27 / 04 / 2024

Master plansız kentsel dönüşüm

Master plansız kentsel dönüşüm

Kentsel dönüşümlerle ilgili halen bir master plan çalışması yapılmadığına dikkat çeken MİMAR Bünyamin Derman, dünyanın batısındaki ve doğusundaki bütün gelişmiş ülkelerin aksine Türkiye'de mimar vizyonu bulunmadığını söyledi.

Bünyamin Derman: Master plansız kentsel dönüşüm olmaz!

Kentsel dönüşümlerle ilgili halen bir master plan çalışması yapılmadığına dikkat çeken mimar Bünyamin Derman, “Galataport, Haydarpaşa, Haliç veya gecekondu bölgelerinin hepsi dönüşüme tabi tutulmuş durumda" dedi

Uzman isimden kentsel dönüşüm yorumu! ‘Yüzde 49’a haksızlık oluyor’

Tüketiciler Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Gündüz, “Yıkmak için bir kişinin müracaatı yetiyorken yıkıldıktan sonra arazinin nasıl değerleneceği konusunda salt çoğunluğu göstermek bizce yanlış” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kentsel dönüşümde ideal gösterdiği uygulama ilk kez Bursa'da hayata geçti! Örnek proje...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kentsel dönüşümde ideal gösterdiği zemin+5 uygulamasının uygulandığı Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, Bursa’nın çarpık ve plansız görüntüyü yok ederek dönüşümün önünü açan Türkiye’de ilk ve örnek proje oldu.

Beyoğlu'nda kentsel dönüşüm hızlanıyor: Emlak Konut GYO da proje geliştirecek!

İstanbul'da olası deprem karşı başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları Beyoğlu ilçesinde de tüm hızıyla devam ediyor. Belediye Başkanı Yıldız, kentsel dönüşüm çalışmalarının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Emlak Konut ve belediyenin birlikte yapacağını aktardı.

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022! 

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31901 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik 2021!

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31538 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Samsun'un kentsel dönüşüm sorunu kalmayacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir yaptığı açıklamada, 11 mahallede ruhsatsız ve plansız konut sorununu, kentsel dönüşümle çözeceklerini müjdeledi.

Beşikdüzü kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Trabzon Beşikdüzü AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Gören, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarını ve TOKİ konut teslimlerini anlattı.

Bağdat Caddesi yok satıyor!

Dünyanın sayılı alışveriş caddelerinden Bağdat Caddesi, geçtiğimiz 2 yılda plansız kentsel dönüşüm sebebiyle değer kaybetmişti. Talebin ve fiyatların yeniden yükselişe geçtiği caddede, bu günlerde satılık ve kiralık kıtlığı yaşanıyor. Ne daire bulmak mümkün ne dükkan. 

Bursa'da Kent Meydanı’ndaki plansız yapılar yıkılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kent Meydanı’nın doğu cephesinde plansız yapılaşma sebebiyle görüntü kirliliğine neden olan ve ağırlıklı olarak telefoncuların olduğu alanda yıkım çalışmalarına başladı. 

TOKİ Trabzon Beşikdüzü 1. Etap 2. Bölge başvuruları yarın!

TOKİ Trabzon Beşikdüzü Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap 2. Bölge 142 konut başvuruları yarın itibariyle başlıyor...

Ayder'de plansız yapılaşmanın önüne geçiliyor!

Plansız yapılaşmanın önüne geçmek için yürütülen çalışmalar dolayısıyla gündeme gelen ünlü Ayder Yaylası uyanıyor...

Mersin'de plansız yapılaşmaya neşter!

Mersin'de 14 yıl boyunca devam eden plansız yapılaşmada sona gelindi. İmar planları hızlanırken Mimarlar Odası belediye yetkilileri ve meclis üyeleri ile fikir alışverişi görüşmelerine devam ediyor.

Kentsel dönüşüm alt komisyonu kuruldu!

Belediye temsilcileriyle bir araya gelen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum başkanlığında yaptığımız 'Kentsel dönüşüm istişare toplantısı'nda kararlaştırdığımız alt komisyonumuzu kurduk" dedi...

Master plansız kentsel dönüşüm Haberi

Master plansız kentsel dönüşüm

Bünyamin Derman, İstanbul'un gelişen ilçelerinde Dumankaya, Tekfen, Varyap, Toya Yapı gibi markaların projeleri ile Bayrampaşa, Başakşehir gibi şehirlerin kentsel dönüşümünde yer alan bir mimar. 


Kentsel dönüşümlerle ilgili halen bir master plan çalışması yapılmadığına dikkat çeken mimar Derman, "Galataport, Haydarpaşa, Haliç veya gecekondu bölgelerinin hepsi dönüşüme tabi tutulmuş durumda. Ancak buralarda master plan açıklanmadı. Mimari olarak Batı'ya bakın, her ülkenin bir mimar politikası olur, bizim böyle bir politikamız yok. İmar planları çizilen yerlerde ok yaydan çıkmış oluyor. Kentsel dönüşümler, master planlar olmadığı sürece iyiye gitmeyecek." dedi. Singapur ve Azerbaycan gibi ülkelerin önemli projelerinde de imzası bulunan mimar Derman, Türkiye ile dış ülkeleri kıyaslarken şunları söyledi: nsız kentsel dönüşüme' eleştiri geldi. 


"Türkiye'nin maalesef şu an 2020'ye, 2050'ye ait kent vizyonu bulunmuyor. Kamu yararı...