07 / 05 / 2024

Marmara Adası deniz taksiler

Marmara Adası deniz taksiler

Balıkesir'in en uzak ilçelerinden Marmara Denizi ortasındaki Marmara Adası'na feribotlarla üç saatte gidilebilirken, hizmete girecek "deniz taksi"ler sayesinde ulaşım 12 dakikada yapılacak.

Deprem için riskli yerler tek tek açıklandı: Marmara, Ölüdeniz, Yedisu... Kumburgaz fayı da 7 şiddetinde kırılabilir!

Prof. Dr. Süleyman Pampal ve Doç. Dr. Bülent Özmen, deprem haritasıyla ilgili bilgi vererek, deprem riskli olan yerleri tek tek sıraladı. İşte ayrıntılar...

Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanlığı Kışlası 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda! 

Marmara Denizi ve Adalar ÖÇKB, İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Postane Mahallesi Deniz Harp Okulu Komutanlığı Kışlasına Yönelik 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul, Marmara için önemli bir mesele!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Marmara Denizi'nde meydana gelen ve gündemde tartışmalara neden olan müsilaj (deniz salyası) kabusu konusunun değerlendirildiği etkinlikte Kanal İstanbul projesiyle ilgili konuştu.

Manastır Koyu'ndaki inşaata bölge halkından tepki!

Marmara Adası'nda bulunan Manastır Koyu'nda devam eden inşaat, bölge halkının tepkisine neden oldu. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka, söz konusu koydaki inşaatı kaleme aldı.

Koyun Adası'nın yarısı satılıyor!

Yarısı satışta Marmara Denizi'nde Paşalimanı Adası ile Avşa Adası arasında yer alan ve 1,7 milyon metreküp yüzölçüme sahip Koyun Adası'nın 890 bin metrekarelik kısmı, Kuzeybatı Gayrimenkul tarafından satışa sunuldu.

Marmara Adası sakinleri mera alanlarının kiralanmasına isyan etti!

Balıkesir’e bağlı Marmara Adası’nın Çınarlı Köyü’nde yaklaşık 65 yıldır hayvancılık yapan Hacı Remzi Kavran mera alanlarının kiralanmasına isyan etti...

Koyun Adası'nın 890 bin metrekarelik kısmı satışa çıkarıldı!

Marmara Denizi'nde Paşalimanı Adası ile Avşa Adası arasında yer alan ve 1 milyon 700 bin metrekare yüzölçümlü Koyun Adası'nın 890 bin metrekarelik kısmı satışa çıkarıldı.

Marmara'daki Koyun Adası satışa çıkarıldı!

1 milyon 700 bin metrekare yüzölçümü olan Koyun Adası’nın 890 bin metrekarelik bölümü, Kuzeybatı Gayrimenkul tarafından satışa çıkarıldı. 

Hüseyin Alan: Kanal İstanbul Marmara'da sahil bırakmaz!

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan, "Kanal İstanbul yapılacak olursa Karadeniz'den gelen deniz suyu kot farkı nedeniyle Marmara'ya dolacak. Bunun sonucunda da Marmara Denizi'nin kıyılarında sahil kalmayacak" dedi...

Kanal İstanbul'la Marmara Denizi ölecek mi?

Deniz Bilimci Prof. Dr. Şükrü Beşiktepe, Kanal İstanbul projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Beşiktepe, "Marmara Denizi İzmit Körfezi gibi olacak. Yani kirlenecek, kötü kokacak. Kıyı yaşamı bitecek" dedi...

Kanal İstanbul Marmara Denizi'nin sonu olur!

İBB, Haliç Tersanesi’nin 564’ncü kuruluş yıl dönümünde gerçekleştirilen Deniz Çalıştayı'nda konuşan Prof. Cemal Saydam, “Kanal İstanbul devreye girdiği takdirde Marmara Denizi ölecek” dedi.

Endonezya'nın Komodo Adası turizme ve ikamete kapatılacak!

Endonezya'da deniz turizminin gözde merkezlerinden olan Doğu Nusa Tenggera eyaletindeki Komodo Adası'nın 2020'den itibaren geçici süreliğine turizme ve ikamete kapatılacağı açıklandı.

Kanal İstanbul'da deniz incelemesi başlıyor!

Gündemden düşmeyen Kanal İstanbul projesinde deniz incelemesi başlıyor. Proje kapsamında Karadeniz ve Marmara denizine şamandıralar yerleştiriliyor.

Marmara Adası deniz taksiler Haberi

Marmara Adası deniz taksiler


Balıkesir'in en uzak ilçelerinden Marmara Denizi ortasındaki Marmara Adası'na feribotlarla üç saatte gidilebilirken, hizmete girecek "deniz taksi"ler sayesinde ulaşım 12 dakikada yapılacak. 


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yaptığı açıklamada, Marmara Adası'na her gün sabah ve akşam olmak üzere iki feribot seferi düzenlendiğini belirtti. 


Erdek'ten kalkan feribotlarla adaya gidiş-dönüşün altı saati bulduğunu vurgulayan Uğur, ulaşım zorluğu nedeniyle Marmara'da hiçbir kaymakamın, sağlık çalışanının, öğretmenin görev yapmak istemediğini ifade etti. 


Uğur, adada yaşayan, özellikle belirli periyotlarla tedavi olması gereken hastaların daha fazla mağdur olduğunu kaydederek, şu değerlendirmede bulundu: 


"Bana bir diyaliz hastasından mektup geldi. Adadan Erdek ilçesine gidip, diyalize girdikten sonra dönmesinin yaklaşık 12 saati bulduğu belirtiliyordu. Gerçekten ciddi bir mağduriyet. Biz bu ulaşım sorununu aşmak için çalışma başlattık. Büyükşehir ve Marmara Belediyesi olarak...