29 / 06 / 2024

macaristan hukümeti

macaristan hukümeti

Türk-Macar Sanayi Odası Başkanı ve Macaristan Fahri Konsolosu Alpaslan Kaya: -"Macar Hükümeti Türkiye'yi çok önemsiyor. İki ülkenin yakınlaşması için somut adımlar atmaya kararlılar"

Polat Holding'ten Macaristan'a 200 konutluk yeni proje geliyor!

Macaristan'daki yeni yatırımları için düğmeye bastıklarını söyleyen Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, ülkede 3. bir gayrimenkul projesi daha inşa edeceklerini dile getirdi.

Ruslar artık Türkiye yerine Macaristan’dan konut almak istiyor!

Rusların Avrupa'da emlak alma iştahı tekrar kabardı. RBC gazetesi, Macaristan ve Güney Kıbrıs'tan konut alma isteğinin Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) geride bıraktığını belirtti.

Macaristan’tan yabancıya konut satışı kararı! 500 bin euroya konut alana oturma izni verilecek!

Macaristan hükümeti, 6 yıl önce sonlandırdığı “altın vize” uygulamasını “misafir-yatırımcı vizesi” diye güncelleyerek, tekrar başlatma kararı aldı. Buna göre, 500 bin euroya konut alana oturma izni verilecek.

Polat Holding'ten 'Macaristan' çıkartması: Yüzde 50 hissesi olan şirketi alarak tek sahibi oldu!

Polat Holding, Macaristan’da Gayrimenkul Geliştirme projeleri hayata geçirmek için kurduğu PD Real Estate Kft. şirketinin yüzde 50 hissesini de ortaklarından satın alarak şirketin yüzde 100 sahibi oldu.

BMW Türklerle el ele veriyor! Otomobil devinin Macaristan'daki fabrikasını Türk kurumu yapacak

Lüks otomobil üretiminde dünya devleri arasında ilk sıralarda yer alan BMV, Macaristan’da yeni kurmayı planladığı fabrika için Türk kamu şirketiyle el sıkıştı.

Bir ülkede enerji krizi! Acil durum ilan ettiler

Macaristan hükümeti, artan enerji maliyetleri nedeniyle 'acil durum' ilan etti

Küba hükümeti ödemelerde kripto paraları kabul edecek!

Küba hükümeti tarafından ülkede gerçekleştirilen ödemelerde kripto para birimlerinin tanınacağı, konuyla ilgili gerekli düzenlemelerin yapılacağı açıklandı.

Libya hükümeti Bingazi ve Derne'nin imarı için fon oluşturdu!

Çalışmalarına devam eden Libya Ulusal Birlik Hükümeti, Libya'da son dönemlerde yaşanan savaştan etkilenen kentlerin yeniden inşa edilmesi amacıyla fon oluşturulduğunu duyurdu.

İsrail hükümeti, Doğu Kudüs’te 530 yeni illegal konut inşa etme kararı aldı!

İsrail hükümeti, işgal altında olan Doğu Kudüs’te Yahudi yerleşimciler için 530 yeni konut inşa etme kararı aldı.

Macaristan’dan 10 bin Euro'ya ev sahibi olmak mümkün! 

Macaristan, şimdi de gayrimenkul satışı ile yeniden gündeme geldi. Türkler, Macaristan’ın çeşitli bölgelerinde yer alan köy evlerine ve yazlıklara rağbet gösteriyor. Fiyatları 10 ile 20 bin Euro arasında değişen konutlar vize kolaylığı da sağlıyor...

Polat Hungary Kft.Merkezi Macaristan İstanbul Merkez Şubesi açıldı!

Polat Hungary Kft.Merkezi Macaristan İstanbul Merkez Şubesi bugün Kağıthane'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Kaan Yücel, Oktay Hatırnaz ve Emin Mirat Kan ortaklığında açıldı.

Huk İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Huk İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Bayrampaşa'da 60 bin TL sermaye bedeli ile Kerem Gülen Hasan Mertkan Atik ve Utku Emecan ortaklığında kuruldu.

Cengiz İnşaat Krizevci-Koprivnica-Macaristan Sınırı Tren Hattı'nı yapacak! 

Orta Avrupa'yı Hırvatistan üzerinden Adriyatik Denizi'ne bağlayacak olan Krizevci-Koprivnica-Macaristan Sınırı Tren Hattı ihalesini 405 milyon avro bedel ile Cengiz İnşaat kazandı...

macaristan hukümeti Haberi

macaristan hukümeti

Türk-Macar Sanayi Odası Başkanı ve Macaristan Fahri Konsolosu Alpaslan Kaya, 10 kişilik Macar heyeti ile İstanbul'un Şişli ve Beyoğlu bölgelerinde enstitü kurmak için gayrimenkul aramaya başladıklarını belirtti.


Türk-Macar Sanayi Odası Başkanı Alpaslan Kaya, yaptığı açıklamada, Macaristan devleti tarafından görevlendirilen Balassi Balint Macar Enstitüsü'nden gelen yetkililer ve Başkonsolos Gabor Kiss ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ü ziyaret ettiklerini ve enstitü kurulması için projelerini sunduklarını kaydetti.


Projeye Şişli Belediye Başkanı Sarıgül'ün de en az kendileri kadar ilgi gösterdiğini ifade eden Kaya, "Başkan ve ortaklaşa çalışılabilecek üniversite yetkilileri ile bir araya geldik. Macar Hükümeti Türkiye'yi çok önemsiyor. İki ülkenin yakınlaşması için somut adımlar atmaya kararlılar. Enstitü için uygun olacak bir bina bulunmasından sonraki 1 yıl içinde açılısını yapmayı planlıyoruz" bilgisini verdi.

     Türk-Macar ilişkilerinin...