12 / 05 / 2024

Marmariste tarihi değirmen bakımsızlıktan yıkıldı

Marmariste tarihi değirmen bakımsızlıktan yıkıldı

Muğla'nın Marmaris İlçesi Turgut Mahallesindeki turistik şelale içinde bulunan koruma altındaki tarihi su değirmeni bakımsızlıktan yıkıldı. Yapım tarihi bilinmeyen su değirmeninin hissedarları arasında tartışma çıktı.

TOKİ Nevşehir Derinkuyu projesinin ikinci etap ihale tarihi belli oldu!

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde yapımı tamamlanan birinci Etap Toki’nin ardından, 2. Etap için ihale tarihi de belli oldu. 

Değirmen Peyzaj İnşaat Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Değirmen Peyzaj İnşaat Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Volkan Tank tarafından kuruldu.

Son dakika! Faiz kararını değerlendiren İslam Memiş gram altının 2 bin TL olacağı tarihi de açıklandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) aldığı faiz kararını değerlendiren İslam Memiş, gram altının 2 bin TL olacağı tarihi de açıklandı. İşte detaylar...

MEB personel ilanını duyurdu: Başvuru şartları neler? Son başvuru tarihi 19 Haziran 2023

Milli Eğitim Bakanlığı yeni personel istihdam ilanını duyurdu. Buna göre alım yapılacak kadrolar belli olurken başvuru şartları ve son başvuru tarihi de netleşti.

Asgari ücrette zam tarihi belli oldu

Milyonlarca asgari ücretli vatandaşın gözü ve kulağı asgari ücrete yapılacak zamma çevrilmiş durumda. Asgari ücrette zam tarihi de belli oldu. İşte merak ettiğiniz tüm detaylar...

Değirmen Gayrimenkul İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Değirmen Gayrimenkul İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Zübeyda Kavraz tarafından kuruldu.

Cole & Mason değirmen seti ne kadar? İşte 19 Kasım 2022 fiyat listesi

Cole & Mason değirmen seti fiyatları kasım ayında ne kadar oldu? Cole & Mason değirmen setinin özellikleri neler? İşte Cole & Mason değirmen seti özellikleri ve 19 Kasım 2022 fiyat listesi...

Emeklilikte yaşa takılanlarda flaş gelişme! EYT’lilerin ilk maaş ödeme tarihi belli oldu!

EYT’de tüm detaylar belli oluyor. Bakan Bilgin’in açıklamalarının ardından tahmini ilk maaş tarihi de ortay çıktı. İşte detaylar…

Gram altını bekleyenlere seslenen İslam Memiş, doların düşeceği tarihi de açıkladı!

Deneyimli ekonomist İslam Memiş, hem gram altın hem de dolar için tarih paylaşarak yatırımcıları uyardı.

Toprak Mahsulleri Ofisi buğday ve arpa alım fiyatlarına zam yaptı! Son tarihi de açıkladı

Toprak Mahsulleri Ofisi buğday ve arpa fiyatlarını açıkladıktan sonra çiftçilerin malını ofise değil de tüccara satması nedeniyle alım fiyatlarına zam yaptı. Ofisten yapılan açıklamada yeni fiyatlar ve ödemelerle ilgili takvim de bilgilere yer verildi.

Citroen Ami'nin Türkiye'de satış tarihi değişti! Fiyatı sandığınız fiyat değil

Türkiye'de bireysel müşterilere ne zaman satılacağı merakla beklenen yüzde yüz elektrikli model Citroen Ami'nin satışa çıkacağı tarih değişti.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılış tarihi değişti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son zamanlarda sık sık gündeme gelen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılış tarihinin değiştiğini açıkladı. Peki 1915 Çanakkale Köprüsü ne zaman açılacak? İşte detaylar...

Kervan Petrol Gıda İnşaat Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Değirmen Şubesi açıldı!

Kervan Petrol Gıda İnşaat Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Değirmen Şubesi bugün Pendik'te 5 milyon TL sermaye bedeli ile Ali Gedik tarafından açıldı. 

Marmariste tarihi değirmen bakımsızlıktan yıkıldı Haberi

Marmariste tarihi değirmen bakımsızlıktan yıkıldı

Muğla'nın Marmaris İlçesi Turgut Mahallesindeki turistik şelale içinde bulunan koruma altındaki tarihi su değirmeni bakımsızlıktan yıkıldı. Değirmenin hissedarlarından 65 yaşındaki Hasan Hüseyin Ünlü, değirmenin yıkılmasında sorumluğu olduğunu ileri sürdüğü bir hissedar ve işletmeci ile Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü hakkında, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Muğla Valiliği'ne dilekçeyle başvurup şikayetçi oldu.


Marmaris'e gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinden olan Turgut Şelalesi içerisinde mülkiyeti Marmarisli Ünlü ile Çümen Aileleri'ne ait olan ve şu andaki 9 hissedara miras kalan tarihi su değirmeninin çatısı ile doğu cephesinin duvarı bakımsızlıktan yıkıldı.


Yapılış tarihi bilmediği fakat 1955 yılında yandıktan sonra 1962 yılında tadilat geçirdiğini anlattığı değirmenin ilgisizlikten yıkılması, hissederlardan Hasan Hüseyin Ünlü'nün tepkisine neden oldu. Ünlü, değirmeni yıllarca sorunsuz işlettiklerini belirterek, "Bölge 1996 yılında...