06 / 05 / 2024

matrah ve vergi artırımı nedir

matrah ve vergi artırımı nedir

Bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasını kapsayan Kanun 9 Haziran'da Resmi Gazete’de yayımlandı ve yürürlüğe alındı. Peki kanun kapsamında neler yer alıyor? İşte ayrıntılar...

Almanya, ev alan Türklere 30 bin Euro verecek! Ucuz kredi ve vergi muafiyeti de var!

Almanya’da Hessen Eyaleti, genç çiftleri konut sahibi yapmak için 'ilk evini alanlara' ev ödeneği sağlayacak. Evli ve iki çocuklu bir çift, konutu ortak aldıklarında 20 bin Euro, 18 yaşının altındaki her çocuk için 5 bin Euro, toplam 30 bin Euro alabilecek. 

Günlük ev kiralamada 100 gün sınırı deliniyor: Evler, 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor!

Güvenlik zafiyeti ve vergi kaybına neden olduğu için günlük ev kiralamada 100 gün sınırı da deliniyor. 1 aylık kiraya veriliyor 4 aylık sözleşme yapılıyor ya da 4 aylık tutuluyor ve ücret başkalarıyla bölüşülüyor. İşte ayrıntılar... 

SGK ve prim borcu olanlara uyarı geldi! Ödeme yapmayın, silinecek! 

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, vergi ve sigorta prim borçlarıyla ilgili vatandaşları uyardı. Erdursun'a göre af çıkacağı ve prim ve vergi borçlarının silineceği hedefleniyor.

Prim borcu olanlara müjde! SGK'dan geriye dönük indirim hakkı kazanacaklar! 

Çalışanlar, emeklilik dönemine daha güvenli bir adım atmak ve vergi avantajlarından yararlanmak kapsamında askerlik ve doğum borçlanması yolu ile prim satın alma fırsatını değerlendiriyorlar.  SGK'nın sağladığı bu imkanlar, sigortalılara emeklilikte ek bir güvence ve vergi avantajları sağlamaktadır.

Vergi oranları tavan yaptı! İkinci el araçlara ilgi yeniden arttı!

Ekonomist ve Vergi Uzmanı Ulaş İke, vergi oranları yüzünden insanların sıfır otomobile ulaşımının kısıtlı olduğunu söyledi. İke, “Bu yüzden insanlar, ikinci el otomobile yöneliyor" dedi.

Gıda fiyatlarında yüzde 92.2'lik artış: 100 TL'ye dolan sepetin tutarı 502 TL oldu

Birleşik Kamu-İş, TL'deki değer kaybı ve vergi oranlarının artırılmasının ardından gıda fiyatlarının temmuz ayında yüzde 12,8 arttığını hesapladı. Yıllık oran ise yüzde 92.2 olarak hesaplandı. İşte detaylar...

Vergiler Clio hibriti makul kıldı! 3 yıl sonra satışta

Türkiye’de üretimine başlanan Renault Clio hibrit yaklaşık 3 yıldır iç pazarda teşvik alamadığı için satışa çıkmıyordu. Kur zamları ve vergi çarpanı bütün otomobilleri 1 milyon lira seviyesine taşıyınca Clio E-Tech de bu tabloda makul otomobil oldu. Böylece hibrit modelleri satışa çıktı.

Vergisiz akıllı telefon fiyatları ne kadar? Telefonlardan ne kadar vergi alınıyor?

Türk Lirası'nın değer kaybı ve vergi yükü, teknoloji ürünlerinin fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Vergisiz bir telefonun fiyatı tahmini olarak ne kadar olabilir? İşte ayrıntılar... 

İşte Türkiye’de en çok satılan 2. el otomobiller

Yükselen kur ve vergi oranları nedeniyle sıfır otomobil almak oldukça güç. İşte  en çok satılan ikinci el otomobiller listesi...

İphone almak artık sadece hayal! Türkiye fiyatları o kadar uçtu ki artık satılmayacak!

Türkiye'de yakın zamanda uygulanan zamlar ve vergi oranlarındaki artış, hizmetler ve ürünlerin durumunu köklü bir şekilde değiştirdi. Bu durum, piyasa dinamiklerini tamamen yeniden şekillendirdi. İphone modellerinin fiyatlarının Türkiye’de neden bu kadar pahalı olduğu dikkat çekiyor.

SGK ve vergi borcu olanlar yaşadı! İki ay içinde af çıkabilir!

Yükselişte olan enflasyon ve bütçelerin daralması nedeniyle pek çok vatandaşın yaşadığı ödeme güçlüğüne nefes aldıracak haber geldi. Şubat ya da Mart ayında af çıkabileceği belirtildi.

Vergi ve SSK borcu olanları ümitlendirecek gelişme! Bu haberi alanlar resmen zevkten dört köşe oldu!

Milyonlarca vatandaşın gündeminde "2023'te vergi affı var mı? Vergi affı ne zaman gelir?" soruları yer alırken Ankara kulislerinde dikkat çekici bir iddia gündeme geldi. Hükümetin SGK ve vergi borçlarında af ve yapılandırma yapmak için hazırlık içerisinde olduğu öğrenildi. Diğer yandan çek ve ehliye

Çalışanlar ve işverenler dikkat! Gelir vergisi tarifesi değişti!

2023 senesinde ücret gelirlerinde uygulanacak gelir vergisi tarifesine ve vergi istisnalarına ilişkin detaylar, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan bir açıklamayla duyuruldu.

matrah ve vergi artırımı nedir Haberi

matrah ve vergi artırımı nedir

Dünya Gazetesi köşe yazarı Recep Bıyık bugünkü köşesinde Bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasını kapsayan kanunla ilgili detayları kaleme aldı.

İşte Recep Bıyık'ın 'Vergi incelemesinde olanlarda matrah artırımı' başlıklı yazısı...

Bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasını kapsayan Kanun 9 Haziran'da Resmi Gazete’de yayımlandı ve yürürlüğe alındı. Kanun uygulamasına ilişkin Genel Tebliğ de 14 Haziran'da Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu şekilde yapılandırma uygulaması sürecine girildi.

Kanundaki en önemli düzenlemelerden biri matrah ve vergi artırımı yapılması ile ilgili olan. Matrah ve vergi artırımı yapılmasına düzenleme getiren daha önceki 6 kanun ve uygulama seneleri şu şekilde: 1983-2801, 1992-3787, 2003-4811, 2011-6111 ve 2016-6736, 2018-7143.

Matrah ve vergi artırımı ne getirir?

Matrah ve vergi artırımı gerçekleştirilmesi faydalananlara çok önemli bir avantaj sunuyor. Matrah ve vergi artırımı gerçekleştirilen vergilerde, ilgili seneler için vergi incelemesi...