08 / 05 / 2024

maketten konutların teslimi

maketten konutların teslimi

Halk arasında maketten konut satışı olarak da bilinen, ön ödemeli konut satışında konutların teslim süresi ön ödemeli konut satışları hakkında yönetmelik'te yer alıyor. İşte, ön ödemeli konutların teslim süresi!

Deprem konutlarının teslimi başlıyor! Bakan resmen tarihi verdi: Depremzedelere müjde!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem konutlarının teslimleri ile ilgili tarihi verdi. İşte Bakan Özhaseki'nin o açıklaması...

Deprem konutlarının teslimi için geri sayım başladı!

Hatay'da 33 noktada deprem konutlarının inşaat çalışmaları devam ederken konutların yıl sonunda 6 bin 979 evin hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor.

Malatya'daki deprem konutlarının teslimi için geri sayım başladı!

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli deprem felaketinden etkilenen Malatya'nın Yazıhan ilçesinde inşa edilen deprem konutlarının hak sahiplerine verilmesine az bir süre kaldı. İnşa edilen 157 konut ise önümüzdeki günlerde hak sahiplerine teslim edilecek.

Deprem bölgesinde biten ilk konutlar yarın teslim ediliyor! Bakan Kurum'dan son dakika açıklaması! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki konutların teslimi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte merakla beklenen o açıklama... 

Türkiye'nin Arnavutluk'ta inşa ettiği deprem konutlarının teslimi yapıldı!

Arnavutluk'ta yaşanan 6.3 şiddetindeki depremde 17 bin kişi evlerini terk etmişti. Türkiye, Arnavutluk'ta yaşanan deprem sonrasında 522 adet deprem konutu inşa etti. Konutların teslimleri gerçekleştirildi.

İzmir deprem konutları yarın teslim edilecek!

30 Ekim 2020'de meydana gelen deprem sonrasında yıkılan ve hasara uğrayan evlerin yerine inşa edilen yeni konutların teslimi için geri sayımı başladı. Konutların teslimi yarın yapılacak. 

Diyarbakır Sur'da tamamlanan konutların anahtar teslimi başladı!

Diyarbakır'da gerçekleştirilen operasyonlarla terörden temizlenerek yeniden yaşam başlatılan Sur'da bitirilen konutların anahtar teslimi başlatıldı.

TOKİ Batman Konutları'nın teslimi 7 ay gecikti!

Batman Çağdaş Gazetesi köşe yazarı olan Nihat Ekinci bugünkü yazısında Batman'da yapımı gerçekleştirilen 1472 konutluk emekli TOKİ konutlarını anlattı. Konutların teslimlerinin 7 ay geçiktiğini belirtti.

Ön ödemeli konutların teslim süresi!

Halk arasında maketten konut satışı olarak da bilinen, ön ödemeli konut satışında konutların teslim süresi ön ödemeli konut satışları hakkında yönetmelik'te yer alıyor. İşte, ön ödemeli konutların teslim süresi!

TOKİ Uzunköprü konutlarının anahtarları verildi!

Uzunköprü'de bulunan 120 adet roman TOKİ konutlarının anahtar teslimi yapıldı. Evlerine yerleşen 120 aile ev sahibi olmanın sevinciyle gözyaşlarını tutamadı.

Edirne TOKİ Konutları'nın teslimi başladı!

TOKİ konutlarının teslimi başladı. Kaymakamlık ve Uzunköprü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı projesinde yaptırılan konutlardan tamamlananlar hak sahiplerine teslim edildi. Vatandaşlar yeni evlerine taşınmaya başladı.

Dumankaya Modern Bahçeşehir Konutları'nın havadan yeni görüntüleri!

Dumankaya Modern Bahçeşehir Konutları'nın havadan yeni görüntüleri havadanemlakvideo.com ekibi tarafından görüntülendi...

Mall Of İstanbul İkitelli Konutları'nın havadan yeni görüntüleri!

Mall Of İstanbul İkitelli Konutları'nın havadan yeni görüntüleri havadanemlakvideo.com ekibi tarafından görüntülendi...

maketten konutların teslimi Haberi

maketten konutların teslimi

Ön ödemeli konutların teslim süresi!

Maketten konut satışlarında yapılan sözleşmeler, ön ödemeli konut satışı adı altında kanun ve yönetmelikler ile düzenleniyor. 


Ön ödemeli konut satış sözleşmesi, tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcının da bedelin tamamen veya kısmen ödenmesinden sonra taşınmazı tüketiciye devir veya teslim etmeyi üstlendiği sözleşmeye olarak biliniyor. 


Tüketicilerin ön ödemeli konut satışlarında zarara uğramaması için Tüketici Kanunu ve  Ön ödemeli konut satışları hakkında yönetmelikte bu hususta açıklamalara yer veriliyor. 


Halk arasında maketten konut satışı olarak da bilinen, ön ödemeli konut satışında konutların teslim süresi ön ödemeli konut satışları hakkında yönetmelik'te yer alıyor. 


Konutun teslimi...

MADDE 9 - (1) Ön ödemeli konut satışında devir veya teslim süresi sözleşme tarihinden itibaren otuz altı ayı geçemez. 


(2) Aşağıdaki hallerde konutun...