01 / 10 / 2024

manisa izmir tüneli ne zaman açılacak

manisa izmir tüneli ne zaman açılacak

Araç trafiğinin en yoğun olduğu akslardan İzmir İstanbul arasındaki karayolunun en zor bölümü Sabuncubeli Geçidi'nden emniyetli ve hızlı geçişin sağlanması amacıyla başlatılan tünel projesinde Manisa çıkışında da çalışmalar başladı....

İzmir Büyükşehir, Buca Onat Tüneli üzerindeki hasar gören yapıları almak için düğmeye bastı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi yapım çalışmaları Buca Onat Tüneli üzerindeki yapıları, tünel çalışmaları sırasında hasar alması nedeniyle satın almak için düğmeye basmıştı. Söz konusu önergeyi görüşen Plan ve Bütçe, Hukuk Komisyonu kamulaştırma işlemini oy çokluğu ile kabul etti.

İzmir'in en uzun tüneli için ilk kazma vuruldu!

Yatırımlarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir'in en uzun karayolu tüneli için ilk kazmayı vurdu.

Sabuncubeli Tüneli'nde sona yaklaşıldı!

İzmir-Manisa arasında yapımı süren Sabuncubeli Tüneli’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Sabuncubeli Tüneli'nde İzmir'den sonra Manisa da ışığı gördü.

Sabuncubeli Tüneli ile İzmir-Manisa arası 15 dakikaya inecek!

150 milyon TL’ye mal olan Sabuncubeli Tüneli ile İzmir-Manisa arası 15 dakikaya inecek. Tünelin 8 Eylül Cuma gecesi Binali Yıldırım’ın katılımıyla ışık gördü töreni gerçekleşecek.

Sabuncubeli Tüneli 2018 yılında hizmete girecek!

Manisa'nın kurtuluşu ile İzmir'in kurtuluşunun bağlandığı gece, Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla Sabuncubeli Tüneli'nde 'Işık Gördü' töreni gerçekleştirilecek.

Sabuncubeli Tüneli'nde sona gelindi!

İzmir ile Manisa arasındaki yolculuğu 15 dakikaya indirecek Sabuncubeli Tüneli'nde kazı işleminin yüzde 97'si tamamlandı. Ekipler, iki şehri birbirine bağlayacak tünelin kalan 264 metresini bitirmek için gece gündüz çalışıyor.

Sabuncubeli Tüneli'nin yüzde 91'i tamam!

İzmir'in 35 projelerinden biri olan İzmir-Manisa arasında yapımın süren Sabuncubeli Tüneli’nde çalışmalar bitme aşamasına geldi. Yüzde 91'i tamamlanan tünelde ilk ışık 8 Eylül 2017’yi 9 Eylül 2017’ye bağlayan gece görülecek.

Sabuncubeli Tüneli’nin yüzde 70'i tamam!

İzmir ile Manisa arasını 15 dakikaya indirecek Sabuncubeli Tüneli’nde kazı işleminin yüzde 70’i tamamlandı.

Sabuncubeli Tüneli ile İzmir ile Manisa arası 15 dakikaya inecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir - Manisa arasındaki yolculuğu 15 dakikaya indirmesi beklenen Sabuncubeli Tüneli'nde inceleme yaptı.

İzmir Konak Tüneli seyahati 20 dakika kısalttı!

İzmir'de trafiğin rahatlatılması amacıyla yapılan Konak Tüneli, günlük 40 bin civarında araca hizmet vererek trafiğe nefes aldırdı. Geçen yıl hizmete açılan tünel, seyahat süresini 20 dakika kısalttı, akaryakıt ve işletme giderlerinde yıllık yaklaşık 30 milyon lira tasarruf sağladı.

Sabuncubeli Tüneli'nin yüzde 63'ü tamamlandı!

İzmir ile Manisa arasındaki yolculuğu 15 dakikaya indirecek Sabuncubeli Tüneli'nde kazı işleminin yüzde 63'ü tamamlandı.

Sabuncubeli Tüneli'nin yüzde 59'u tamamlandı!

Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, yaptığı açıklamada, İzmir ile Manisa arasındaki ulaşımı 15 dakikaya indirecek olan 4 bin 70 metrelik Sabuncubeli Tüneli'ndeki çalışmaların yüzde 59 oranında tamamlandığını açıkladı.

Sabuncubeli Tüneli'ne yeni taş ocağına Valilik'ten onay!

İzmir-Manisa arasını 15 dakikaya indirmesi planlanan Sabuncubeli Tüneli projesi için yapılacak yeni taş ocağına, Valilik'ten beklenen onay geldi.

manisa izmir tüneli ne zaman açılacak Haberi

manisa izmir tüneli ne zaman açılacak


Türkiye'de araç trafiğinin en yoğun olduğu akslardan İzmir İstanbul arasındaki karayolunun en zor bölümü Sabuncubeli Geçidi'nden emniyetli ve hızlı geçişin sağlanması amacıyla başlatılan tünel projesinde Manisa çıkışında da çalışmalar başladı. Tünelin 2016 yılı başında trafiğe açılması planlanıyor.


Sabuncubeli Tünelleri'nde devam eden çalışmalarla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü Otoyol ve İşletmeler Başmühendisi Çetin İnan, eğimi yer yer yüzde 9,5'a ulaşan ve tehlikeli virajları bulunan Sabuncubeli'nin özellikle kış aylarında sürüş güvenliği açısından risk yarattığını, yolun daha emniyetli ve hızlı geçişinin sağlanması amacıyla yap-işlet-devret modeliyle tünel projesine başlandığını kaydetti.


Proje kapsamında 4 bin 45 ve 4 bin 70 metrelik iki tüpün yapılacağını, bağlantı yollarıyla toplam 6,5 kilometrelik büyüklüğe ulaşılacağını belirten İnan, yerin 244 metre altında devam eden tünel açma çalışmalarında...