27 / 07 / 2024

maden sayısı artacak mı

maden sayısı artacak mı

Torba yasayla maliyetlerinin arttığını belirten maden işletmecileri tepkili... Üretimi durduran onlarca ocağa yenilerinin eklenmesi bekleniyor, bu ocaklarda işsiz kalanların sayısı ise şimdiden 5 bini geçti

IEA raporuna göre; yollardaki elektrikli araç sayısı 10 kat artacak

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Dünya Enerji Görünümü 2023 raporu yayınlandı. Yayınlanan raporda 2030 senesinde hayatımızda nelerin değişeceği ve elektrikli araç sayısında artacağı belirtidi. İşte ayrıntılar...

Tarım Kredi Marketleri: Ucuz ürün sayısı artacak

Tarım Kredi Marketlerinde indirimli ürün sayısı artacak. 600 üründe 4 ay boyunca en ucuz olma sözü veren Tarım Kredi marketleri ucuz ürün sayısını artıracak.

Beyaz eşyada taksit sayısı artacak mı?

Sosyal konut hamlesinde tanınan kontenjanın tamamlayıcı olması için gençlere beyaz eşyada uzun taksit imkanı tanınması gerektiğini söyleyen BEYPER Başkanı Ali Yıldız, beyaz eşya taksitlerinin 12- 24 aya çıkarılmasını istedi. Peki taksit sayısı artacak mı? Beyaz eşyada taksit sayısı şu an kaç?

Fiyatlar katlandı satışlar çakıldı, beyaz eşyada taksit sayısı artacak mı?

Her yıl düğün mevsiminde yükselen beyaz eşya satışları Temmuz ayında geriledi. Üreticiler ve esnaf beyaz eşya da taksit sayısının artmasını istiyor.

Kadın sığınma evlerinin sayısı artacak!

TBMM'ye sunulan 5393 Sayılı Belediyeler Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında belediyelerin açtığı kadın sığınma evlerinin sayısının artırılması planlanıyor. 

Gayrimenkulde yabancı yatırımcı sayısı artacak!

Altın Türk Yatırım ve Arap Türk İş Adamları Derneği Başkanı İsmail Altın Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapan yabancıların sayısının artacağını söyledi.

Organize sanayiye standart geliyor! OSB sayısı artacak!

15 Nisan 2000 tarihinde OSB Kanunu'nun ardından OSB sayısı hızla arttı. Sadece o yıl 28 OSB kuruldu. 2000 sonrasında ise 204 OSB kuruldu.

Millet bahçelerin ve korunan alanların sayısı artacak!

"Sıfır Atık Mavi Projesi"nin, Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen tanıtım toplantısına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, millet bahçelerin ve korunan alanların sayısının artacağını söyledi.

Safranbolu'da müze sayısı artacak!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan ve "korumanın başkenti" olarak anılan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde iki olan müze sayısı yapılan restorasyonlarla 4'e çıkarılacak.

Göbeklitepe'de konaklama tesislerinin sayısı artacak!

Şanlıurfa'nın Göbeklitepe bölgesinde 2019 yatırım yılı olarak ilan edildi. İlçede özellikle konaklama tesislerinin sayısının artırılmasına yönelik çalışmalar hızlandı.

Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika sayısı artacak!

Bursa’nın İnegöl ilçesinde 2009 yılında kurulan Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika sayısı yıl sonunda 90’a ulaşacak. Yeni fabrikalar ile Mobilya OSB büyüyecek. 

Konkordato ilan eden şirket sayısı artacak mı?

Palet, Nafia İnşaat ile Dasaş Entegre ve Sağlamlar Orman Ürünleri konkordato ilan etti. Peki konkordato ilan eden şirket sayısı artacak mı?

Malatya OSB'de fabrika sayısı artacak!

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya’da yatırım yapmak isteyen firma sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Tüfenkci, “OSB’de 363 olan fabrika sayısı iki sene sonra 600’lere çıkacak” diye konuştu.

maden sayısı artacak mı Haberi

maden sayısı artacak mı


Torba yasada maden işçilerinin çalışma şartları ve özlük haklarının iyileştirilmesi yönünde yapılan düzenlemeler madencilik sektöründe sıkıntı yarattı. Kanunun yürürlüğe girmesinin ardından, Zonguldak’ta 21, Ermenek’te 9, Gediz’de 7 maden ocağı üretimini durdurdu, Çorum İskilip ve Bayat’ta da bazı işletmelerin sıkıntıda olduğu kaydedildi. İşsiz kalanların sayısının ise 5 bin kişiyi geçtiği ifade ediliyor. 


Madencilik Sektörü Başkanlar Konseyi Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Kasapoğlu, torba kanunun komisyondaki görüşmeleri sırasında bütün çekincelerini dile getirmelerine rağmen dikkate alınmadığını belirterek, “Kanuna birtakım şeyleri yazdılar, buna da ‘madenlerde iş güvenliği’ dediler, bunların iş güvenliği ile alakası yok. Torba yasada madencinin iş güvenliğiyle ilgili hiçbir düzenleme yok. Ücreti artırmanın iş güvenliği ile ne alakası var, bütün bunları dile getirdik, ‘talimat aldık’ dediler, bu düzenlemeler yeterince tartışılmadan kanuna girdi” dedi. 


İşçi...