30 / 04 / 2024

mal ayrılığında Paylaştırma yöntemi

mal ayrılığında Paylaştırma yöntemi

Paylaşmalı mal ayrılığı nedir? Kanuna göre paylaşmalı mal ayrılığında eşlerden her biri, yasal sınırlar içerisinde kendi malvarlığı üzerinde yönetim, yararlanma ve tasarruf haklarını koruyor...

1957 yılında köylünün bir an önce toprak sahibi yapılması istenmiş! 

1957 yılında Bütçe Komisyonunda Arif Onat (CHP) bu memlekete toprakların 50 milyon kişiyi bile geçindirebileceğini ve topraksız köylünün kalmaması gerektiği konusunda açıklamalarda bulunmuş.

Eminönü Hanı 1939 yılında yıkılmış!

1942 yılında bir türlü sonuçlandırılamayan Eminönü Hanı için yıkım kararı verilmiş. Söz konusu yapının 1942 yılında yıkılması için çalışmalar başlatılmış.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı açıkladı! Ankara-Konya hattında YHT seferleri artırıldı...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri dolayısı ile Ankara-Konya ve Konya-Ankara hattında ek yüksek hızlı tren (YHT) seferleri düzenledini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Miras paylaşımında detaylar! Anne ve baba mirası hangi paylarla paylaştırılır?

Miras paylaşımları oldukça sıkıntılı bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Bu süreçte , Anne ve babadan kalan mirasın nasıl paylaştırılacağının ayrıntıları merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte merak edilen haberin ayrıntıları...

Babanın sağlığında paylaştırdığı miras öldüğünde bozulur mu?

Babanın sağlığında paylaştırdığı mirasın öldüğünde bozulup bozulmayacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki miras paylaşımını iptal etmek mümkün mü? Miras paylaşımı nasıl bozulur?

Bakan Uraloğlu'ndan son dakika hızlı tren açıklaması! 52 il hızlı tren hizmeti alacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2053 yılında Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı ve yol haritası kapsamında hızlı tren hizmeti alan kent sayısını 52'ye çıkartmayı planladıklarını açıkladı.

Ortak banka hesabı olan çiftler İçin şok edici araştırma sonuçları!

Ortak banka hesabına sahip olan çiftler için Journal of Consumer Resource dergisi kapsamında araştırma yapıldı. Araştırma sonuçları pek çok çifti şaşkınlığa uğrattı. İşte detaylar!

Samsung Galaxy S23 Ultra'nın kutu açılış videosu tanıtılmasına günler kala sızdı! 24 Ocak 2023 fiyat listesi...

Checkout Tech isimli bir YouTube kanalı geçtiğimiz saatlerde Samsung Galaxy S23 Ultra'nın kutu açılış videosunu paylaştı.Peki, Samsung Galaxy S23 Ultra'nın fiyatı ne kadar olacak? 24 Ocak 2023 fiyat listesi...

Murat Kayman, Akmerkez GYO Genel Müdürlüğü görevinden ayrılıyor!

Murat Kayman, 16 Mayıs 2022 tarihi itibariyşe Akmerkez GYO Genel Müdürlüğü görevinden ayrılıyor. Hakan Tümkaya'nın Akmerkez GYO Genel Müdürü olarak atanmasına karar verildi.

Mal ayrılığı sözleşmesi örneği 2022!

Eşler, evlenirken ya da evlendikten sonra hazırlanan bir sözleşme ile mal ayrılığı rejimini seçebilirler. İşte mal ayrılığı sözleşme örneği 2022...

Milyarder yatırımcı paylaştı! Elon Musk öne çıkardı!

Milyarder yatırımcı Karen Buffett'ın paylaşmış olduğu "Bulabildiğiniz kadar çok coin bulun ve bunu hızlı yapın" tweetini milyarder iş adamı Elon Musk kendi hesabında paylaştı.

Kamulaştırılan taşınmazlar için ödeme alınabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarlarından Tamer Heper, "Babama ait 3 adet dükkana bulunduğumuz ilçe belediyesi tarafından 2000 yılında kamulaştırma (istimlak) yapıldı. 20 yıl oldu. Babam istimlak parası alıp almadığını hatırlamıyor. Dava açmak istiyoruz. Hakkımızı alabilir miyiz?" sorusunu yanıtladı.

Son 10 yılda kamulaştırma kararı verilen taşınmazlar TBMM'de!

Son 10 yıl içinde hakkında kamulaştırma ve acele kamulaştırma kararı verilen taşınmazlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

mal ayrılığında Paylaştırma yöntemi Haberi

mal ayrılığında Paylaştırma yöntemi

Paylaşmalı mal ayrılığı nedir?

Paylaşmalı mal ayrılığında eşlerden her biri, yasal sınırlar içerisinde kendi malvarlığı üzerinde yönetim, yararlanma ve tasarruf haklarını koruyor.


Belirli bir malın eşlerden birine ait olduğunu iddia eden kimse, iddiasını ispat etmekle yükümlü oluyor. Eşlerden hangisine ait olduğu ispat edilemeyen mallar ise onların paylı mülkiyetinde sayılıyor.


Medeni Kanunda yer alan esaslara göre eşlerden her biri, kendi borçlarından bütün malvarlığıyla sorumlu oluyor. Mal rejimi, eşlerden birinin ölümü veya başka bir mal rejiminin kabulüyle sona eriyor.


Ayrıca mahkemece evliliğin iptal veya boşanma sebebiyle sona erdirilmesine veya mal ayrılığına geçilmesine karar verilmesi hâllerinde de, mal rejimi dava tarihinden geçerli olmak üzere sona eriyor.


Her eş, diğer eşte bulunan mallarını geri alır. Paylaşmalı mal ayrılığı rejimi sona erdiğinde, üstün yararı olduğunu ispat eden eş, diğer...