17 / 07 / 2024

Manş Tüneli tren arızası

Manş Tüneli tren arızası

İngiltere ile Avrupa kıtasını birbirine bağlayan ve Manş Denizi'nin altından geçen Manş Tüneli'ndeki bir tren, İngiltere kıyılarından ayrıldıktan sonra arızalanınca yaklaşık 400 yolcu ve dört köpek, tünelin içinde sıkışıp kaldı.

Ankara-Sivas YHT projesindeki Esmebaşı Tüneli’nde göçük!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren projesindeki Esmebaşı Tüneli’nde sekizinci defa göçük yaşandı.

Sabuncubeli Tüneli 8 ayda tamamlanacak!

Sabuncubeli Tüneli’nde incelemelerde bulunan Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, tüneldeki çalışmaların 8 ayda biteceğini söyledi. Arslan, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren projesinin de 3 yıl içinde tamamlanacağı müjdesini verdi

İsviçre’deki Gotthard Base Tüneli'nde seferler başladı!

İsviçre’de isviçre Alp Dağları’nın altından geçen 57 kilometre uzunluğundaki dünyanın en uzun ve derin demiryolu tüneli Gotthard Base’de dün düzenli tren seferleri başladı.

Ardahan Çıldır Mozeret Tüneli'nin temeli yarın atılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yarın Kars-Tiflis-Bakü tren yolu hattında önemli kavşak olan Çıldır Mozeret Tüneli'nin temelini atacak.

Gotthard Tüneli inşaatında sona gelindi!

57 kilometrelik uzunluğuyla dünyanın en uzun tren yolu tüneli olan Gotthard Tünelinde sona gelindi. İnşaat ekibi, 1 Hazirandan itibaren ulaşımın tünel vasıtasıyla yapılabileceğini duyurdu.

Yozgat Akdağmadeni YHT Tüneli'nde son durum!

Ankara-Yozgat-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının 5 bin 120 metre uzunluğundaki Akdağmadeni Yüksek Hızlı Tren Tüneli, 25 Şubat 2016 tarihinde yapılacak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımı ile ışığa kavuşuyor.

Avrasya Tüneli'nin depreme karşı dayanıklılığı artırıldı!

Avrasya Tüneli’nde olası büyük depreme karşı dayanıklılığı artırmak amacıyla 2 sismik bilezik monte edildi. En az 127 yıl olduğu rapor edilen segment ömrü, 120 yıllık Manş Tüneli’ni aştı.

Ayaş Tüneli banliyö seferlerini bekliyor!

Yapımına 70'li yıllarda başlanan ancak yarım bırakılan Ayaş Tüneli için 4 ilçe belediye başkanı tarafından hazırlanan çalışmanın ardından DDY de banliyö seferleri için olumlu rapor hazırladı.

Konak Tüneli 24 Mayıs'ta açılıyor!

Konak Tüneli'nin Yeşildere çıkışına kadar olan bölümünü inceleyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım, tünelin söz verdikleri gibi 24 Mayıs'ta Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açılacağını dile getirdi...

Erdoğan Bektaş: Sabuncubeli Tüneli bitecek!

MANİSA Valisi Erdoğan Bektaş, gazetecilerle bir araya geldi. Sabuncubeli Tüneli'ne değinen Bektaş. abartılacak bir durum olmadığını bildirdi...

Limak İnşaat Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamladı!

Limak İnşaat Gali-Zaho Tüneli'nin kazısını tamamladı. Limak İnşaat'ın, tasarım ve yapım işini 158 milyar Irak dinarı teklifle kazandığı Gali-Zaho Tüneli’nin iki tarafının birleştirilmesi için tören yapıldı.

Avrasya Tüneli 2016 sonuna yetişecek!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Ağustos 2017 ’de bitmesi planlanan ‘Avrasya Tüneli’nin 2016 sonuna yetişeceği müjdesini verdi. Tünelden geçiş ücreti 4 dolar + KDV olarak belirlendi.

Ovit Tüneli'nde 12 bin 100 metre aşıldı!

Rize-Erzurum karayolu güzergahındaki Ovit Dağı' nda yapımı süren Ovit Tüneli' nin 12 bin 100 metrelik bölümü tamamlandı. İnşaatına 2012'de başlanan Ovit Tüneli' nin 2015 sonunda bitirilmesi hedefleniyor...

Manş Tüneli tren arızası Haberi

Manş Tüneli tren arızası


İngiltere ile Avrupa kıtasını birbirine bağlayan ve Manş Denizi'nin altından geçen Manş Tüneli'ndeki bir tren, İngiltere kıyılarından ayrıldıktan sonra arızalanınca yaklaşık 400 yolcu ve dört köpek, tünelin içinde sıkışıp kaldı.


İngiltere ile Fransa arasındaki tünelde yolculuk yapan Eurotunnel treni, İngiltere kıyılarından ayrıldıktan yaklaşık 12 kilometre sonra elektrik kesintisi yüzünden arızalandı. Arıza yüzünden yaklaşık altı saatlik gecikmeler yaşanırken yolcular da iki saat boyunca trenin içinde sıkışıp kaldı.


Fırsattan istifade tünelde fotoğraf çeken yaklaşık 400 yolcu ve dört köpek, arızalanan trenden tahliye edilip, kendilerini almaya gelen bir diğer trene aktarıldı. Yolcular güvenli bir şekilde Fransa'ya ulaştırıldı ancak bu sefer de diğer trende kalan bagajlarını beklemeye başladı.



1988 yılında inşaatına başlanan ve 1994'te açılan Manş Tüneli, İngiltee'yi Avrupa kıtasına bağlıyor. Tünelin en dipteki noktası 75...