10 / 05 / 2024

Malların Ticaretinin Düzenlenmesi kanun değişikliği

Malların Ticaretinin Düzenlenmesi kanun değişikliği

Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Adalet Bakanı Tunç  duyurdu! Hacizli malların satışında yeni dönem başlıyor! 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, yedieminlerde bulunan ve icra hukuku kapsamında, artık hukuken muhafazasına gerek kalmayan mahcuz malların tasfiyesini taraf menfaatini ve kamu yararını gözeterek çözüme kavuşturduklarını açıkladı.

Kirada zam sınırının süresinde son demler yaşanıyor! Kira artış düzenlenmesi uzatılacak mı?

Konut kiralarını yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme 1 Temmuz tarihinde sona erecek. Kiracılar, bu düzenlemenin bir yıl daha uzatılıp uzatılmayacağını merak ediyor. İşte detaylar!

Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile zincir marketlerin; şehir dışına çıkarılması, şehir içinde kalacak olanların 200 metrekareden büyük olmaması amaçlanıyor.

Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile alışveriş merkezi projesi için yapı ruhsatı verilirken bu alanların projede açıkça gösterilmesi şartının getirilmesi amaçlanıyor.

Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Zincir mağazaların nüfusu on bin ve üzerinde olan yerleşim yerlerinde açılabileceği koşulu getirilmesi öngörülüyor.

İş yerleri için flaş 'kira' teklifi!

Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile kiralarla ilgili düzenleme yapılacak.

Arz ve Talep Derinliği Bulunan Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik!

Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Yunanistan Osmanlı vakıf mallarını satıyor!

Muğla Bodrum’a 7 mil uzaklıktaki İstanköy Adası’ndaki Osmanlı Dönemi’ne ait vakıf mallarının satılmasına sert tepki gösteren Rodos, İstanköy ve Onikiada Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı, satışların durdurulmasını istedi.

Uzungöl'ün çevre düzenlenmesi için proje çalışması başlatıldı!

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kolçak yaptığı açıklamada Uzungöl'ün çevre düzenlenmesi için proje çalışması başlatıldığını söyledi.

Hobi bahçeleri mevzuatının düzenlenmesi talebi TBMM'de!

Hobi bahçesi oluşturulmasının bir mevzuatla düzenlenmesi talebi meclis gündemine taşındı. MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Tekirdağ Rüstempaşa Bedesteni meydan düzenlenmesi başladı!

Tekirdağ Merkez Süleymanpaşa ilçesindeki Rüstempaşa Bedesteni çevre ve meydan düzenlenmesi yapım işinin temeli düzenlenen törenle atıldı.Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Bitlis Devlet Hastanesi’nde çevre düzenlenmesi başlatıldı!

Bitlis Devlet Hastanesi Başhekimi Erdal Dilekçi; çevre düzenlenmesi, otopark ve yeni kantin yapımıyla ilgili çalışma başlattıklarını söyledi. Dilekçi, "Kış aylarında hastane bahçemiz çamur içerisinde kalıyordu.

Bir eşin mallarının diğeri tarafından yönetimi mümkün müdür?

Medeni Kanun gereğince; haklı bir sebep varsa hâkim, eşlerden birinin istemi üzerine, mevcut mal rejiminin mal ayrılığına dönüşmesine karar verebiliyor. Peki, bir eşin mallarının diğeri tarafından yönetimi mümkün müdür?

Malların Ticaretinin Düzenlenmesi kanun değişikliği Haberi

Malların Ticaretinin Düzenlenmesi kanun değişikliği

Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Komisyonda görüşmeleri devam eden kanun teklifi kapsamında toptancı hallerindeki iş yeri maliklerinin, belediye meclislerince kira tutarına bağlı kalınması ve iş yerinde faaliyet gösterenlerde aranılacak şartların sağlanması kaydıyla iş yerlerini kiralayabilmelerinin sağlanması öngörülüyor.

GENEL GEREKÇE: 

Sebze ve Meyve Ticareti ve Toptancı Halleri Hakkındaki Yönetmeliğin 'İşyerlerinin devri' başlıklı maddesi çerçevesinde, halde bulunan işyerlerinin kira yoluyla devredebilmelerinin önü kapalıdır. İlgili kanuna göre mülk sahipleri ölüm ve ağır hastalık sebepleri dışında işyerlerini sadece satış yolu ile devir edebilmektedirler. Özel ve belediye halleri için geçerli olan bu kanun hem mülk sahibini hem de bu işi yapmak isteyen esnafı son derece olumsuz etkilemektedir. Bu...