06 / 05 / 2024

malatya kerpiç ev yenileme projesi

malatya kerpiç ev yenileme projesi

Kongre ve Kültür Merkezinin yanında inşa edilen, ancak çalışmalar tamamlanmadan uzun süre atıl kalan kerpiç evler, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından turizm ve cazibe merkezine dönüştürülüyor.

Ünlü mimar sordu: Modern kerpiç ev mi, teneke konteynır ev mi? Bu çirkine olan merakımız sizce neden? 

Ünlü mimar Şenol Gökner resmi sosyal medya hesabı üzerinden "Modern kerpiç ev mi, teneke konteynır ev mi? bu çirkine olan merakımız sizce neden?" diye sordu. İşte Şenol Gökner'in o paylaşımı ve paylaşıma gelen yanıtlar...

İstanbul'da ev kiralamak için 3, Ankara'da ev kiralamak için 2 emekli aylığı lazım!

Emeklilere yapılan maaş zammının ardından, kira bedelleri yeniden gündem oldu. Meclis'te zamlı emekli maaşlarının ev kiralarını bile karşılamayacağı konuşuldu. İşte CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve diğer vekillerin o açıklamaları...

Son dakika: Malatya'da 310 prefabrik ev için düğmeye basıldı! Hatay'da 2 bin 355 köy evinde sona gelindi!

Deprem bölgesindeki konut inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor. Bu kapsamda Malatya'ya 310 prefabrik konut için imzalar atıldı. Hatay'ın 13 ilçesindeki 2 bin 355 köy evi için çalışmalar hızlandırıldı.

Konya'da yüzde 10 indirimli kerpiç ev satılacak!

Çumra Belediye Başkanlığı, Konya Çumra Ürünlü'de yer alan kerpiç evi satışa çıkardı. Satış ihalesi 6 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Depremzede kiracılar da ev sahibi olabilecek!

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde büyük yıkım alan Malatya'da temel atma çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Çamurlu Mahallesi'nde bugün temeli atılan 400 sosyal konut projesinden depremzede kiracıların da ev sahibi olabileceği açıklandı.

İzmir'de KDV'den muaf arsa ve kerpiç ev fırsatı! 

İzmir İli Menderes Belediye Başkanlığı, İzmir Menderes'te yer alan kerpiç ev ve arsaları satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkuller KDV'den  de muaf.

Kırşehir'de 173 gayrimenkul satılıyor! Arsalar, kerpiç ev ve bahçeler de yer alıyor!

Kırşehir İl Özel İdaresi, Kırşehir ilinde yer alan 173 adet gayrimenkulü 9 Ağustos 2022 tarihinde saat 10:00'da açık teklif usulüyle satıyor...

TOKİ'den Malatya Yeşilyurt'a 541 kentsel dönüşüm konutu!

Dar gelirli aileleri ev sahibi yapan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Malatya Yeşilyurt'ta 541 yeni konut inşa edecek.

TOKİ Malatya Pütürge kura çekilişi 14 Şubat'ta!

Dar gelirli aileleri ev sahibi yapan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Malatya Pütürge projesinin kura çekilişini yarın gerçekleştirecek.

Malatya'daki deprem konutları hak sahiplerine teslim ediliyor!

24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ'da yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya'da evleri hasar gören ev sahipleri için inşa edilen konutlar, kura çekiminden sonra hak sahipleri ile buluşturulacak. 

TOKİ'den Malatya Yeşilyurt'a 541 konutluk yeni proje!

Dar gelirli aileleri ev sahibi yapan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Malatya'da 541 yeni konut inşa edecek. Projenin ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

Malatya'da ev fiyatları ikiye katlandı!

İnşaat malzemelerindeki maliyetlerin artışı ile ülke genelinde konut fiyatları ikiye katlandı. Türkiye'deki ev fiyatları Malatya'yı da etkiledi. Kent genelinde ev fiyatları ikiye katlandı.

Kahramanmaraş Elbistan'da iki katlı kerpiç ev çöktü!

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde fırtına ve yağmur nedeniyle iki katlı kerpiç ev çöktü. Enkaz altında kimsenin bulunmadığı ortaya çıktı.

malatya kerpiç ev yenileme projesi Haberi

malatya kerpiç ev yenileme projesi


Kongre ve Kültür Merkezinin yanında inşa edilen, ancak çalışmalar tamamlanmadan uzun süre atıl kalan kerpiç evler, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından turizm ve cazibe merkezine dönüştürülüyor.

Turizm ve Cazibe Merkezi Projesi’ne göre, kerpiç evler kent tarihi müzesi, kafe-kıraathane-anı evi, resim-müzik-fotoğraf atölyesi, Malatya mutfağı ve çocuk kulübü olarak değerlendirilecek.

Turizm ve Cazibe Merkezi olarak planlanan proje kapsamında; Kültür Sokağı, Resim-müzik-fotoğraf atölyesi, Malatya mutfağı ve çocuk kulübü ikmal inşaat işi Büyükşehir Belediyesi tarafından; Kent Tarihi Müzesi ve kafe-kıraathane-anı evinin ihalesi ise Malatya valiliği tarafından yapıldı.

İhaleleri yapılan ve Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı kontrolörlüğünde sürdürülen proje çalışmaları doğrultusunda Kültür Sokağında; kesme bazalt, granit ve beyaz çakıl taşları kullanılacak. Bahçede ise ağaç ve yeşillendirmelerin yanı sıra çocuk oyun grupları, fıskiyeli havuzlar, gezinti alanları, oturma ve...