28 / 07 / 2024

madeni para

madeni para

Ekonomik krizle Türk lirasının değerinin düştüğünün, madeni ve kağıt paralarda da yeni çalışmalar başlatıldığı iddia edildi. İşte merak edilen detaylar!

5 TL'lik madeni para tedavüle çıkıyor!

Resmi Gazete'de 5 lira değerindeki madeni paraların tedavüle çıkarılmasına ilişkin tebliğ yayımlandı. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünce özellikleri belirtilen 5 lira değerindeki madeni paraların basıldığı belirtti.

Merkez Bankası açıkladı! Kağıt 5 Türk Lira'lar tedavülden kalkıyor mu?

Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısı ile 5 Türk Lira'lık madeni para basılmasının sonra , kağıt paraların tedavülde kalıp kalmayacağı vatandaşın merak ettiği konular arasında yer almakta. Buna göre, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, bu konudaki belirsizliğe açıklığa kavuşturdu. İşte ayrıntılar...

5 TL madeni para piyasaya sürüldü! Bir defaya mahsus 100 milyon adet basıldı!

Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak basılacak olan madeni 5 Türk Lirası ile ilgili tüm detaylar Resmi Gazete'de yayımlandı. Bir defaya mahsus 100 milyon adet basılacak. 

Türkiye'de madeni paralarda büyük değişim!

Madeni paraların gramajlarının düşürülmesinin yanı sıra 25, 50 kuruş ve 1 TL'nin gramajları da indirildi. Ekonomi uzmanları, yakın zamanda 5 TL ve 10 TL değerinde yeni madeni paraların basılmasının gündemde olabileceğini ifade etti. Peki 5 TL ve 10 TL metal para basılacak mı? 

1 TL, 50 kuruş, 25 kuruş ve 5 kuruşu olanlar dikkat! 14 yıl sonra bir ilk

Enflasyon ve dolar kuru rekora giderken Türk Lirası değer kaybetti. Cüzdanında, cebinde 50, 25, 5 kuruş ve 1 TL'si olanlar darphane yeni madeni para kararı açıkladı. Bozuk parası olanlar dikkat! İşte detaylar...

Madeni paralarda beklenmedik gelişme! Artık 25, 50 kuruş ve 1 TL geçerli olmayacak mı?

Türkiye'de yaşanan enflasyon madeni paraları da etkiliyor. Bozuk para kullanımında farklılık olabileceği düşünülüyor. 25 ve 50 kuruşla birlikte 1 TL madeni paralarındaki son gelişmeler tereddüde düşürdü.  25,50 kuruş ve 1 TL madeni paralarının kullanılıp kullanılmayacağı konusundaki gelişmeler…

Madeni para sorununa yeni çözüm! Ödemelerde yeni dönem başlıyor!

​​​​​​​Darphane’nin madeni para üretimi bu yıl başından bugüne kadar azalmaya devam ederken piyasada madeni para sıkıntısını da gündeme getirdi. Yalnızca bozuk para değil 5 TL, 10 TL ve 20 TL’lik banknot bulmanın da zorlaştığını söyleyen esnaflar, müşterilerinden kredi kartı ile ödeme talep etmeye b

Paramız pul olunca piyasada bozuk para da kalmadı! Madeni parada kıtlık var!

Yüksek enflasyon nedeniyle paramız pul olsa da küçük esnaf piyasada madeni para sıkıntısı yaşandığından şikayet ediyor. Madeni paralarda; bakır, çinko ve nikel fiyatlarındaki artışlar nedeniyle üretim maliyetinin kendi değerini aştığı belirtiliyor.

"500 TL'lik banknot basılacak" iddialarına Bakan Nebati'den cevap geldi!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yüksek enflasyon sebebi ile 500 Türk Lirası banknot ve 10 Türk Lirası madeni para basılacağına ilişkin iddiaları inkar etti.

Para basım maliyetleri arttı mı? Madeni ve kağıt paranın maliyeti ne kadar? İşte detaylar!

Ekonomik krizle Türk lirasının değerinin düştüğünün, madeni ve kağıt paralarda da yeni çalışmalar başlatıldığı iddia edildi. İşte merak edilen detaylar!

500 liralık banknot geliyor iddiasının ardından düğmeye basıldı! Darphane ilk adımı attı

Türkiye'de yükselen enflasyon karşısında TL'nin alım gücündeki düşüş ekonomi yetkililerinin yeni bir adım atmasına neden oldu. Gelen son dakika bilgisine göre tedavüle 500 TL'lik banknot ve 5 liralık madeni para basılacağı iddia edildi.

Türkiye'de 200 liradan sonra yeni para basılacak iddiası! 500 liralık banknotun görüntüsü paylaşıldı mı?

Merkez Bankası'nın 200 liralık banknotların alım gücünün düşmesinden sonra 500 liralık banknot ve 5 liralık madeni para basacağı iddia edildi. Ziraat Bankası eski müdürü Şenol Babuşcu, "500'lük banknotlar ve 5 TL madeni paralar için hazırlıklar başladı." dedi.

Define aramak istiyorum ne yapmalıyım?

Toprak altına saklanmış madeni para, külçe altın, gümüş ve kıymetli eşyalar, define kazıları ile bulunuyor. Peki, siz de define aramak istiyor ve "Define aramak istiyorum ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı..

madeni para Haberi

madeni para

Enflasyon nedeniyle iktidarın, yeni madeni ve kağıt paralar basacağı öne sürülürken, Yapılan iddialara göre 10 TL madeni para ile 500 ve 1000 TL’lik banknotlar basılacak. Peki para basım maliyetleri gerçekten arttı mı?

İşte Madeni ve kağıt para basımına dair detaylar…

YENİ PARALAR MI BASILACAK?

Türk Lirası’nın değeri enflasyonla eriyor, hem kağıt hem de madeni paraları basma maliyeti de hammaddeden dolayı artıyor. Hükümetin madeni ve kağıt parada yeni çalışma başlattığı iddia edildi ve yine bu iddialara göre 10 TL madeni para olacak, 500 ve 1000 TL’lik banknotlar basılacağı konuşuluyor.

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre; Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Milletvekili Özkan Yalım, artan enflasyon, Türk Lirası’nın değer kaybı ve dövizdeki yükselişten dolayı artan madeni para maliyetlerinin Merkez Bankası’nı harekete geçirdiğini söyledi.

Merkez Bankası ve Darphane’nin...