20 / 07 / 2024

Mars

Mars

İnsanlığın merakını günden güne celbeden Mars'ta görüntülenen gizemli yapı esrarını koruyor. Mars'ta yaşayan bir tür ya da canlının var olup olmadığını merak eden araştırmacıların karşısına çıkan gizemli bölgenin ne olduğuna ilişkin kesin bir açıklama yapılamadı.

Mars'a Curiosity uzay robotu ilk kazmayı vurdu!

Amerikan Ulusal Uzay Ajansı NASA'nın Mars'a gönderdiği Curiosity Mars'taki kaya parçalarından örnek almak için kazı çalışmalarına başladı. Curiosity uzay robotu ağustos ayından beri Mars'ta incelemelerde bulunuyordu

Yeşilova'daki Salda Gölü kumsalı, Mars kayası gibi!

Mars gezegeninin kaya yapısı ile dünyada benzerlik gösterdiği söylenen iki yerden birisi Yeşilova'daki Salda Gölü, beyaz kumsalı ile ilgi çekiyor

Öğrencilerin ev bulma sınavı başlıyor!

Üniversite sınavı sonuçları dün açıklandı. Milyonlarca öğrencinin tercih sürecinin ardından yeni sınavları olan 'barınma' sınavının başlayacağını söyleyen Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan konuyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. 

Konut sektöründe vergi düzenlemesi!

Gayrimenkul piyasasına yönelik yeni vergi düzenlemeleri iddiası sektörde farklı tepkilere ve tedirginliğe yol açtı. Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan yeni düzenlemeyle beraber neler olacağını ve konut piyasasını nasıl etkileyeceğini değerlendirdi.

Konut almak için en uygun zaman! Fiyatlarda artışın başlamasına sadece birkaç ay kaldı

Uluslararası gayrimenkul grubu Mars International Kurucusu ve CEO’su Hakan Bucak, piyasadaki durgunluk nedeniyle gayrimenkul almak için en uygun zaman olduğunu belirterek, fiyatlardaki artışın başlayacağı tarihi açıkladı.

Tapuda 2 milyar dolarlık kaçak! 30 milyon TL'lik daire 5 milyon TL gösteriliyor!

Yaptığı açıklamada kayıt dışılığın piyasanın en büyük ‘karın ağrısı’ olduğunu dile getiren Mars International Kurucusu ve CEO’su Hakan Bucak, “Tapu harcı ödememek için 30 milyon TL'lik daireyi halen 5 milyon lira gösteriyorlar" dedi.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Yeni dönem başlıyor!

Fahiş artışlar kiracıları, yüzde 25 zam sınırı ev sahiplerini üzdü. Zam sınırının Temmuz ayında bitmesi beklenirken en net açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten geldi. Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan kiracıları ve ev sahiplerini bekleyen yeni dönemi değerlendirdi. 

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik değişikliğine tepki: Bunun adı düzenleme değil! Düzeni bozma!

Ticaret Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik bir kere daha değiştirildi. Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan bu değişliğe 'Bunun adı düzenleme değil! Düzeni bozma!' diyerek tepki gösterdi. 

Değerini belirleyemediğiniz evi satamazsınız!

Ülkedeki yüksek enflasyonist ortam her üründe olduğu gibi konutların değerlerinde de belirsizliğe neden olduğunu söyleyen Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan ''Değerini belirleyemediğiniz evi satamazsınız'' dedi.

Konut fiyat artışları, inşaat maliyet artışlarının altında kaldı!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan konut fiyat artışlarının inşaat maliyet artışlarının altında kaldığını açıkladı.

Sakarya’da konutta en fazla kazandıran ilçeler!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan Sakarya'da konut yatırımında en fazla kazandıran ilçeleri açıkladı. İşte o ilçeler...

Konut fiyatlarında son durum!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan konut sektörüyle ilgili bazı soruların cevap bulmadığını belirterek konut fiyatlarında son durumu değerlendirdi. 

Son Uyarı! Kira gelir beyannamenizi vermeyi unutmayın!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan kira geliri elde eden vatandaşlara verginin son tarihinin 1 Nisan olduğunu hatırlatarak ''Kira gelir beyannamenizi vermeyi unutmayın'' diyerek uyardı. 

Seçimlerden sonra gayrimenkul alabilecek miyiz?

Konut sahibi olmanın zor olduğu şu günlerde milyonlarca kişi ev sahibi olabilmenin hayallerini kuruyor. Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan gayrimenkul sektöründeki son gelişmeleri değerlendirdi. 

Yabancıya konut satışı neden düşüyor?

Yabancıya konut satışı 2023 yılında bir önceki seneye göre yarı yarıya azaldı. Yabancı talebindeki azalma ve konut sektörünün son durumuyla ilgili Mars International CEO'su ve GİGDER Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bucak anlattı.

Mars Haberi

Mars

Dünya hariç tutulursa, hâlen Güneş Sistemi’ndeki gezegenler içinde sıvı su ve yaşam içermesi en muhtemel gezegen olarak görülmeye devam ediyor. Mars'ta hayat izi arayan araştırmacıların son keşfi ise insanlığı heyecanlandırdı. NASA, Mars'ta çekilen son görüntüleri dünya kamuoyuna ilk kez gösterdi. Fotoğraflarda bir dağın içine oyulmuş şekilde görüntülenen kapı benzeri yapı dikkat çekti. 

NE OLDUĞU HENÜZ AÇIKLANAMADI

NASA’nın Curiosity Mars uzay aracı tarafından çekilen fotoğraflarda, kayaların arasında bulunan ve kapıya benzeyen bir oluşum dikkat çekti. "Gizemli kapı" için çeşitli teoriler ortaya atılırken, araştırmacılar konu ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Bir geçide benzeyen yapının girişine benzeyen görüntünün Mars'ta 4 Mayıs'ta yaşanan depremin ardından kaya parçalarının çatlaması sonucu oluşması ihtimali üzerinde duruluyor. NASA tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, fotoğrafın 7 Mayıs’ta Greenheugh Alınlığı olarak bilinen jeolojik noktada çekildiği...