03 / 05 / 2024

Manisa konut sıkıntısı

Manisa konut sıkıntısı

MÜSİAD Manisa Şubesi İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Abdullah Tekin, Manisa'daki imar sıkıntısı yüzünden Manisalı müteahhitlerin başka şehirlere yöneldiğini söyledi. Tekin, Manisa'daki imar sıkıntısı yüzünden konut kiralarının hızla arttığını da kaydetti.

Manisa'daki konut sıkıntısı sanayiciyi de etkiledi!

MOSB Sanayicileri Derneği Başkanı Murat Çam, konut sıkıntısı yüzünden kiraların yüksek olduğunu bu nedenle kentin tercih edilmediğini ve iş gücünde sıkıntı yaşandığını söyledi.

Mert Başaran: Türkiye’deki konut pazarı sıkıntıda, yatırımcılar yurt dışına yöneldi!

Master Haber Youtube kanalında önemli açıklamalar yapan Ekonomist Mert Başaran, Türkiye’deki konut pazarının sıkıntıda olduğunu söyleyerek, yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini söyledi.

Ekonomik sıkıntılar konut dolandırıcılığını artırıyor!

Federal Konut Kredisi Mortgage şirketi Freddie Mac yaptığı açıklamada son dönemlerde sık sık gündeme gelen ekonomik sıkıntıların konut dolandırıcılığını artırdığını açıkladı. İşte Federal Konut Kredisi Mortgage şirketi Freddie Mac'in konu ile ilgili yaptığı açıklamalar....

Konut sıkıntısı ve kiralar protesto edildi! Dünya bu sıkıntı ile savaşıyor! O ülkenin vatandaşları ayağa kalktı!

Konut sıkıntısı ve yüksek kiralar dünyanın en büyük sorunların biri haline geldi. O ülkede konut sıkıntısı ve yüksek kiralar protesto edilerek vatandaşlar ayağa kalktı...

Doğal gazda sıkıntı artıyor! Bir haftada fiyatlar yüzde 20 yükseldi!

Avrupa doğal gaz sıkıntısı ile yüzleşiyor. Bir haftada fiyatlar yüzde 20 arttı. İşte merak edilen detaylar!

Doğal gaz sıkıntısına karşı dünya alarmda, sıcak suya sınırlama gelebilir

Dünyada doğal gaz sıkıntısına karşı alarma geçildi. Doğal gaz konusunda açıklama yapan ülkelerden biri de Almanya oldu. Almanya'da Hamburg Eyalet Çevre Senatörü Jens Kerstan, doğal gaz sıkıntısının baş göstermesi durumunda özel haneler için sıcak su sınırlamasını gündemde tuttuklarını belirtti.

Toyota parça tedariği sıkıntısı yüzünden üretimi durdurma süresini uzattı

Pandemi döneminde başlayan parça tedariği sıkıntısı salgının etkisi hafiflemesine rağmen devam ediyor. Japon otomotiv devi Toyota, tedarik sıkıntısı nedeniyle üretime ara verdiği fabrikalarda işbaşı tarihini yeniden uzattı. İşte detaylar..

Turner'den şantiyelerde tedarik sıkıntısına ve maliyet artışına çözüm geldi!

Turner'in Türkiye Direktörü Mehmet Sami Kılıç, hızlı artan maliyetler ve malzeme tedarik sıkıntısına çözüm buldu! Kılıç, “Dönem daha planlı inşaat yapmak, tedarik sürecini iyi planlayarak israfı önleyen Yalın İnşaat yöntemlerini kullanmak" dedi.

Van'da konut sıkıntısı gün geçtikçe büyüyor!

Van sakinleri kent genelindeki konut sıkıntısı nedeniyle dert yanıyor. Bölge sakinleri imar nedeniyle sıkıntıların yaşandığını söylüyor. 

Mersin Akdeniz’in imar sıkıntıları çözülecek!

Mersin Akdeniz'de sanayi tesisleri arasında kalan imar sıkıntısı yaşanan yerler için binlik planlar hazırlandı.

TOKİ'den Mamak'taki konutlarda yaşanan su sıkıntısıyla ilgili açıklama!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Ankara Mamak'ta bulunan toplu konut projesi kapsamındaki bazı konutlarda meydana gelen su sıkıntısıyla ilgili açıklama yaptı. 

Bursa'nın ilçelerindeki yapı stokları sıkıntılı!

Bursa’nın sadece Nilüfer ilçesinde değil Osmangazi, Yıldırım, Gürsu, Kestel, Mudanya, Gemlik ve diğer bütün ilçelerindeki yapı stokları sıkıntılı. 

Konut sektöründe sıkıntılı dönem telafi edildi!

Konut satışlarında konut kredisi faiz indirimleriyle başlayan toparlanma süreci devam ediyor. Haziran ayındaki artışla nisan ve mayıs ayındaki sıkıntılı dönem telafi edildi.

Salih Yıldız: Çanakkale’nin imar planı sıkıntılıdır!

Elazığ ve Malatya’daki depremden sonra Müteahhitler Birliği ve İnşaat Mühendisleri Odası açıklama yaptı. Açıklamada Müteahhitler Birliği Genel Sekreteri Yıldız, Çanakkale’nin imar planının sıkıntılı olduğunu söyledi...

Manisa konut sıkıntısı Haberi

Manisa konut sıkıntısı

MÜSİAD Manisa Şubesi İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Abdullah Tekin, Manisa'daki imar sıkıntısı yüzünden Manisalı müteahhitlerin başka şehirlere yöneldiğini söyledi. Manisa'daki imar sıkıntısı yüzünden konut kiralarının hızla arttığını da kaydeden Tekin, Yunusemre Belediyesi tarafından hazırlanan 1/5000'lik Muradiye imar planının büyükşehir meclisinin gündemine alınmasıyla hem vatandaşın, hem arsa sahiplerinin hemde müteahhitlerin sıkıntılarının bir nebze de olsa azalacağını belirtti. 


Manisa'nın en büyük sıkıntılarından biri olan imar sorunu bir yandan şehirdeki arsa fiyatlarını artırırken bir yandan da konut kiralarının yükselmesine neden oluyor. Arsa bulamadıkları için Manisa dışında iş almaya başlayan Manisalı müteahhitler imar sorununun biran önce çözülmesini bekliyor.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) kurucu başkanı, Manisa Şubesi İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Yüksek İnşaat Mühendisi Abdullah Tekin, "İnşaat sektörüne Manisa özelinde bakacak olursak, Manisa'mızda son...