04 / 05 / 2024

Madencilik faaliyetleri ile bozulan arazilerin doğaya yeniden kazandırılması yönetmeliği

Madencilik faaliyetleri ile bozulan arazilerin doğaya yeniden kazandırılması yönetmeliği

Madencilik faaliyetleri ile bozulan arazilerin doğaya yeniden kazandırılması yönetmeliği 27471 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik kapsamında doğal yapının yeniden kazanılmasına ilişkin usul ve esasları belirleniyor...

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz: 50 binden fazla konut dönüştü!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçedeki kentsel dönüşüm faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Vaat Holding otel zincirine iki yeni halka daha ekliyor!

Sanayi, gıda, inşaat ve turizm sektörlerindeki faaliyetleri ile dikkat çeken Vaat Holding otel zincirine iki yeni halka daha ekliyor.

Arçelik’ten güneş paneli üretimi konusunda dev adım!

Sürdürülebilirlik faaliyetleri ile sektöründe lokomotif görevi gören Arçelik, yenilenebilir enerji sektöründe önemli bir yatırımı uygulamaya koyarak güneş paneli üretimine başlıyor. İstanbul Beylikdüzü’nde kurulan tesiste, yapay zekâ desteğinde yüksek kaliteli güneş paneli üretilecek.

Swissotel Residences Çeşme'de konutlar güçlü yatırım imkanı sunuyor!

Dünyanın öncü otel grubu Accor çatısı altındaki premium segment Swissotel markası ve Ege bölgesinin güçlü yatırımcıları Miray İnşaat, Dilek Holding, ZA Madencilik konsorsiyumu ile inşa edilecek olan proje Swissôtel Residences Çeşme, dikkatleri üstüne çekmeye devam ediyor. 

Sudan ve Nijer'de kiralanan arazilerdeki tarım faaliyetleri mecliste!

Sudan ve Nijer'de kiralanan arazilerdeki tarım faaliyetleri ile ticari faaliyetlerin ülke ekonomisine girdi olarak 2020 ve 2021 yıllarındaki mali değerler meclis gündemine taşındı. CHP'li Özcan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Şile Madencilik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Şile Madencilik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi Şile'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Nuri Karakaya tarafından açıldı.

Kanal İstanbul için arkeoloji raporu: Tarihi yapılar başka yere taşınsın!

Kanal İstanbul'un, ÇED süreci için hazırlanan arkeoloji raporunda 'Proje sahası içerisinde kalan ve inşaat faaliyetleri ile yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan tarihi köprü, tarihi yol, korugan, tabya gibi yapıları Hasankeyf’te olduğu gibi koruma, bir başka yere taşıma' önerisinde bulunuldu.

RE/MAX Türkiye, kadınları çalışma hayatına davet ediyor!

Kadınların iş hayatında aktif rol almasını destekleyen ve girişimciliğe teşvik edici faaliyetleri ile öne çıkan RE/MAX Türkiye, yüzde 50’ye yaklaşan kadın çalışan oranı ile kadın istihdamı sağlıyor. 

Alarko GYO 2018 olağan genel kurul toplantısı 26 Mart'ta!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2018 yılı faaliyetleri ile ilgili olağan genel kurul toplantısı 26 Mart 2019 Salı günü yapılacak...

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı Mart'ta açılışa hazır hale gelecek!

 Ulaştırma Bakanı Turhan, Gebze-Halkalı Marmaray Hattı'nın devam eden test sürüşlerine katıldı. Turhan, "Geldiğimiz noktada Gebze-Halkalı arası tüm güzergahta inşa faaliyetleri ile sinyalizasyon montaj işleri tamamlandı. Martın ilk haftasında açılışa hazır hale getireceğiz" dedi...

Altındağ'daki okulların duvarları boyandı!

İlçe genelinde gerçekleştirdiği temizlik faaliyetleri ile Altındağlılara daha temiz bir hayat sunan Altındağ Belediyesi, ilçedeki okullarda da titiz bir bakım ve temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Cerattepe'de ÇED iptal davasına ret!

Cerattepe Mevkii'nde madencilik faaliyetleri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, ÇED Olumlu raporunun yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan Türkiye’nin en büyük çevre davasında karar verildi.

Cerattepe için verilen ÇED Olumlu raporuna iptal!

Danıştay, Cerattepe'de madencilik faaliyetleri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2013 yılında verilen 'ÇED Olumlu' raporunu iptal eden yerel mahkeme kararını onadı.

Madencilik faaliyetleri ile bozulan arazilerin doğaya yeniden kazandırılması yönetmeliği Haberi

Madencilik faaliyetleri ile bozulan arazilerin doğaya yeniden kazandırılması yönetmeliği

YÖNETMELİK


Çevre ve Orman Bakanlığından:


MADENCİLİK FAALİYETLERİ İLE BOZULAN ARAZİLERİN DOĞAYA YENİDEN KAZANDIRILMASI YÖNETMELİĞİ


BİRİNCİ BÖLÜM


Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar


             Amaç


             MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; madencilik faaliyetleri, malzeme ve toprak temini için arazide yapılan kazılar, dökümler ve doğaya bırakılan atıklarla bozulan doğal yapının yeniden kazanılmasına ilişkin usul ve esasları belirlemektir.


             Kapsam


             MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, orman sayılan alanlar, tarım veya mera alanları, 17/7/2008 tarihli ve 26939 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği kapsamı dışında olan madencilik faaliyetleri, su kaynaklarının korunması ile ilgili mevzuata uyulması şartı ile baraj ve gölet projelerinde rezervuar altında kalacak alanlar dışındaki...