye ve dünyaya örnek gösterilebilecek." dedi.

Kuveyt Türk konut finansmanında indirime gitti!

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Kovid-19) sürecinde ülke ekonomisine katkı sunmak için finansman oranlarında indirime giden Kuveyt Türk, konut finansmanında yüzde 0,76'dan başlayan finansman desteği sağlıyor.

Bugüne kadar nasıl çalıştıysak bundan sonra da öyle çalışacağız!

TOKİ olarak olağanüstü dönemler hariç 50 bin sosyal konut için talep toplamadıklarını söyleyen Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, bugüne kadar nasıl çalıştıysak bundan sonra da yoğun tempoda çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Kuveyt Türk konut finansmanı oranları yükseldi!

Kuveyt Türk Katılım Bankası da konut finansmanı kar payı oranlarında artış uyguladı. Bankanın kar payı oranları yüzde 1.84’e kadar çıktı...

Kars’ta Eylül ayında 287 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kars Bölge Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre, Kars’ta Eylül ayında 287 konut satıldı..

Türkiye konut fiyatı artışında 7 yıldır dünya zirvesinde!

39 ülkenin yer aldığı araştırmaya göre, 2010 yılından bu yana konut fiyatlarının en fazla yükseldiği ülke yüzde 106,8’lik artışla Türkiye oldu...

Her yıl 500 bin adet konut dönüştürülecek!

Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’nde konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, "Her yıl 500 bin adet konut dönüştürmeyi hedefliyoruz" dedi.

Lüksemburglular türkiyeden konut alabilir mi Haberi

Lüksemburglular türkiyeden konut alabilir mi

Lüksemburglular Türkiye'den ev alabilir mi?

Lüksemburg, Batı Avrupa'da denize kıyısı olmayan küçük bir devlettir. Toprakları Belçika, Fransa ve Almanya ile çevrelenmiştir. 


Başkenti, ülkeyle aynı adı taşıyan Lüksemburg'tur. Lüksemburg'un nüfusu yarım milyonun biraz altında ve yüzölçümü yaklaşık 2.586 kilometrekaredir.


Peki, Lüksemburg vatandaşlarının Türkiye'den gayrimenkul satın alma hakları bulunuyor mu? Lüksemburglular Türkiye'den ev alabilir mi? Lüksemburglular Türkiye'den arsa alabilir mi? Lüksemburglular Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Lüksemburg vatandaşları, mütekabiliyet şartı olmadan Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabiliyor. Türkiye'den ev almak isteyen Lüksemburgluların gerekli belgeleri temin ederek, tapu dairesine başvuruda bulunmaları gerekiyor.


Tapuda gereken belgeler şu şekilde sıralanıyor:

-Kimlik belgeleri veya pasaportları,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkereleri,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslı veya onaylanmış bir...