03 / 05 / 2024

Mahalli İdare fonu

Mahalli İdare fonu

19 Eylül 1984 tarihinde 18520 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Mahalli İdareler Fon Yönetmeliği'nde mahalli idareler fonunun tahsisine ilişkin hükümlere yer veriliyor. İşte mahalli idareler fonunun tahsisi...

Mahalli İdareler Fon Yönetmeliği!

Mahalli İdareler Fon Yönetmeliği 19 Eylül 1984 tarihinde 18520 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Mahalli İdareler Fon Yönetmeliği kapsamında, "Mahalli İdareler Fonu"nun dağıtımına ait esas ve usulleri düzenleniyor...

Re-pie Avrasya Fonu için gong çaldı!

Gayrimenkul portföy yönetimi şirketi Re-pie, fonlarından Avrasya Stratejik Gayrimenkul Yatırım Fonu için Borsa İstanbul’da gong çaldı. 

Gayrimenkul Yatırım Fonu tanıtıldı!

Gayrimenkul Yatırım Fonu Tanıtım Etkinliği'ne ev sahipliği yapan Yıldırım Kule, Omurga Capital Genel Müdürü Oğuz Kösebay ve Omurga Capital Emlak Yatırımları Direktörü İlhami Akkum'u ağırladı.

Tanıtım fonu ile yabancıya 100 bin gayrimenkul satılabilir!

Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “İspanya her 9 konuttan birini yabancıya satıyor. Biz ise 100 konuttan ikisini bile satamıyoruz. Tanıtım fonu kurarsak yabancıya 100 bin konut satışı hayal değil.” diye açıklama yaptı. 

Türkiye-Rusya Yatırım Fonu'ndan projelere 1 milyar dolar!

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu Üst Yöneticisi Dmitriev, " Türkiye-Rusya Yatırım Fonu'nun amacı ikili ekonomik bağları güçlendirmek ve iki ülke arasındaki yatırım akışını artırmak." açıklamasında buldunu...

Gayrimenkul Yatırım Fonu nedir? Tüm merak edilenler!

İlk olarak 1938 tarihinde İsviçre ve 1959 tarihinde Almanya’da düzenlenen Gayrimenkul Yatırım Fonu son dönemde sıkça konuşulan konular arasında yer alıyor. Peki Gayrimenkul Yatırım Fonu nedir? İşte tüm merak edilenler...

42. Cadde Gayrimenkul Yatırım Fonu tanıtıldı!

TORKAM 42. Cadde Gayrimenkul Yatırım Fonu toplantısı tanıtım toplantısı bugün gerçekleşti. İşte toplantı detayları...

42. Cadde Gayrimenkul Yatırım Fonu 11 Nisan'da anlatılacak!

Emlak Konut GYO, Torkam İnşaat ve Global Menkul Değerler işbirliği ile hayata geçirilen Gayrimenkul Yatırım Fonu (GYF), yatırımcılara sunuluyor. 

TapuTakas ve Gayrimenkul Fonu’ndan bir ilk!

Re-Pie Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ’nin kurucusu olduğu Gayrimenkul Yatırım Fonu, portföyüne gayrimenkul alırken Takasbank’ın işlettiği TapuTakas sistemini kullandı.

Aile gayrimenkul yatırım fonu kurulacak!

Omurga Yapı "Omurga Karma Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonu” için dörtte bir talep topladı. Omurga Gayrimenkul Portföy, fon portföyünü oluşturduğunda borsa® halka arz edecek. Şirket ikinci fonunu ise bu sene ihraç etmeye hazırlanıyor...

Akbatı AVYM Gayrimenkul Yatırım Fonu talep topluyor!

Logos Portföy, Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ne yatırım yapacak 1. Gayrimenkul Yatırım Fonu için talep toplamaya başladı.

Borsaya 3 yeni gayrimenkul fonu geliyor!

Borsa İstanbul'da 3 adet Gayrimenkul Yatırım Fonu Katılma Belgesi 29 Kasım Çarşamba gününden itibaren işlem görmeye başlayacak.

Mahalli Yerleştirme Sınavı sistemi konut piyasasını canlandırdı!

TEOG sınavının kalkmasıyla yeni açıklanan Mahalli Yerleştirme Sınavı sistemi emlak piyasasını da canlandırdı. 

İnşaat sektöründe ne kadar kredi garanti fonu kullanılıyor?

Hükümetin bu yılın mart ayı itibariyle ekonomiyi desteklemek amacıyla uygulamaya koyduğu politikalardan Kredi Garanti Fonu (KGF), ekonomik büyümeyi destekliyor. Peki, İnşaat sektöründe ne kadar kredi garanti fonu kullanılıyor?

Mahalli İdare fonu Haberi

Mahalli İdare fonu

Mahalli idareler fonunun tahsisi!

2380 sayılı "Belediyelere ve İl Özel İdarelerine Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Pay Verilmesi Hakkında Kanun"un 3004 sayılı Kanunla değişik 1 inci maddesinin verdiği yetkiye dayanılarak hazırlanan Mahalli İdareler Fon Yönetmeliği hükümlerine göre mahalli idareler fonunun tahsisi ile ilgili hükümlere yer veriliyor.


Mahalli idareler fonu tahsis önceliği 

Madde 9- Tahsisler aşağıdaki öncelik sırasına göre yapılır;

a) Yeni kurulan belediyeler, 

b) Kalkınma plan ve programlarına göre, kalkınmada öncelikli iller kapsamına giren belediyeler, 

c) Turistik bölgelerdeki belediyeler, 

ç) Daha önce hiç yardım almamış belediyeler, 

d) Kendi imkanları ile başlamış ve keşifine göre yarısı tamamlanmış bir işin tamamlanması için başvuran belediyeler, 

e) Fon yardımı ile başlattığı projeyi planlanan süre içerisinde başarı ile bitirip bir başka hizmet için başvuran belediyeler,


Tahsis Yapılması  

Madde 10- Mahalli İdareler Fonu Gider Hesabında Toplanan...