06 / 05 / 2024

Marmaris yıkım planı

Marmaris yıkım planı

Muğla'nın Marmaris ilçesinin turistlik mahallesi Söğüt'te kaçak yapıları yıkmak için bölgeye gelen ekipler işlem yapmadan mahalleden ayrıldı.

Filistinliler'den İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkım planı için protesto gösterisi!

Filistinliler İsrail'in Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi'ndeki yıkım planı için protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Marmaris Belediye Binası'nın yıkım çalışmaları başlıyor!

Marmaris'te depreme dayanıksız olduğu belirlenen belediye binası için yıkım kararı verildi. Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Oktay, "İzmir depremi sonrası yaptırdığımız testlerde binanın dayanıksız olduğu ortaya çıktı" diye konuştu.

Marmaris'te imara aykırı binaların yıkımı devam ediyor!

Muğla Marmaris'te imara aykırı olduğu bildirilen yapıların yıkımına devam edildi. 

Marmaris'te depreme dayanıksız otel için yıkım kararı!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan ve depreme dayanıksız olduğu belirlenen otel binası için yıkım çalışmaları başladı. 24 odası bulanan apart otelde boşaltma işlemleri başladı.

Muğla'daki 1584 kaçak yapının yıkımı tamamlanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının denetimlerinde Muğla'daki imar barışına aykırı yapılar tespit edilip, yıkımı gerçekleştiriliyor. Bodrum, Marmaris, Milas, Ortaca ve Fethiye başta olmak üzere tüm ilçelerde belirlenen 1584 kaçak yapının yıkımı tamamlanıyor.

Ankara Adliyesi'nin yıkım kararı iptal edildi!

Melih Gökçek döneminde yapılan ve Ankara Adliyes’sinin yıkım çalışmaları sonrası Ulaşım Transfer Merkezi yapılmasını öngörülen imar planı, yargının kararı ile iptal edildi.

Uzungöl’de kısmi yıkım kararı!

Trabzon'un Uzungöl ilçesinde, yıkım kararı hakkında gelinen son noktayla ilgili bina sahiplerini bilgilendirmek için toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem, yeni imar planı kapsamında 17 binada kısmi yıkım gerçekleşeceğini, 6 binada ise yıkım gerçekleşmeyeceğini açıkl

Bodrum'da imar planına aykırı yapıların yıkım işlemleri sürüyor!

Bodrum'da imara aykırı bölümleri tespit edilen otel, villa, rezidans ve lüks dairelerin yer aldığı 19 projede yıkım çalışmaları devam ediyor...

Akmerkez AVM'de yıkım kararı!

Etiler'de yer alan Akmerkez AVM’de yıkım kararı alındı. Beşiktaş Belediyesi, 4 yıl önce yapılan plan değişikliğinde inşa edilen alanları projeye aykırı buldu.

Ankara Turizm Otelcilik Okulu yıkımı ve imar planı TBMM'de!

Ankara Turizm Otelcilik Okulu binasının yıkımına, binayla ilgili asbest tespiti yapılıp yapılmadığına ve alanla ilgili imar planı değişikliği meclis gündemine taşındı...

Ankara Havagazı Fabrikası'nın yıkımı durduruldu ama tartışma bitmedi!

"Asbest’"iddiaları ile yıkımı mahkeme tarafından yıkımı durdurulan Havagazı Fabrikası’nda tartışma sürüyor. Öte yandan Büyükşehir Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz haziran ayında fabrikanın da yer aldığı arazide imar plan değişikliği yaptığı öğrenildi.

Çapa ve Cerrahpaşa'da yıkım Nisan'da başlıyor!

Tarihi Çapa ve Cerrahpaşa Tıp Fakülteleri TOKİ tarafından 3 bin 600 dönüm arazi karşılığında yeniden yapılacak. Yeni tıp fakülteleri için nisana kadar plan çalışmaları tamamlanacak ve ardından da binaların yıkımına başlanacak

Kentsel dönüşümde yıkım planı zorunlu olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm kapsamındaki yapıların, başta tehlikeli maddeler olmak üzere ahşap, demir, bakır, beton ve plastik gibi malzemelerin kaynağında ayrıştırılarak yıkılmasını zorunlu hale getiriyor.

Marmaris yıkım planı Haberi

Marmaris yıkım planı

Muğla'nın Marmaris ilçesinin turistlik mahallesi Söğüt'te kaçak yapıları yıkmak için gelen ekipler işlem yapmadan mahalleden ayrıldı ve kepçeleri gören bazı mahalleli sinir krizi geçirip, gözyaşı döktü.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından kontrolsüz yapılaşma amacıyla tepkiler gelmesiyle 20 Ağustos'ta Muğla'ya gelip, incelemelerde bulundu.  Beyaz Gazete'de yer alan habere göre; denetimler ve belediyelerin çalışmalarının ardından bölgede, imar planına aykırılıklarının yer aldığı incelenen birçok projede inşaatlara ara veridli. Daha sonra sırayla bu yapıların yıkılmasına başlandı. Marmaris'te yıkılmasına karar verilen 550 yapı için ekipler, bugün çalışmalar gerçekleştirdi. Marmaris'in dünyaca ünlü turistlik mahallesi olan Söğüt'te bugün yıkılacak 4 yapı için gelen ekipler, herhangi bir işleme başlamadı. Yıkılacağı açıklanan yapılardan 3'ü için, Muğla İdare Mahkemesi'nden yürütmeyi durdurma kararı alınan, bu nedenle yıkımın yapılamadığı açıklandı....