04 / 07 / 2024

marmaray projesine itiraz

marmaray projesine itiraz

Asya ile Avrupa ' yı birbirine bağlayacak Marmaray bugün açılacak. Ancak TMMOB uzmanları, projenin teknik altyapısının tamamlanmadan açıldığını savunarak güvenlik riskleri olduğunu iddia ediyor...

Fenerbahçe'den Galatasaray'ın Düşler Vadisi Riva projesine itiraz: Haksız kazanç sağlanıyor!

Fenerbahçe'nin hukukçuları, Galatasaray'ın Düşler Vadisi Riva projesi ile ilgili haksız kazanç sağlandığı iddiasını gündeme getirdi. İşte ayrıntılar...

İzmir Bergama Millet Bahçesi'ne itiraz!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bergama Belediyesi tarafından hayata geçirilen  Bergama Millet Bahçesi projesine  askı sürecinde itiraz etti.

Trakya Platformu'ndan Kanal İstanbul projesine itiraz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çılgın proje olarak nitelendirdiği ve gündemden düşmeyerek tartışmalara neden olan Kanal İstanbul, yalnızca İstanbul’u değil, Kırklareli'ni de etkisi altına alacak. Trakya Platformu Kırklareli Dönem Sözcüsü Göksal Çidem, konuya ilişkin konuştu.

Kanal İstanbul projesine neden itiraz ediliyor?

Kanal İstanbul projesi tartışılmaya devam ediyor. Peki Kanal İstanbul'a neden itiraz ediliyor? Muhalefetin itirazlarının sebebi ne?

Vatandaşlar, Kanal İstanbul projesine itiraz için il müdürlüğüne akın etti!

Çılgın proje Kanal İstanbul'un iptali için Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, bir itiraz dilekçesi hazırladı. Bu dilekçenin bir örneğini çıkaran vatandaşlar, İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne adeta akın etti.

Florya'da askeri lojman arazisine lüks konut projesine CHP'den itiraz!

Florya Şenlikköy'de yer alan eski askeri alan ile ilgili olarak TOKİ'nin hazırladığı yeni imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanarak askıya alındı. TOKİ'nin hazırladığı imar planı teklifine, CHP'li Bakırköy Belediyesi itiraz etti.

Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro hattı yargıya mı taşınıyor?

Yapımı süren Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro hattının projesine itiraz yağdı. Metro hattı planına karşı yargı sürecinin başlatılması gündemde…

ABD'de cami projesine itiraz!

ABD'li müslüman kuruluş Basking Ridge İslami Toplumu, Bernards bölgesinde cami inşa etmek için arsa aldı. Vatandaşlar cami projesine itiraz etti. Müslüman kuruluşa 3,25 milyon dolar ödendi.

Tarık Balyalı'dan 3 ada projesine itiraz!

Kuzey Anadolu Fay Hattına çok yakın yerde Pendik sahiline 603 dönümlük deniz alanına dolgu yaparak oluşturulacak 3 ada projesine CHP Üyesi S.Tarık Balyalı itiraz etti. Balyalı projeyi İBB Meclis gündemine getirdi.

Melih Gökçek'ten Mimarlar Odası'na tepki!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Keçiören Metrosu'nun Kızılay istasyonu yapımıyla eş zamanlı olarak minibüs duraklarının da yeraltına alınması projesine itiraz eden Ankara Mimarlar Odası’na, "Bence siz, anlamadığınız işe bulaşmayın" diye tepki gösterdi.

Melih Gökçek'ten Mimarlar Odası'na yanıt!

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Keçiören Metrosu’nun Kızılay İstasyonu yapımıyla eş zamanlı olarak Güvenpark’taki minibüs duraklarının da yer altına alınması projesine itiraz eden Ankara Mimarlar Odası’na cevap verdi.

Şişli Belediyesi'nden tünel projesine itiraz!

CHP'li Şişli Belediyesi Maçka Parkı'nın bir bölümüne yapılması planlanan tünel projesiyle ilgili imar planlarına itiraz etti.

Karabağlar'da 3. kez hazırlanan dönüşüm projesine itiraz!

Karabağlar'da yapılmak istenen kentsel dönüşümle ilgili bir yılda 3. kez hazırlanan plana, bölge halkı tekrardan itiraza hazırlanıyor.

marmaray projesine itiraz Haberi

marmaray projesine itiraz

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe, İstanbul Koordinasyonumdan Süleyman Solmaz ve Birleşik Taşımacılık Sendikası İstanbul Şubesi'nden Ersin Eruz, dün Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nde Marmaray projesinin risklerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 


Uzmanlar, raylı sistemlere karşı çıkmadıklarını ancak Marmaray'ın teknik altyapısının tamamlanmadan açılmasının güvenlik riski yarattığını vurguladı. Mühendisler, 2004'te Pamukova'da yaşanan ve 41 kişinin hayatmı kaybettiği hızlı tren kazası gibi facialara davetiye çıkarıldığını belirtti.



ARİF...