28 / 04 / 2024

mal ortaklığı rejiminde ortalıklık malları

mal ortaklığı rejiminde ortalıklık malları

Mal ortaklığı rejimi, ortaklık malları ile eşlerin kişisel mallarını kapsıyor. Peki, mal ortaklığı rejiminde eşler arasında ortaklık malları nelerdir? Eşlerin kişisel malları nelerdir? İşte yanıtı..

Ankara'ya Çankaya'ya 519 adet yeni konut geliyor! 460 milyon TL'ye mal olacak!

Özoğlu Shn Adi Ortaklığı yeni konut projesi için harekete geçti. 460 milyon TL'ye mal olması beklenen proje için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuru yapılarak ÇED sürecini başlattı.

Gül Akustik Alçı Ve Dekorasyon İnşaat Mal.Alüm.Plas.Doğ.Paz.San. Tic.Ltd.Şti.Sultangazi Şubesi açıldı!

Gül Akustik Alçı Ve Dekorasyon İnşaat Mal.Alüm.Plas.Doğ.Paz.San. Tic.Ltd.Şti.Sultangazi Şubesi bugün Sultangazi'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Eyüp Büyükbayrak, Hakkı Büyükbayrak ve Fehmi Büyükbayrak ortaklığında kuruldu.

Bayer-Yiğit Grup ortaklığı Üsküdar projesi geliyor! Yeni proje!

Bayer-Yiğit Ortak Girişimi Adi Ortaklığı, Üsküdar projesi için düğmeye bastı. Proje 98 milyon 801 bin 770 TL'ye mal olacak.

Geco Mimarlık Proje Danışmalık ve İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Geco Mimarlık Proje Danışmalık ve İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ferhat Mahmutoğlu ve Hakan Gecü ortaklığında kuruldu.

Anka Plus Gayrimenkul Danışmalık Limited Şirketi kuruldu!

Anka Plus Gayrimenkul Danışmalık Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 120 bin TL sermaye bedeli ile Cemalettin Karger, Ghulam Yahya Rahmani ve Ruhulamın Amini ortaklığıyla kuruldu...

Anda Park Balat 2'de 163 bin 300 TL'lik ayıplı mal tespit edildi!

Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projelerinden Anda Park Balat 2'de 163 bin 300 TL'lik ayıplı mal tespit edildi...

Ayan İşletmecilik Medikal İnş. Emlak Nak. Tek. Gıda Oto. Hay. Tarım Pla ve Day. Tük. Mal Ticaret Limited Şirketi kuruldu

Ayan İşletmecilik Medikal İnş. Emlak Nak. Tek. Gıda Oto. Hay. Tarım Pla ve Day. Tük. Mal Ticaret Lİmited Şirketi 1 milyon TL sermaye ile bugün Netice Erarslan ve Ekrem Akgül ortaklığında kuruldu.

3 soruda mal ayrılığı sözleşmesi!

Mal ayrılığı rejiminde eşlerden her biri, yasal sınırlar içerisinde kendi malvarlığı üzerinde yönetim, yararlanma ve tasarruf haklarını koruyor. Peki mal ayrılığı sözleşmesi nerede yapılır? Mal ayrılığı sözleşmesi nasıl hazırlanır? diyorsanız işte yanıtı...

Tatweer İnşaat Gayrimenkul Danışmalık Turizm ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tatweer İnşaat Gayrimenkul Danışmalık Turizm ve Ticaret Limited Şirketi 100 bin TL sermaye ile bugün A. Magdy A. Abdelrahemm, Ahmed Mamdouh Abdulhalin Mahmoud, Khelad Mohammed ve M. Y. Eksayed ortaklığında kuruldu.

Hisseli tapuda ortaklığın giderilmesi nasıl olur?

Ortaklığın giderilmesi davası, hisseli taşınmaz mal paydaşları tarafından açılıyor. Bu dava paylı veya elbirliği mülkiyeti şeklinde tescilli taşınmazlarda ortaklığın giderilmesi amacıyla açılıyor. Peki, hisseli tapuda ortaklığın giderilmesi nasıl olur?

Sumitomo Rubber AKO 516 milyon dolara mal oldu!

Japon ortaklığı ile kurulan lastik fabrikası Sumitomo Rubber AKO'nun açılışı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Çankırı'da yapıldı. Fabrikanın 516 milyon $'a mal olduğu belirtildi.

Paylı mülkiyette ortaklıktan çıkarma!

Paylı mülkiyet, birden fazla kişinin bir eşyanın tamamında paylı olarak bu malları veya malı maddi olarak paylaşmaksızın malik olunmasına deniyor. İşte, paylı mülkiyette ortaklıktan çıkarma!

KKTC deniz geçiş isale hattı 700 milyon TL'ye mal oldu!

Kıbrıs'ın 50 yıllık su hasreti son buluyor. Yılda 75 milyon metreküp su, Toroslar'dan KKTC'ye ulaşacak. Kalyon İnşaat-Sigur Ros ortaklığının yaptığı deniz geçiş isale hattı 700 milyon TL'ye mal oldu.

mal ortaklığı rejiminde ortalıklık malları Haberi

mal ortaklığı rejiminde ortalıklık malları

Eşler arasında ortaklık malları nelerdir? 

Mal ortaklığı rejimi, ortaklık malları ile eşlerin kişisel mallarını kapsıyor. Eşlerden her birinin sadece kişisel kullanımına ayrılmış olan eşyası ile manevî tazminat alacakları kanundan dolayı kişisel malı oluyor.


Bir eşin saklı pay olarak isteyebileceği malvarlığı değerleri, mal rejimi sözleşmesiyle ortaklığa dahil edildiği ölçüde, mirasbırakanları tarafından kendisine kişisel mal olarak kazandırılamıyor. 


Peki, mal ortaklığı rejiminde eşler arasında ortaklık malları nelerdir?   


Ortaklık malları

Genel mal ortaklığı

Genel mal ortaklığında eşlerin kanun gereğince kişisel mal sayılanlar dışındaki malları ile gelirleri ortaklık mallarını oluşturur.


Eşler, ortaklık mallarına bölünmemiş bir bütün olarak sahip olurlar.

Hiçbir eş, ortaklık payı üzerinde tek başına tasarruf hakkına sahip değildir.


2. Sınırlı mal ortaklığı

Edinilmiş mallarda ortaklık

Eşler, mal rejimi sözleşmesiyle sadece edinilmiş mallardan oluşan bir ortaklık kabul edebilirler.

Kişisel malların gelirleri de bu ortaklığa...