03 / 05 / 2024

Markalı konut pazarı gelişti mi

Markalı konut pazarı gelişti mi

Franke’nin Türkiye CEO’su aynı zamanda da Güneydoğu Avrupa, Kuzey Afrika, Kafkasya ve Orta Doğu Bölgesi Genel Direktörü Özgen Özkan, "Markalı konut pazarının gelişmesi Türkiye’deki konut kalitesini de yaşam kalitesini de artırıyor. "dedi.

Mert Başaran: Türkiye’deki konut pazarı sıkıntıda, yatırımcılar yurt dışına yöneldi!

Master Haber Youtube kanalında önemli açıklamalar yapan Ekonomist Mert Başaran, Türkiye’deki konut pazarının sıkıntıda olduğunu söyleyerek, yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini söyledi.

Türkiye gayrimenkul fiyatları İngiltere konut pazarı ile yarışıyor!

Türkiye'deki konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıyı yurt dışına yöneltti. Yatırımcılar özellikle İngiltere'de konut pazarına büyük ilgi duymaya başladı.

Markalı konut projelerinde aidat rekortmeni ilçe belli oldu!

Gayrimenkul sektörünün lider analitik veri sağlayıcısı REIDIN merakla beklenen '2023 yılı Markalı Konut Projeleri Aidat Raporu'nu yayınladı. İşte markalı konut projelerinde aidat rekortmeni ilçe...

Lüks konut pazarında son trendler neler? 

Son yıllarda lüks konut pazarı dünya çapında alıcıların isteklerini ve yaşam tarzlarındaki değişikliklerle beraber değişiyor. Buna göre, modern lüks evler sadece gösterişli mekanlar olmaktan çıkıp teknoloji sürdürülebilirlik ve kişiselleştirme unsurların da yer aldığı yapılar oldu.

Konut fiyatları bir yılda yüzde 99.43 yükseldi! Markalı konut satışları arttı mı?

“REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi” Kasım 2022 sonuçları belli oldu. Peki markalı konut fiyatları Kasım'da ne kadar arttı? İşte ayrıntılar...

Yabancılar en çok 1+1 konut alıyor! Markalı konut projelerinde en çok hangi tip konutlar satıldı? 

REIDIN-GYODER tarafından Yeni Konut Fiyat Endeksi'nin Nisan 2022 verileri duyuruldu. Peki markalı konutlarda stok erime hızı nasıl oldu? Yabancı yatırımcılar en çok hangi konut tiplerini tercih etti? İşte merak edilen o veriler...

Konutta üretim atağı! 2022'de konut yeniden yükselecek!

Türkiye genelinde markalı konut pazarının 2022'de tekrar yükselişe geçeceği öngörülüyor. Peki konut sektörünü ve markalı konut piyasasını 2022'de neler bekliyor? Konut sektörünün temsilcileri 2022 ile ilgili neler düşünüyor? İşte ayrıntılar...

Markalı konut projelerinde en çok hangi tip evler satıldı?

TÜİK tarafından açıklanan Mayıs ayı ev satış istatistiklerinin ardından REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi'nin Temmuz 2021 sonuçları da açıklandı. Peki markalı konut projelerinde en çok hangi tip evler satıldı?

Markalı konut projelerinde en çok hangi tip konutlar satıldı?

TÜİK tarafından açıklanan Mayıs ayı ev satış istatistiklerinin ardından REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi'nin Mayıs 2021'e ait sonuçları da belli oldu. Peki markalı konut projelerinde en çok hangi tip konutlar satıldı? İşte markalı konut projelerinin Mayıs 2021 verileri...

Markalı konut satışlarının yüzde 6.24'ü yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Nisan 2021 verilerine göre; Nisan 2021'de fiyatlar, bir önceki aya göre yüzde 0.19, 2020'nin aynı dönemine göre ise yüzde 6.03 oranında yükseldi. Markalı konut satışlarının yüzde 6.24'ü yabancılara yapıldı.

Markalı konut satışlarının yüzde 7.53'ü yabancılara yapıldı!

 REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi açıklandı. Açıklanan verilere göre; Mart ayında markalı konut projelerinde yabancı alıcıların oranı arttı. 

Markalı konut üreticileri de faizsiz konut sektörüne girdi!

Faizsiz konut ve otomobil finansman alanında faaliyet gösteren büyük ölçekli şirketler düzenlemeyi memnuniyetle karşıladı. Markalı konut üreticilerinden Sinpaş, bu alanda faaliyette bulunacak Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı adıyla yeni bir şirket kurdu.

Markalı konut alımında konut kredisi ve senet kullanımı arttı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Kasım 2020 endeksine göre; Kasım'da markalı konut alımında banka kredisi kullanımının yaklaşık 3, senet kullanımının 2.5 puan yükseldiği görüldü.

Markalı konut pazarı gelişti mi Haberi

Markalı konut pazarı gelişti mi

Toplumlarda şiddete meyil arttıkça, kamusal alanlarda, kırılmayan-paslanmayan ürünlere ihtiyaç baş gösterdi. Artık dünyada trend ‘anti-vandalist’ ürünler. Franke’nin odağında da bu ürünler var. Avrupa'da milyar eurolara ulaşan anti-vandalist ürün pazarı Türkiye'de henüz çok küçük. İlk müşterilerden biri ise Vodafone Arena.


Yüzde 1’de olsa, binde 1 de olsa her toplumda şiddet eğilimli, kamu malını kırıp dökmeye meyilli bir kesim var. Devletler, hükümetler bu sorunu eğitimle çözmeye çalışıyor. Şirketler ise inovatif mataryallerle vandalizme olanak sağlamayacak ürürler geliştiriyor. Ankastre, mutfak, banyo üreticisi Franke’nin bu yılki odağında da anti-vandalist (şiddete karşı) ürünler var. Franke’nin Türkiye CEO’su aynı zamanda da Güneydoğu Avrupa, Kuzey Afrika, Kafkasya ve Orta Doğu Bölgesi Genel Direktörü Özgen Özkan, dünyada anti – vandalist pazarın hızla büyüdüğünü, Almanya gibi gelişmiş ülkelerde pazarın milyar...