27 / 04 / 2024

mal sahibine ihtarname örneği

mal sahibine ihtarname örneği

Mal sahibinin hakları arasında kiracıya ihtar çekmek, kira kontratını feshetmek, kiracıyı evden çıkarmak, söz konusu evin zorunlu tadilatlar hariç keyfi tadilatlarını kabul etmemek vs bulunuyor....

Mal sahibine ihtarname örneği!

Binanın ortak gideri olan aidatını ödemeyen mal sahiplerine bina yönetimi tarafından ihtarname gönderilebiliyor. Çekilen ihtarnamede noter ve posta masraflarını da borçlu mal sahibi ödüyor. Mal sahibine ihtarname örneği aşağıda...

Şufa hakkı nedir? Şufa hakkı nasıl engellenir?

Şufa hakkı, Türk Borçlar Kanunu’nda düzenlenen haklardan biridir. Mal alım satışında mal sahibine hak tanıdığı için önemli bir kavramdır. Peki şufa hakkı nedir, hangi durumlarda geçerlidir veya geçerli değildir, şufa hakkı nasıl engellenir? Şufa hakkı ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Kira artışı ihtarname örneği 2021!

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşme süresinin uzamatılmasıyla taşınmaz mal kiralamalarında sözleşme süresinin uzaması halinde yeni kira dönemi için belli oranlarda zam uygulanıyor. Yapılacak bu zam ile kiracıya ihtarname gönderiliyor. İşte kira artışı ihtarnamesi örneği 2021...

Tahliye taahhütnamesi örneği 2021!

Gayrimenkul kiralayan kiracılar, mal sahibine tahliye taahhütnamesi vererek kiraladığı taşınmazı tahliye edeceği tarihi beyan ediyor. İşte tahliye taahhütnamesi örneği 2021...

Kiralık evdeki demirbaş arızası kime aittir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kirada oturduğumuz evin termosifonu su kaçırıyor. Mal sahibine durumu söylediğimizde, ‘siz 7 sene önce girerken ben size sağlam teslim etmiştim, ben termosifon falan alamam’ diyor. Bu durumda biz nasıl bir hukuki yol takip edebiliriz? ' sorusunu yanıtladı.

Sitede ortak gider kime ait?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Bir sitede denetçiyim. Sitede muhtelif giderler var elbet ama problem bunlardan hangisinin kiracıya hangisinin mal sahibine ait olduğu. Örneğin asansör gideri kime ait?' sorusunu yanıtladı.

Kira artışı ihtarname örneği 2020!

Taşınmaz mal kiralamalarında sözleşme süresinin uzaması durumunda yeni kira dönemi için belli oranlarda zam yapılıyor. Yapılacak bu zam ile kiracıya ihtarname gönderiliyor. İşte kira artışı ihtarnamesi örneği 2020...

Tahliye taahhütnamesi örneği 2019!

Gayrimenkul kiralayan kiracılar, mal sahibine tahliye taahhütnamesi vererek kiraladığı taşınmazı boşaltacağı tarihi beyan etmiş oluyor. İşte tahliye taahhütnamesi örneği 2019...

Reserve mortgage nedir?

Reserve (tersine) mortgage sisteminde mal sahibi evini ölene kadar içinde oturmak şartıyla bankaya verir, banka da evin değerine karşı mal sahibine aylık ödemeler yapar ve kalan kısım ev satıldıktan sonra tahsil edilir.

İstanbul'da aynı daireyi 58 kişiye kiraladı!

İstanbul’da oturduğu daireyi internet sitesi üzerinden 58 kişiye kiralayan dolandırıcı 50 farklı suçtan aranıyor. Bakırköy-Basınköy Mahallesi’nde aynı daireyi kiraladıklarını öğrenen mağdurlar durumu mal sahibine bildirdi.

Kira artışı ihtarname örneği 2016!

Taşınmaz mal kiralamalarında sözleşme süresinin senelik olarak uzaması halinde, kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Yapılan zam, kiracıya bir ihtarname ile bildirilebiliyor. İşte kira artışı ihtarname örneği 2016..

Kira borcu için ihtarname örneği!

Kiracı, kira bedelini ödemek ile mükellef oluyor. Aksi halde mal sahibinden aldığı ihtarlar tahliyesine neden olabiliyor. İşte borcun ödenmemesi halinde gönderilecek kira borcu için ihtarname örneği..

Tahliye taahhütnamesi örneği 2016!

Taşınmaz mal kiralayan kiracılar, mal sahibine tahliye taahhütnamesi vererek kiraladığı taşınmazı boşaltacağı tarihi beyan etmiş oluyor. Peki, tahliye taahhütnamesi nasıl verilir? İşte tahliye taahhütnamesi örneği 2016..

Kiracı ev sahibine dava açabilir mi?

Kira hukuku gereğince kiracı ile mal sahipleri bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Peki, mal sahibinin kiracının haklarına cevap vermemesi halinde kiracı ev sahibine dava açabilir mi? Açamaz mı?

mal sahibine ihtarname örneği Haberi

mal sahibine ihtarname örneği


Kiraya verilen bir gayrimekul varsa mal sahibi ve kiracı sorumlu olduğundan bazı görev ve hakları da ortaya çıkıyor. Mal sahibinin hakları arasında kiracıya ihtar çekmek, kira kontratını feshetmek, kiracıyı evden çıkarmak, söz konusu evin zorunlu tadilatlar hariç keyfi tadilatlarını kabul etmemek vs bulunuyor.


Mal sahibinin hakları arasında yer alan kira kontratının nasıl feshedilebileceği kanun çerçevesinde şöyle belirleniyor: Kira kontratları, kira ödemelerinden komşuluk ilişkilerine kadar her konuyu kapsayan bir sözleşme olduğu için, kiracıya ilişkin herhangi bir olumsuz durumun söz konusu olmasında mal sahibi, ihtarname çekip konuyu gündeme getirebiliyor.


Örneğin, kiracınız diğer apartman sakinlerini rahatsız edecek düzeyde davranışlar sergiliyorsa siz mal sahibi olarak, kira kontratını feshedebilir ve bir ihtarname çekerek evin tahliyesi için dava açabilirsiniz.


Mal sahibinin hakları doğrultusunda şu gerekçelerle tahliye davası açılabiliyor:...