03 / 05 / 2024

Madımak Müzesi ankara

Madımak Müzesi ankara

Sivas'ta 25 sene önce Madımak Oteli’nin yakılması sonucu hayatını kaybeden 33 kişi için yürütülen mücadele Başkent'e taşındı. Alevi dernekleri, Ankara’da Madımak Müzesi kuracak.

Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi'ni 28 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek törenle yeniden ziyarete açacak

Ankara Palas Cumhurbaşkanlığı Müzesi olacak!

Cumhuriyet döneminin Ankara’daki simgelerinden olan Ankara Palas'ın, Cumhurbaşkanlığı Müzesi’ne dönüştürülmesi için restorasyon çalışmalarına başlandı...

15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi açıldı!

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde inşa edilen 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi açıldı.

Resim ve Heykel Müzesi binasının devri TBMM'de!

Ankara'da bulunan Resim ve Heykel Müzesi binasının Türk Ocakları Derneği'ne devredilmesi talebi TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti'li Oral, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İktisadi Bağımsızlık Müzesi kapılarını açtı!

İş Bankası’nın Ankara'daki tarihi binası Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi olarak hizmete açıldı. Müzede orijinal olarak korunan tarihi alanlar, sanat galerisi ve sergi salonları bulunuyor.

Alevi dernekleri, Ankara'da Madımak Müzesi kuracak!

Sivas'ta 25 sene önce Madımak Oteli’nin yakılması sonucu hayatını kaybeden 33 kişi için yürütülen mücadele Başkent'e taşındı. Alevi dernekleri, Ankara’da Madımak Müzesi kuracak.

Ankara 15 Temmuz Müzesi için çalışmalar başladı!

Darbecilere karşı destansı kahramanlığın müzesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin karşısına inşa edilecek. 

Polis Müzesi 10 Nisan 2018'de açılacak!

Türk Polis Teşkilatının vatandaşlarca daha yakından tanınması için Emniyet Genel Müdürlüğünün Ankara Dikmen'deki ek hizmet binasında bilişim teknolojileriyle donatılarak inşa edilen polis müzesi 10 Nisan 2018'de açılacak

Ankara'ya Kur’an Mucizeleri Müzesi geliyor!

Ankara Hacı Bayram'da yapılması planlanan “Kur’an Mucizeleri Müzesi”nin uygulamaları, Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı’nca yapılacak.

İzmir Buca'ya köy müzesi kuruluyor!

KÖYLERİN yüzyıllar öncesinden bugüne uzanan kültürel serüvenini gelecek nesillere taşımak için harekete geçen Buca Belediyesi, İzmir’in ilk “Köy Müzesi"ni Buca Kaynaklar’a kurmaya hazırlanıyor.

Osmanlı Güzel Sanatlar Müzesi, Gençlik Parkı'nda kurulacak!

Ankara’da kurulması planlanan Osmanlı Güzel Sanatlar Müzesi, alanında bir ilk olacak. Müzenin fikir babası Yanova, “Tarihi sanatla sevdirmek, insanların etkin biçimde sanata katılmalarını sağlamak istiyoruz” dedi

Ankara Kızılcahamam'a Jeopark Tanıtım Müzesi yapılacak!

Kızılcahamam Belediyesi'nin yapımına başlanacak olan Jeopark Tanıtım Müzesi için zemin etüdü yapıldı. Güney, Kızılcahamam’ın geleceğine atacak olan projelerden bir tanesi için daha çalışmaları başlatmanın kendisini çok mutlu ettiğini belirtti.

Altınköy Açık Hava Müzesi'ne köy evi konseptli 5 otel!

Altınköy Açık Hava Müzesi ile 100 yıl öncesinin köy hayatını Ankara’ya taşıyan Altındağ Belediyesi, köy evi konseptindeki 5 butik otel ve bir kına konağının inşaatını tamamlanmak üzere.

Madımak Müzesi ankara Haberi

Madımak Müzesi ankara

Cumuriyet gazetesinden Ozan Çepni'nin haberine göre, Sivas'ta dış cephesi kaplanarak Sivas Bilim ve Kültür Merkezi'ne dönüştürülen otelin Alevi yurttaşlara verilmesi talebinin hiçe sayılmasından sonra,  Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) öncülüğünde başkent Ankara'da utanç müzesi olarak Madımak Müzesi'nin kurulmasına karar verildi.

PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan'ın öncülüğünde ilk önce 15 kişilik bir Madımak Müze Yönetim Kurulu oluşturuldu. Çankaya Belediyesi'nin Öveçler'de tahsis ettiği arazide hayata geçirilecek olan müze için ilk çizimler yaptırıldı. Müzede, katledilen 33 kişinin balmumu heykellerinin de bulunmasına karar verildi. Heykeltıraş Murat Taşkın tarafından ilk çalışmalar yapıldı. Müzede, duman, sıcaklık efektleri ile yurttaşlara 2 Temmuz gününün yeniden yaşatılarak, hafızalara aktarılması a amacıyla özel alanların oluşturulması da planlandı. 

Yaklaşık 10 milyon liraya mal olması beklenen müzenin bütçesi için imece yöntemi de belirlendi ve...