04 / 05 / 2024

markalaşma hizmeti

markalaşma hizmeti

Türkiye’de markalaşma iştahı en yüksek sektörler açıklandı. 18 yılı kapsayan verilerde inşaat sektörü 47 bin 805 hizmetle 9. sırada yer aldı.

Mağdur ev sahibi: Kiracı sorgulama hizmeti istiyoruz!

Mağdur ev sahipleri hem yüzde 25 zam sınırına hem de uzayan davalara çözüm talep ederken; kiracılar için istedikleri şartları da sık sık gündeme getiriyorlar. Mağdur bir ev sahibi, X sosyal medya hesabından 'Kiracı sorgulama hizmeti istiyoruz' paylaşımında bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar.

Havaist, bir günde 23 bin yolcu taşıyarak rekor kırdı!

İstanbul Havalimanı'na taşıma hizmeti sağlayan Havaist firması, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin son gününde 23 bin yolcu taşıyarak rekora imza attı.

Uber Kurye hizmeti, İstanbul’da kullanıma sunuldu!

Türkiye'de ulaşım alanında faaliyet gösteren Uber, bugünden itibaren Avrupa ve ABD’de yoğun olarak kullanılan yeni paket teslimat hizmeti Uber Kurye ile İstanbullular'ın karşısına çıkıyor. Peki Uber Kurye nedir? İşte detaylar...

Toplu taşımada yenilik! Akıllı otobüs dönemi başlıyor!

HAVELSAN ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaya konulan "Akıllı Ulaşım Projesi" ile birlikte görüntü işleme teknikleri kullanılıp daha konforlu ve güvenli bir toplu taşıma hizmeti sunulmuş olacak. İşte detaylar…

Rahat giyimin mağazası DeFacto’dan yeni bir hizmet: Mağazada Öde…

Tüketicilerin bol ürün seçeneği ve uygun fiyatları nedeniyle uğrak noktası olan DeFacto, yeni bir uygulama başlattığını duyurdu: Mağazada Öde hizmeti…

Blackspade 18'inci mağazasını Vadi istanbul'da hizmete açtı!

Markalaşma yolunda emin adımlarla ilerleyen Blackspade, Vadi istanbul'da mağaza açtı...

Arnavutluk'taki mağdur Türk işçiler sorunlarının çözülmesini bekliyor!

Arnavutluk'ta 2019 yılında yaşanan depremden sonra Avrupa Birliği (AB) fonlarıyla inşasına başlanan deprem konutlarıyla ilgili taşeronluk hizmeti veren Türk firmasının sahibi Y.F. dolandırıcılık iddiasıyla suçlanırken, bu firmanın Türkiye'den getirdiği 86 işçinin ise mağdur oldu.

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti ödemeleri bugün başlayacak!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED) ödemelerinin, bugün itibarıyla hesaplara yatırılacağını bildirdi.

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti ödemeleri bugün yapılacak!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti kapsamında 131 bin çocuk için 138 milyon TL ödemenin bugün yapılacağını açıkladı.

Beymen'in yeni mağazalarına YOO Mimarlık imzası!

Türkiye’nin ve dünyanın perakende devlerine tasarım hizmeti sunan YOO Mimarlık, son dönemde Beymen mağazalarının proje çalışmalarını hayata geçirdi.  

İhtiyacımız planlı ve mühendislik hizmeti almış bir yapılaşma!

AFAD Başkanı Güllüoğlu, "Afet yönetimi açısından başarılı bir örnek var. Umarım bu heyelanlar tekrarlanmaz ancak planlı ve mühendislik hizmeti almış bir yapılaşma bizim ihtiyacımız." dedi...

Kent merkezlerine imar düzenlemesi!

Esnafa vergi, sosyal güvenlik, mesleki eğitim, kredi, finansman ve yenilikçi alanlarda yeni destekler sunulurken, markalaşma projesi hayata geçiyor. Buna göre; imar düzenlemeleriyle, kent merkezlerinde iş yeri çeşitliliği artırılacak

Van'a otobüsler için modern tesis inşa edildi!

Çalışmalarına devam eden Van Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde toplu taşıma hizmeti veren otobüsler için modern bir tesis inşa etti. Yaklaşık 3 bin metrekarelik alana inşa edilen tesisin yakın zamanda açılması planlanıyor.

markalaşma hizmeti Haberi

markalaşma hizmeti

1995 yılından bu yana kanun hükmünde kararnameler ile yönetilen fikri ve sınai haklar alanı ilk kez kanuna kavuşuyor. Ekim ya da Kasım ayında Fikri ve Sınai Mülkiyet Kanunu'nun meclisten geçmesi bekleniyor. Destek Patent, 1995 – 2016 arası “kanun hükmünde kararnameyle yönetilen” süreçte Türkiye'nin markalaşma serüveninin tablosunu görmek için bir araştırma yaptı. Bu araştırma için, Türk Patent Enstitüsü'nün 18 yıllık “marka tescil” rakamları incelendi. Buna göre son 18 yılda açık ara, en çok marka tescili 159 bin 926 ile Reklam, Danışmanlık ve E-Ticaret alanlarında oldu.


18 yıllık (1998 – 2015) süreci kapsayan araştırmanın sonuç tablosu şöyle:


1.Reklam, Danışmanlık, E-Ticaret: 159 bin 926

2.Ölçme Aletleri, Elektronik Aletler, Kaydedici Cihazlar ve Yazılımları: 77 bin 358

3.İç ve Dış Giyim: 74 bin 066

4.Et, Süt Ürünleri, Bakliyat ve...