16 / 05 / 2024

Maket yapılar son durum

Maket yapılar son durum

Son yıllarda inşaat sektörünün ve onu etkileyen yan sektörlerin iş hacminin hızla artması ile birlikte maket yapıları ilk olarak alıcıya ulaştıran ve onların ilk tanıtımını yapan maket sektörünün İzmirli temsilcileri ile görüşüldü.

Yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü 2023'ün son çeyreğinde yüzde 7.9 arttı!

2023'ün son çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreği ile kıyaslandığında yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı yüzde 7,9, daire sayısı yüzde 16,0 ve yüzölçümü yüzde 8,8 yükseldi. İşte son dakika rakamlar...

Üsküdar Salacak’taki kaçak yapıların yıkımında son dakika: Bakanlık engelledi, mahkeme İBB haklı dedi!

İBB’nin Üsküdar Salacak’taki kaçak yapılar ile ilgili yıkım kararına gelen bakanlık engeline, mahkeme tarafından dur denildi. İşte o son dakika gelişmesi...

Kocaeli'de riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümde öncelikli bölgelerin belirlenmesi için 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'de, riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Çelik ev nedir? Çelik ev yapılarının avantajları neler?

Son zamanlarda oldukça popüler olan çelik ev teriminin anlamı ve özellikleri merak ediliyor. Peki, Çelik ev vedir? Çelik ev yapılarının avantajları neler? İşte detaylar...

Fi Yapı'dan son dakika duyurusu!

Fi Yapı'dan son dakika açıklaması geldi. İşte Fi Yapı Yönetim Kurulu başkanı Fikret İnan'ın imzası ile yayımlanan duyurunun ayrıntıları...

Bursa Osmangazi Belediyesi kaçak yapıları ortadan kaldırıyor!

Bursa'ya bağlı Osmangazi Belediyesi ilçe genelinde kaçak yapıları ortadan kaldırmaya devam ediyor. Belediye ekipleri son olarak ilçede bir kaçak yapının daha yıkımını gerçekleştirdi.

Prefabrik yapılar enerji israfını engelliyor!

Son zamanlarda trend hale gelen prefabrik yapılar enerji tüketimini minimum düzeyde tutması nedeniyle oldukça tercih ediliyor. 

Bursa Nilüfer'de kaçak yapılar ortadan kaldırılıyor!

Bursa Nilüfer Belediyesi ilçe genelinde kaçak yapıları ortadan kaldırmaya devam ediyor. Belediye ekipleri son olarak Yaylacık Mahallesi’nde inşa edilen kaçak yapının yıkımını gerçekleştirdi.

Bursa'da riskli yapılar ortadan kaldırılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde riskli yapıları ortadan kaldırmaya devam ediyor. Belediye son olarak Yunuseli Mahallesi’ndeki 2 katlı binanın yıkım çalışmalarına başladı.

Avcılar’da eski yapıların fiyatı dibe vurdu, yenilerin tavan yaptı!

Silivri açıklarında geçtiğimiz haftalarda meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından en çok etkilenen ilçelerin başında gelen Avcılar’da son 15 gün içerisinde satılık veya kiralık eski yapıların fiyatı dibe düştü.

 Uzungöl’de imar barışına aykırı yapıların yıkımı için bekleyiş sürüyor!

Trabzon’un Çaykara ilçesinde yer alan Uzungöl’deki imar barışına uygun olmayan yapıların yıkımı için son tarih 5 Ekim olarak belirlenmişti. Yapıların sahiplerinin binaları boşaltmaması üzerine yıkım gerçekleştirilemedi. Yıkım için bekleyiş sürüyor…

Antalya'da kaçak yapılar için yıkım kararı!

İmar Barışı’nda son haftaya girilirken fırsatçıların Adrasan ve Çıralı’yı hedef seçtiği ortaya çıktı. Antalya'da 105 kaçak ağaç bungalov tespit edildi. Kaçak yapılar için yıkım kararı verildi.

Trabzon'daki tarihi yapılar gün yüzüne çıkıyor!

Yatırımlarına son sürat devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarihi yapıları gün yüzüne çıkarıyor.

Maket yapılar son durum Haberi

Maket yapılar son durum

Maket; gerçek veya kurgusal bir nesnenin çeşitli materyaller kullanarak üretilen, belirli bir ölçekteki kopyasıdır. Özellikle son yıllarda inşaat sektörünün ve onu etkileyen yan sektörlerin iş hacminin hızla artması ile birlikte bu yapıları ilk olarak alıcıya ulaştıran ve onların ilk tanıtımını yapan maket sektörünün İzmirli temsilcileri ile görüşüldü.

Mustafa Bulut ( Maket İzmir) 

Biz yaptığımız işte son derece iddialıyız. Her platformda İzmir'in en profesyonel ekibine sahip olduğumuzu açıkça belirtiyoruz. Mimari endüstriyel, arkeolojik maketlerimizi ışıklı, ışıksız birçok farklı tasarım ile sunarak müşterilerimizin ilk tanıtımını en iyi şekilde yapıyoruz. 10 kişilik bir ekibimiz var. Yaptığımız çalışmalar aynı zamanda ciddi anlamda reklam görevi görüyor. Ben bireysel olarak yaptığım çalışmaları yeni nesile aktarabilmek adına 9 Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesindeki öğrencilere ders de veriyorum. İşimiz bizleri manevi...