12 / 05 / 2024

Manavgat Karpuzçay hes neden mahkemelik oluyor

Manavgat Karpuzçay hes neden mahkemelik oluyor

Manavgat'ta Karpuzçay üzerinde birinci kısmı tamamlanan 3 hidroelektrik santralı (HES) projesi için verilen ‘ÇED Gerekli Değildir’ raporu yine adliyelik oldu.

Manavgat'ta yeni evler teslim ediliyor!

Temmuz ayında çıkan orman yangınları nedeniyle Manavgat'ta çok sayıda ev kullanılmaz hale gelmişti. Yananların yerine inşa edilen evler hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı. 

Manavgat'taki örnek ev bir ay içerisinde tamamlanacak!

Manavgat'ta çıkan yangın sonrası için hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Dışişleri Bakanı  Mevlüt Çavuşoğlu, yanan evler yerine inşa edilecek konutlar için bir ay içerisine örnek ev inşa edileceğini dile getirdi.

Antalya Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı'nın çevresel zararları TBMM'de!

Antalya'da yer alan Yukarı Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı ve HES Projesi'nin çevreye verdiği zararlara dair çeşitli iddialar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

MATSO yöneticileri kiracılarından 3 ay kira almayacak!

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu üyeleri kendi özel mülklerinde bulunan kiracılarından 3 ay kira bedeli almayacağını açıkladı. 

Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay açılacak!

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü'nde sona gelindi. Projenin gelecek ay hizmete açılacak.

Isparta Elektrik Üretim Çukurçayı HES değerleme raporunu yayınladı!

Ütopya Turizm İnşaat tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Isparta Elektrik Üretim Çukurçayı HES değerleme raporunu yayınladı.

Utopya Turizm İnşaat, Çukurçayı HES projesinin değerlemesini yayınladı!

Utopya Turizm İnşaat İşletmecilik Ticaret A.Ş. Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Çukurçayı HES projesinin değerleme raporunu yayınladı.

Elazığ Perisuyu Çayı'ndaki kamulaştırmada ihlal kararı!

Elazığ Perisuyu Çayı üzerinde yapılması planlanan Pembelik Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) projesinde yürütme durduruldu. Köylülerin AYM'ye başvuru yapması “acele kamulaştırmalarla” ilgili ilk ihlal kararını verdirdi.

Manavgat Şelalesi Özel Günübirlik Tesisleri kiralanacak!

Manavgat Belediye Başkanlığı, Manavgat Şelalesi Özel Günübirlik Tesisleri'ni (Restaurant, Açık yemek alanları, 5 (beş) adet dükkan, Çay Ocağı, Genel WC) 5 yıllığına kiraya veriyor. İhalesi 29 Mart'ta gerçekleşecek tesislerin toplam kira bedeli 6 milyon TL olarak belirlendi.

Sakarya'ya 3 yeni HES geliyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, bin metre rakımlı Pamukova Eskiyayla havzasında hayata geçirilen Akçay Baraj Projesi’nde gelinen son nokta ile ilgili açıklamalarda bulundu. Toçoğlu 3 yeni HES projesinin de müjdesini verdi...

Manavgat Değirmenözü Köyü'ne 2'nci HES geliyor!

Manavgat’ta balık ölümleriyle sık sık gündeme gelen Köprüçay’daki Değirmenözü Köyü’ne Hidro Elektrik Santrali (HES) inşaatının ardından ikinci proje kapıda. Değirmenözü halkı, yeri sır gibi saklanan Mercan 2 regülatörünün de aynı köye yapılmaya başlandığını fark edince isyan etti.

Adıyaman Kahta Çayı imar planı reddedildi!

Adıyaman’ın Kahta Çayı üzerine kurulması düşünülen HES’in uygulama imar planı ve nazım imar planı İl Genel Meclis Üyeleri tarafından yine reddedildi.

Antalya Kumluca HES projesinin ÇED toplantısı 8 Eylül'de!

Reis RS Enerji Elektrik Üretimi Motorlu Araçlar Tütün Ürünleri Dağıtım Pazarlama Sanayi ve A.Ş., Antalya İli, Kumluca İlçesi sınırları içerisinde Alakır Çayı üzerinde enerji üretimi için HES yapmayı planlıyor. Projenin ÇED toplantısı 8 Eylül'de yapılacak.

Manavgat Karpuzçay hes neden mahkemelik oluyor Haberi

Manavgat Karpuzçay hes neden mahkemelik oluyor

Manavgat'ta Karpuzçay üzerinde birinci kısmı tamamlanan 3 hidroelektrik santralı (HES) projesi için verilen ‘ÇED Gerekli Değildir’ raporu yine adliyelik oldu.


Mahkemenin iptal ettiği ÇED gerekli değil raporuna rağmen projeye bakanlık ‘ÇED olumlu’ raporu verince, bölge halkı bir kez daha yargıya gitti. Davaya bakan mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi ve bilirkişi incelemesi istedi. Köylülerin avukatı Münip Ermiş, bölgenin doğal ve tarihi anlamda çok önemli değerlere sahip olduğunu belirterek, projenin doğaya büyük zarar vereceğini dile...