02 / 05 / 2024

Madencilik sektöründe ihracat

Madencilik sektöründe ihracat

Maden ihracatı, yılın ilk 8 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26,4 artarak, 3 milyar 352 milyon dolara ulaştı, Bu dönemde sektör ihracatını, toplam 1 milyar 227 milyon 505 bin dolarlık ihracat değeriyle ham ve işlenmiş mermer sırtladı

İnşaat sektöründe ihracat hamlesi! Bosna Hersek’e yalıtım köpüğü ithal edilecek!

İnşaat sektöründe hizmet veren bir Bosna Hersek firması, dünya ticaretinin buluşma noktası TurkishExporter’da bir ilan paylaştı. Söz konusu ilanda, Türkiye’den yalıtım köpüğü ithal edileceğini ifade etti.

Maden sektöründe hedef 40 milyar dolar ihracat!

Ekonominin üç senelik yol haritasını belirleyen OVP’de madencilik sektörü de geniş yer buldu. TİM Maden Sektör Kurulu Rüstem Çetinkaya, “Eğer OVP’deki maddeler uygulanırsa, 6,5 milyar dolarlık ihracatımızı 30-40 milyar dolar seviyelerine çıkarabiliriz” dedi.

Madencilik sektörü hedefi belirledi: Yılda 100 ton altın!

Türkiye Madenciler Derneği (TMD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Emiroğlu, "Madencilik sektörü için 15 milyar dolar ihracat ve 100 ton altın üretim hedefi artık bir hayal değil" dedi.

THY, 15 milyar 769 milyon dolar gelirle hizmet sektöründe 2022'nin ihracat şampiyonu oldu!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türk Hava Yolları (THY), 2022 yılında elde ettiği 15 milyar 769 milyon dolarlık gelirle hizmet sektöründe geçen senenin ihracat şampiyonu oldu.

Çimento sektöründe üretim, iç satış ve ihracat geriledi!

Açıklanan resmi verilere göre, çimento sektöründe üretim, iç satış ve ihracat geriledi...

Türk çelik sektöründe ihracat ivmelendi!

Hızlı aksiyon alma kabiliyetiyle Türk çelik sektörü, Çin’in çekilmesiyle meydana gelen ihracat fırsatını en iyi şekilde değerlendirebildi ve Uzak Doğu ve Güneydoğu Asya pazarlarını tekrar kazandı.

Çimento sektöründe 19 bin kişi çalışıyor!

Yüzde 76’sı yerli, yüzde 24’ü yabancı sermayeli yatırımcılardan oluşan çimento sektöründe 2018 verilerine göre yaklaşık 19 bin kişi çalışıyor. Sektör, doğrudan istihdam ve 614 milyon dolar ihracat gelirleriyle GSMH’de önemli bir paya sahip…

İnşaat sektöründe Ur-Ge çalışmaları başladı!

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO), ekonomi bakanlığı UR-GE Projesi kapsamında, mobilya, gıda ve medikal sektörlerinden sonra inşaat sektöründe de ihracat kapasitesinin artırılması çalışmalarına başladı.

Beyaz eşya sektöründe iç satışlar yüzde 14,5 büyüdü!

Beyaz eşya sektöründe, 2016 Ocak-Şubat döneminde 4 ana üründe üretim yüzde 11,5 artarken, iç satışlar yüzde 14,5, ihracat yüzde 10,4 yükseldi. TÜRKBESD Başkanı Ergün Güler, sektörün 2016 yılı beklentilerini anlattı.

Mobilya sektöründe ihracat 2 kat artacak!

İç ve dış piyasada yaşanan durgunluğun seçimler sonrası yerini hareketliliğe bıraktığını belirten mobilyacılar, sektörün ihracatının bir sonraki seçimlere kadar 2 kat artacağını belirtiyor.

İnşaat sektöründe düşük derecede yoğunlaşma tespit edildi!

Madencilik ve taş ocakçılığı ile ulaştırma ve depolama sektöründe ''çok yüksek yoğunlaşma'' belirlendi. Toptan ve perakende ticaret ile inşaat sektörlerinde ise ''düşük derecede yoğunlaşma'' tespit edildi.

İMSAD: İnşaat sektöründe büyüme hızı düştü!

Türkiye İMSAD’ın röporuna göre, inşaat sektöründe 2014 yılında başlayan küçülme 2015 yılının ilk çeyreğinde de sürdü ve sektör ilk çeyrekte yüzde 34.5 küçüldü. Sektörün ihracatı ise ilk dört aydı yüzde 15.7 geriledi.

Mobilya sektöründe ihracat 3 kattan fazla arttı!

Mobilya sektörü ihracatını son 10 yılda 3 kattan fazla artırarak yükselen değerini ortaya koydu. Sektör, 2014 yılında 2,9 milyar dolar ihracatla Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri Sektörü’ne damgasını vurdu.

Madencilik sektöründe ihracat Haberi

Madencilik sektöründe ihracat


Türkiye'nin maden ihracatı, ocak-ağustos döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26,4 artarak, 3 milyar 352 milyon dolara ulaştı.


İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) verilerinden derlenen bilgiye göre, yılın ilk 8 ayında gerçekleştirilen maden ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26,4 artarak 3 milyar 352 milyon dolar oldu.


"Alt sektör" bazında ise en fazla ihracat, 1 milyar 443 milyon 455 bin dolarla doğal taşlarda gerçekleştirilirken, metalik cevherlerde 1 milyar 212 milyon 735 bin dolar, endüstriyel minerallerde de 521 milyon 803 bin dolarlık ihracat yapıldı. 


Söz konusu dönemde "Ürün" bazında, ham ve işlenmiş mermer toplam ihracatı, 1 milyar 227 milyon 505 bin dolarla sektörün toplam ihracatının yüzde 36,6'sını karşılayarak ilk sırada yer aldı.


Bu ürünü 365 milyon 208 bin dolarla bakır cevheri, 296...