05 / 05 / 2024

madenciye zorunlu hayat sigortası mı geliyor

madenciye zorunlu hayat sigortası mı geliyor

Madenciye zorunlu hayat sigortası mı geliyor? Başbakan Ahmet Davutoğlu, İş Güvenliği Eylem Paketi ile maden işçilerine zorunlu hayat sigortası uygulaması getireceklerini söyledi. Bu açıklama sigorta sektöründe taşları yerinden oynattı

Geçen yıl zorunlu trafik sigortasıyla ilgili ödeme ne kadar oldu?

Zorunlu trafikle ilgili hasar ödemeleri yıllık yüzde 94.7 oranında arttı. Hayat dışında toplam hasar ödemesi ise yüzde 89.5 yükselişle 80.8 milyar TL’yi geçti.

Kredi kullananlar dikkat! Mahkemeden hayat sigortası primlerine iade kararı!

Bankalardan kredi kullanımları sırasında zorunlu olarak uygulanan hayat sigortasında dikkat çeken bir mahkeme kararı çıktı. Mahkeme sigorta priminin iadesini isteyen bir tüketiciyi haklı buldu. Söz konusu kararda tüketici aleyhine haksız şart oluştuğu belirtilerek, para iadesine karar verildi...

Konut kredisinde hayat sigortası her yıl zorunlu mu?

Konut kredisi kullanırken başvuru sahiplerine hayat sigortası da kullandırılıyor. Peki, konut kredisinde hayat sigortası her yıl zorunlu mu?

Konut kredisinde hayat sigortası zorunlu mu?

Tüketici Mahkemesi konut kredisi kullanırken yapılan hayat sigortalarıyla ilgili emsal olacak bir karar verdi. Hayat sigortası yapmadan ödenen tutar da mirasçılara iade edilecek.

Konut kredisi alırken dask zorunlu mu?

Konut kredisi alırken istenen sigortalar arasında DASK, hayat sigortası, konut sigortası ve ferdi kaza sigortası bulunuyor. Peki, konut kredisinde hangi sigortalar zorunlu? Konut kredisi alırken dask zorunlu mu?

Ev kredisi alırken hayat sigortası zorunlu mu?

Banka ve diğer kredi kuruluşlarından ev kredisi alırken, beraberinde bazı sigortalar da yapılıyor. Ancak bazı sigortaların yapılması kanunen zorunlu olmuyor. Peki, ev kredisi alırken hayat sigortası zorunlu mu?

Konut kredisi alırken hayat sigortası zorunlu mu?

Konut kredisi, mesken sahibi olmak isteyen kimselere uzun vadede ve düşük faizli olarak uygulanıyor. Kredi kullanan kimselere, birtakım sigortalar da yapılıyor. Peki, konut kredisi alırken hayat sigortası zorunlu mu?

Zorunlu deprem sigortasını kim öder?

Türkiye'de 1999 büyük depreminden sonra hayatımıza giren Zorunlu deprem sigortası devlet tarafından zorunlu tutuluyor. Elektrik su aboneliklerinde karşımıza çıkan zorunlu deprem sigortasını kim öder?

Madenciye zorunlu hayat sigortası mı geliyor?

Madenciye zorunlu hayat sigortası mı geliyor? Başbakan Ahmet Davutoğlu, İş Güvenliği Eylem Paketi ile maden işçilerine zorunlu hayat sigortası uygulaması getireceklerini söyledi. Bu açıklama sigorta sektöründe taşları yerinden oynattı

Konut kredisinde dask ve hayat sigortası zorunlu mu?

Mesken sahibi olmak isteyen ancak elinde yeterli nakit parası bulunmayan kimseler, bankaların konut kredisi paketlerinden yararlanabiliyor. Peki, konut kredisinde dask ve hayat sigortası zorunlu mu?

Madenlerde yaşam odası zorunlu olacak mı?

Çalışma Bakanlığı, madenlerde oksijen maskesi değişim istasyonu ve oksijen maskesini zorunlu hale getirirken, hayat kurtaracak ‘yaşam odaları’nı yine kapsama almadı.Madenlerde yaşam odası olacak mı?

Hayat sigortası nasıl iptal edilir?

Konut kredisi kullanırken, tüketiciye bazı sigortalar da beraberinde yapılıyor. Peki zorunlu olmadığı halde bankalar tarafından yapılan hayat sigortası iptal edilebilir mi? Hayat sigortası nasıl iptal edilir?

Konut kredisinde hayat sigortası zorunlu mu?

Konut kredisi kullanırken, tüketicilere hayat sigortası da yapılıyor. Peki konut kredisinde hayat sigortası ne işe yarar? Konut kredisinde hayat sigortası zorunlu mu? İşte yasal esaslar...

madenciye zorunlu hayat sigortası mı geliyor Haberi

madenciye zorunlu hayat sigortası mı geliyor


Madenciye zorunlu hayat sigortası tasarısı sigorta sektöründe heyecan yarattı. Sektör temsilcileri konunun zor olduğunu fakat imkansız olmadığına önemle dikkat çekerken, söz konusu risklerin 'havuz' ve 'kamu desteği' kurgusu içinde daha uygulanabilir olabileceğini belirtiyorlar. 


Son 6 ay içinde ülkemizde büyük can kayıpların yaşandığı maden kazalarıyla karşı karşıya kaldık. Toplum olarak üzüldük ve bu tür üzücü olayların bir daha olmaması için hızlı bir koşuşturma içine girdik. Hükümet ise bu yönde kısa süre önce bir dizi eylem planı hazırladı. Geçtiğimiz hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ilgili bakanların katılımıyla birlikte İş Güvenliği Eylem Paketi açıklandı. Bu pakette en dikkat çeken başlıklardan biri ise madencilere zorunlu hayat sigortası konusu oldu. Başbakan Davutoğlu, henüz bu konuda net bir durumun olmadığını söylemiş olsa da, zorunlu bir sigorta...