08 / 05 / 2024

Mardin okul açılışı

Mardin okul açılışı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Kızıltepe'ye sığınan Suriyeliler için eski Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) binası okula dönüştürüldü. Tepebaşı Mahallesi'ndeki açılış öncesinde öğrencilere çeşitli okul malzemeleri dağıtıldı...

Türkiye Diyanet Vakfı İdlib'de okul açtı!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib'te okul açılışı gerçekleştirdi.

Türkiye'nin en yüksek Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor!

Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor. 450 metre uzunluğu ve 165 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek köprüsü ile Van-Pervari yolu 2 saat olacak.

Özel okul açılışlarına 'teminat şartı' çağrısı!

TÖZOK Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Dal, özel okulların durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dal, ''Mutlaka okul açılışlarına teminat şartı getirilmeli'' dedi.

Silivri'nin en büyük okulu Şubat'ta açılıyor!

Silivri’nin en büyük okul projesi Şubat ayında hizmete açılıyor. Ilgın İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Yanmaz, okul projesinin inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Doğa Koleji yurt dışına açılıyor!

Yurt dışında okul açmak için İngiltere’de ciddi araştırmalar yaptıklarını söyleyen Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, Avrupa ve Türkiye’nin en büyük okul zinciri oldukları belirtti.

Mektebim Okulları iki yıl içinde 60 yeni okul açacak!

Mektebim, iki yıl içinde 60 yeni okul açacak. Mektebim Okulları Kurucusu Kalko "1.5 milyar TL yatırım yaptık. Bu yıl 2 bin 500 yeni istihdam sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Ağrı Eleşkirt'te toplu okul açılışı!

Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde yapımı tamamlanan okulların açılışı yapıldı. Açılış törenine Ağrı Valisi Musa Işın da katıldı...

Mardin Kalesi turizme açılıyor!

1980 yılından beri askeriye alanı olarak kullanılan 3 bin yıllık Mardin Kalesi, nihayet halka açılıyor. Soğuk savaş döneminde uzun yıllar NATO birliklerinin konuşlandığı ve sonra da Hava Radar Mevzi Komutanlığı hizmetine verilen 3 bin yıllık Mardin Kalesi, halka açılıyor.

Murad Hüdavendigar İmam Hatip Lisesi açılış için gün sayıyor!

Osmangazi Belediyesi tarafından temeli 2014 yılında atılan Uluslararası Murad Hüdavendigar İmam Hatip Lisesi, açılış için gün sayıyor. İnşaat çalışmaları tamamlanan okul, 2015-2016 Eğitim Öğretim döneminin ikinci yarısında eğitime başlayacak.

Soma'da 2 okulun açılış töreni yapıldı!

Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin Soma'ya yaptığı son okul Seher Ali Ortaokulu ve Soma Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılışı yapıldı. Açılış sırasında ise yeni bir okulun protokolü imzalandı.

İstanbul Sultangazi ve Beyoğlu'nda açılış törenleri gerçekleşti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultangazi Belediyesi toplu açılış töreni ve Beyoğlu Belediyesi hizmet binasının açılış törenine katıldı. Sultangazi'de düzenlenen törende 7 yeni hizmet binası ile 25 okul binasının resmî açılışı gerçekleşti.

Mardin'de 581 milyon liralık 31 eserin açılışı yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin’de toplam yatırım bedeli 581 milyon lira olan 31 eser ve hizmetin açılışını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mardin’e, ülkemize hayırlı olması temennisini dile getirdi.

Konya'da üç yeni okul açılacak!

2014-2015 Eğitim Öğretim yılı bahar dönemine Konya üç okul açılışı ile başlıyor. Kentte eğitim öğretim hizmetlerinde kalite ve okullaşma oranı her geçen gün daha ileri seviyelere yükseliyor.

Mardin okul açılışı Haberi

Mardin okul açılışı

Açılışa AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı, Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu Başkanı Mehmet Timurağaoğlu, Gözbebeği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Mazi ve çok sayıda Suriyeli öğrenci katıldı.


Açılışta konuşan Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, ilçede  yaklaşık 15 bin Suriyeli sığınmacının olduğunu ifade ederek, devletin desteğiyle sağlık giderlerinin ve bazı ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını söyledi.


Suriyeli sığınmacıların çocuklarının okul ihtiyacı olduğunu kaydeden Ermiş, "Burada kaymakamlığımıza ait 8 derslikli bir bina var. Destek için tahsis ettik. Şuan 300 öğrenci buraya kayıtlı. Eğitime pazartesi gününden itibaren başlayacaklar. Buradaki Suriyeli mültecilere rahat bir şekilde eğitim imkanı olacak" dedi.


AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ ise Suriye’den göç eden eğitim çağındaki çocuklar için 8...