18 / 05 / 2024

Marmaris Kalesi açıldı mı

Marmaris Kalesi açıldı mı

500 yıl önce Kanuni Sutan Süleyman tarafından iyileştirilen 5 bin yıllık Marmaris Kalesi, bir kez daha yenilenerek turizmin hizmetine sunuldu. Bakan Yardımcısı Arıcı, Kültür varlıklarının bulunduğu yerde sergilenmesi gerektiğini söyledi

İstanbul Kalesi Seyahat İnşaat Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şubesi açıldı!

İstanbul Kalesi Seyahat İnşaat Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şubesi Bayrampaşa’da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Arif Yıldırım tarafından açıldı.

Urartu Müzesi 9 yıl sonra yeni binasında ziyarete açıldı!

Van'da, 2011 yılındaki depremlerde hasar gören "Urartu Müzesi", Van Kalesi'nin güneyinde 21 milyon TL'lik yatırımla inşa edilen yeni binada ziyarete açıldı

Gökova Körfezi'nin bazı kısımları imara açıldı!

Gökova Körfezi, Marmaris, Ula, Merteşe bölgesi Bakanlar Kurulu kararı ile imara açıldı. Karar 16 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlandı.

Anadoluhisarı Kalesi yanındaki tarihi namazgah ibadete açıldı!

Osmanlı padişahlarından Yıldırım Beyazıt'ın İstanbul'un fethi için 1396'da yaptırdığı Anadoluhisarı Kalesi bitişiğinde yer alan tarihi namazgah ibadete açıldı.

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği'nin Ankara Şubesi açıldı!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği'nin Ankara Şubesi açıldı. Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği'nin(TDMMB) Ankara Şubesi'nin açılması nedeniyle Keçiören Estergon Kalesi'nde bir program düzenlendi.

Ayasuluk Kalesi ziyarete açıldı!

Efes Müze Müdürlüğü'nün 1990'lı yıllarda yaptığı kazılar sonucu Efes'in atası olduğu ortaya çıkan Ayasuluk Kalesi, ziyarete açıldı. Restorasyonu 7 yıl süren kalenin yeni bir cazibe merkezi olması bekleniyor...

Bursa Evi hizmete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesince Ankara Kalesi'nde yaptırılan "Ankara Bursa Evi Hizmet Binası", Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de katıldığı törenle açıldı..

Osmanlı'nın Ahlat'taki ilk camisi ibadete açıldı!

Ahlat Müftüsü Zahit Demirel'in AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sahil Kalesi'nde 1584 yılında Ahlat taşı kullanılarak yaptırılan İskender Paşa Camisi, Vakıflar Bölge Müdürlüğünün başlattığı restorasyon çalışmasıyla ibadete açıldı.

Memorial Antalya Hastanesi açıldı!

Memorial Sağlık Grubu Hastanesi, Antalya'da açıldı

Sivas Belediyesi'nin sosyal tesisleri hizmete açıldı!

Sivas Belediyesi'nce yapılan Selçuklu Sosyal Tesisleri törenle hizmete açıldı

Ali Bey Resort Side hizmete açıldı!

Gürallar Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Ali Bey Hotels&Resorts'un üçüncü oteli Ali Bey Resort Side hizmete açıldı

Villeroy&Boch - Bulthaup, Nişantaşı'nda açıldı!

Villeroy & Boch - Bulthaup mağazasının dördüncüsü Nişantaşı'nda açıldı

Arthur&Miller Real Estate'in Bahçeşehir Ofisi açıldı!

Arthur & Miller Real Estate'in yeni franchise ofisi Bahçeşehir'de hizmete açıldı

Marmaris Kalesi açıldı mı Haberi

Marmaris Kalesi açıldı mı


Aynı zamanda müze olarak da kullanılan ve Ekim 2012'de tadilata alınan, Nisan 2013'te tamamlanacağı açıklanan Marmaris Kalesi, 5 ay gecikmeyle ziyarete açıldı. Yaklaşık 500 yıl önce Kanuni Sultan Süleyman tarafından iyileştirilen, Marmaris Kalesi bir kere daha yenilendi ve turizmin hizmetine sunuldu. Vali Güvençer, "Burçlardan artık düşman yolu değil, misafir gözleniyor" dedi. Yazılı kaynaklara göre 5 bin yıllık geçmişi olduğu sanılan Marmaris Kalesi ile içindeki müze, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yenilenerek turizmin hizmetine sunuldu. Kanuni Sultan Süleyman'ın 500 yıl önceki Rodos Seferi sırasında yeniden yaptırdığı kale, yılda yaklaşık 70 bin turist ağırlıyor.

Marmaris Kalesi ve Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın gönderdiği 657 bin lira ödenek ile geçtiğimiz yıl Ekim'de tadilata alınarak ziyarete kapatılmış, Nisan 2013'te ziyarete açılacağı bildirilmişti. Tadilat 5...