29 / 04 / 2024

Marmara Havzasında kentsel dönüşüm

Marmara Havzasında kentsel dönüşüm

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay,"Türkiye'deki değişim ve dönüşüm süreci bu bölgeden başlayacak. Marmara havzası San Francisco olacak" dedi.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden 'Kentsel dönüşüm afet odaklı yapılsın' çağrısı! 

TMB Başkanı M. Erdal Eren, Marmara Depremi’nin 24. yıldönümü için yaptığı açıklamasında kentsel dönüşüme işaret ederek, yapılaşmada ‘doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim’ hususlarına dikkat çekti. 

Ankara Kasaplar Çarşısı'nda kentsel dönüşüm Mayıs'ta tamamlanacak!

Ankara Kızılcahamam'da bir takım ziyaretlerde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kasaplar Çarşısı'nda devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm başladı!

Ankara'nın Altındağ ilçesine bağlı Türk-İş Blokları'nda kentsel dönüşüm çalışmaları başladı.  Çalışmalarda eski blokların yıkımı yapılıyor.

Okmeydanı kentsel dönüşüm çalışmalarında gerginlik!

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm projesinde evlerini tahliye etmek isteyen vatandaşlara silah çekildiği iddia edildi

Mardin’de kentsel dönüşüm kapsamında yıkımlar başladı!

Mardin’in Yeşilli ilçesi Gül ve Tepebaşı mahallelerinde Ocak ayında “Kentsel Dönüşüm” kapsamında “metruk” denilen yapıların yıkımı başladı.

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm tam gaz!

2 yıllık görev süresinde yapılan çalışmalarını anlatan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, ilçe genelinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi verdi. 

Kuzey Marmara Otoyolu'nda ek maliyet artışları TBMM gündeminde!

Kuzey Marmara Otoyolu projesi kapsamında yapılan ek maliyet artışları meclis gündemine taşındı. CHP'li Akın, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Koçali Barajı havzasında kalan bölgelerin kamulaştırılma işlemleri mecliste!

Koçali Barajı havzasında kalan bölgelerin kamulaştırılma işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı'nın çevresel zararları TBMM'de!

Antalya'da yer alan Yukarı Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı ve HES Projesi'nin çevreye verdiği zararlara dair çeşitli iddialar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kuşadası'nda kentsel dönüşüm müdürlüğü açılacak!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremin Kuşadası'nda da oldukça hissedilmesi nedeniyle Kuşadası Belediyesi, ilçede kentsel dönüşüm müdürlüğü açacak. 

İzmir'de ada bazında kentsel dönüşüm şart!

İzka İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, İzmir'de kentsel dönüşümün şart olduğuna dikkat çekti. "Ben hep ada bazında kentsel dönüşümü savundum" diyen Yeşil, "Projelerde ticari kaygı olduğunda insanlar tercih etmiyor. Bu nedenle daireler boş kalıyor" açıklamasında bulundu.

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm başladı!

Murat Kurum, Okmeydanı'nda, Fetihtepe, Kaptanpaşa, Keçecipiri, Piripaşa, Piyalepaşa ve Kulaksız mahallelerinde kentsel dönüşüme başladıklarını belirtti. Kurum, 21 blok yapılacağını, içerisinde 6 farklı tipte toplam 771 konut, 50 iş yeri olmak üzere 821 bağımsız bölüm bulunacağını söyledi...

Esenler Belediyesi ve Giresun Belediyesi arasında kentsel dönüşüm sözleşmesi! 

Esenler Belediyesi ve Giresun Belediyesi arasında "Kentsel Dönüşüm Bilgi ve Tecrübe Aktarımı" kapsamında bir sözleşme imzalandı...

Marmara Havzasında kentsel dönüşüm Haberi

Marmara Havzasında kentsel dönüşüm

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye'nin en fazla katma değer üreten ve en çok ihracat yapan firmalarının 1. bölgede yer aldığını belirterek, "Türkiye'deki değişim ve dönüşüm süreci bu bölgeden başlayacak. Marmara havzası San Francisco olacak" dedi. 


BTSO'nun ağustos ayı meclis toplantısında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, 'Bursa büyürse Türkiye büyür' vizyonunu ortaya koyduklarını ve Türkiye'nin de bu hedefe sahip çıktığını ifade etti. 


Katma değeri yüksek, ileri teknolojili üretim modelini ortaya koyduklarını kaydeden Burkay, "Bu coğrafyayı San Francisco havzası olarak tarif ediyoruz. 160 milyar dolar ihracat yapıyoruz. 


Yüzde 76'sını birinci bölge yapıyor, ileri teknoloji ihracatının toplam ihracattaki payı yüzde'3. Bu yüzde 3'ün yüzde 80'ini birinci bölge yapıyor. Değişim, dönüşüm süreci Marmara havzasından başlayacak. Bugün geldiğimiz noktaya...