16 / 05 / 2024

Marmarayın konuta etkisi

Marmarayın konuta etkisi

Marmaray' dan emlak fiyatlarına doping. Sahibinden.com'un verilerine göre, Zeytinburnu' nda kiralık daire fiyatları yüzde 21, Kadıköy' de satılık daire fiyatları yüzde 30 arttı...

Boş ofislerin konuta dönüşmesi kira fiyatlarını düşürür mü?

Kiraların yükselmesinden sonra konut arzının arttırılması için atıl durumdaki boş ofislerden uygun olanların, konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclislerince karar alınabilmesi imkanı verildi. 

Merkez Bankası tek tek hesapladı: Vergi artışı ve zamların enflasyona etkisi ne kadar olacak? 

Merkez Bankası, yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 58'e yükseltirken, vergi artışı ve zamların enflasyona etkisi de tek tek hesaplandı. İşte Merkez Bankası tarafından açıklanan o rakamlar...

Marmaray'ın taşıdığı yolcu sayısı 9 senede 784 milyona aştı! 

Dünyanın en derin batırma tüp tüneline sahip olan Marmaray, aradan geçen 9 senelik zamanda Türkiye'nin toplam nüfusunun 9.2 katını, megakent İstanbul'un ise 49.5 katını taşıdı. İşte detaylar...

Gümüş fiyatlarında deprem etkisi! Gümüş bugün düştü! İşte gümüş fiyatlarında son durum

Gümüş fiyatları haftanın ikinci işlem günü düşüşe geçti. 12 lira seviyesine kadar yükselen gümüşte bugün deprem etkisi yaşanıyor, gümüş bugün düşmeye başladı. Peki gümüş kaç lira oldu? Gümüş fiyatları ne kadar? İşte gümüşte son durum 31 Mayıs 2022...

Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? İBB resmen açıkladı! Metro, otobüs ve marmaray bedava olacak mı?

Milyonlarca vatandaş bayramda otobüslerin, metro ve Marmaray’ın ücretsiz olup olmadığını araştırıyor. İBB'den konuyla ilgili son dakika açıklaması geldi...

Altın ne kadar oldu ve ne kadar yükselecek? Piyasanın içindeki isim öyle bir rakam verdi ki inanamayacaksınız

Ekonomideki çalkantılar devam ederken yatırımcını gözü kulağı altın fiyatlarında. Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın da etkisi ile yükselen altında fiyatlar son 5 haftanın zirvesini ulaştı. Altın fiyatlarında neler olacağına ilişkin 2022 yılı altın fiyatları tahminleriyse şu şekilde gerçekleşti.

Bitcoin'e nükleer etkisi: Değer kaybediyor!

Rusya tarafından Ukrayna'daki nükleer santrali vurulduğu ve santralde yangın çıktığı haberlerinin duyulması kripto para piyasalarını etkiledi. Kriptolarda değer kaybı görülürken, Bitcoin'in de 41 bin dolar civarına kadar gerilediği belirlendi. 

Oğuzhan Keleş: Vatandaşımızın konuta erişimi zorlaşıyor!

Dolar kurunun dalgalı seyretmesi konut fiyatlarına yansımaya devam ediyor.  İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi aynı zamanda Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş konut fiyatları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Döviz kurları kentsel dönüşümü nasıl etkiliyor?

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya üzerinden artan döviz kurlarının kentsel dönüşüme etkisi hakkında açıklamalarda bulundu.

Ofisler ve oteller konuta dönüşebilmeli!

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği (GAPAS), Başkanı İsmail Özcan yaptığı açıklamada ofis ve otel binalarının konuta dönüşümünün gerekli olduğunu söyledi.

Yastık altı yatırımlar konuta gitti!

Konut kredisinde yüksek faizlere rağmen konut satışlarında artış devam etti. Gayrimenkul temsilcileri yastık altı döviz yatırımlarının konuta gittiğini dile getirdi. 

Londra finans merkezi ofis alanlarını konuta çevirecek!

İngiltere'nin başkenti Londra'ya bağlı finans merkezi ofis alanlarını konuta çevirmek için çalışmalara başladı. Merkez 2030 yılına kadar 1.500 konut oluşturmayı planlıyor.

Yabancı yatırımcının konuta ilgisi pandemi öncesine geri döndü!

Yabancılara geçen ay satılan 3 bin 893 adet konut, tarihin en yüksek ağustos ayo  rakamları olarak kayıtlara geçerken, yurt içinde ilk vakanın görüldüğü Mart'taki satışları da geçmiş oldu.

Marmarayın konuta etkisi Haberi

Marmarayın konuta etkisi

Asya ile Avrupa'yı deniz altından tünelle bağlayan Marmaray, bir yıl içinde bulunduğu güzergahın emlak fiyatlarını önemli ölçüde etkiledi.


Sahibinden.com'un verilerine göre, kiralık daire fiyatlarında en fazla yükselme, Kazlıçeşme durağının bulunduğu Zeytinburnu ilçesinde gerçekleşti. İlçede, 2012'de 700 lira olan ortalama kiralık daire fiyatı 2013'te yüzde 21 artarak 850 liraya ulaştı.


Zeytinburnu'nu, yüzde 17 artışla Kadıköy, yüzde 13 artışla Fatih ve yüzde 6 artışla Üsküdar izledi.


Zeytinburnu'nda kiraya verilen daire ilanları sayısında bir yılda yüzde 271, satılık ev ilanlarında yüzde 328 oranında yükseliş gözlendi.


Satılık daire fiyatının 2012'ye kıyasla yüzde 30 artış gösterdiği Kadıköy'de 2012'de ortalama 370 bin lira olan dairenin fiyatı 2013'te 480 bin lira oldu. Kadıköy'de gözlenen fiyat artışı ilçenin metro, metrobüs ve Marmaray gibi ulaşım araçlarının merkezinde olmasına bağlanırken, Kadıköy'ü, yüzde 18...