29 / 04 / 2024

Maliye Bakanlığı yeni binasının maliyeti

Maliye Bakanlığı yeni binasının maliyeti

Maliye Bakanlığı hizmet binasının depreme karşı güçlendirilmesi gerektiği, güçlendirme maliyetinin yeniden yapım maliyetinden yüksek olması sebebiyle mevcut binanın yıkılarak yeniden yapılmasına karar verildiğini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! Vergi denetmenleri ev ev kontrol edecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı kira gelirini beyan etmeyenleri mercek altına aldı, bu süreçte maliyeciler sokak sokak rastgele kapı zillerini çalmaya başladığı duyuruldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 4,5 milyon konut için düğmeye bastı! Kira gelirini beyan etmeyenlere inceleme başlatılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira gelirlerinin vergi dışı bırakılmasının önüne geçilmesi amacıyla kira gelirlerini beyan etmeyenlere inceleme başlatılacağını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! Bakanlık 300 vergi müfettiş yardımcısı alacak...

Hazine ve Maliye Bakanlığınca yapılan açıklama kapsamında 300 vergi müfettiş yardımcısı alınacağını bildirdi. İşte haberin detayları...

Hazine ve Maliye Bakanlığı 3,6 milyar dolarlık kira sertifikası ihraç etti!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 3 milyar 566 milyon 900 bin liralık kira sertifikası ihracı gerçekleştirildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın binası tahliye ediliyor: ODTÜ ve Bakanlık 'depreme dayanmaz' dedi!

Hazine ve Maliye Bakanlığının binasını inceleyen ODTÜ ve Çevre Şehircilik Bakanlığından depreme dayanıksız raporu çıktı. Binada tahliye çalışmaları başladı. İşte detaylar...

Bankacılık işlemlerinde yeni düzenleme resmen açıklandı! Banka işlemleri bundan sonra bu şekilde yapılacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığının Mali Suçları Araştırma Kurulu Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre bankacılık işlemlerinde yeni düzenlemeye gidildi. İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın binası boşaltılıyor! Riskli raporu verildi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Emek Mahallesi binasından çıkma kararı aldığı ifade edildi. Riskli raporu verildiği ve personele taşınma kararının sözlü olarak iletildiği iddia edildi.

Son dakika: Hazine ve Maliye Bakanlığı 1 milyar 818,9 milyon lira borçlandı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün düzenlediği tahvil ihalesinde 1 milyar 818,9 milyon lira borçlandı.

Ocak 2024 emekli maaşında yüzde 19.44, 31.92 ve 35.25’lik zam oranları ortaya çıktı! İşte emekli maaşında yeni rakamlar!

Emekli aylıklarına ilişkin ara zam beklentileri ekim ayına odaklanırken, Çalışma Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu konuda çalışmalarına devam ediyor. Ek zam düzenlemesi için hazırlanan taslak metin, TBMM’nin açılması ile beraber değerlendirilecek. İşte yeni zamlı emekli maaşı hesaplamaları

Ödenekte aslan payı Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın!

Genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinin 2024 yılı ödenek teklifi tavanlarının toplamı 10 trilyon 205 milyar TL'yi aşarken, ödenekte aslan payı 4 trilyon 227 milyar TL ile  Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ayrıldı.

Ahmet Uğur kimdir? Maliye Bakanlığında ne iş yaptı? Hangi şirketin yönetim kurulu başkanı oldu?

Ahmet Uğur hangi üniversiteden mezun oldu? Maliye Bakanlığında hangi pozisyonlarda çalıştı? Şu an hangi şirkette görev alıyor? İşte Ahmet Uğur ile ilgili merak edilen her şey...

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan akaryakıtta ÖTV artışına ilişkin flaş açıklama!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, akaryakıtta ÖTV zammına ilişkin önemli bir açıklama yaptı. İşte ayrıntılar...

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması: Bütçe mayısta fazla verdi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı trafından yapılan son dakika açıklamasına göre faiz dışı bütçe giderleri 365,9 milyar TL ve faiz dışı açık ise 98 milyar TL oldu.

Maliye Bakanlığı yeni binasının maliyeti Haberi

Maliye Bakanlığı yeni binasının maliyeti

Maliye Bakanlığı yeni hizmet binası ile ilgili açıklama yaptı.


Açıklamada Maliye Bakanlığı hizmet binasının depreme karşı güçlendirilmesi gerektiği, güçlendirme ve sonrasında oluşacak onarım maliyetinin ise yeniden yapım maliyetinin çok üzerinde hesaplanması nedeniyle mevcut binanın yıkılarak yeniden yaptırılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.


İşin yapım ihalesinin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 1 Ağustos 2013 tarihinde gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, ihale bedelinin KDV hariç 40 milyon 579 bin lira olduğu belirtildi.


Açıklamada şunlar kaydedildi:


"2011 yılında Bakanlığımız hizmet binasının onarımına ihtiyaç duyulması nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığına (Yapı İşleri Genel Müdürlüğü) binada inceleme yapılması talebinde bulunulmuş ve yapılan incelemeler sonucunda;  söz konusu hizmet binasının depreme karşı güçlendirme yapılması gerektiği, yapılacak güçlendirme maliyeti ve sonrasında oluşacak onarım maliyetinin yeniden yapım maliyetinin çok üzerinde hesaplanmış olması nedeniyle mevcut hizmet binasının...