07 / 05 / 2024

mavi yakalıların tercihi inşaat sektörü

mavi yakalıların tercihi inşaat sektörü

İstihdamın mevsimsel olarak düşüş göstermesine rağmen inşaat sektörü, büyüme potansiyeliyle Türkiye'nin lokomotif sektörleri arasında yer almaya devam ediyor. Sektörde ağırlıklı olarak mavi yakalılar istihdam ediliyor...

Beyaz yakalılar 2020 itibarıyla arsa yatırımcısı olmaya başladı!

Türkiye'de yılda 750 milyon dolar değerinde ve minimum 5 milyon metrekare büyüklüğünde arazi satışı yapmak istediklerini söyleyen arsaVev Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Öztürk, 2020 yılı itibarıyla beyaz yakalıların arsa yatırımcısı olduğunu söyledi.

EYT en çok onların yüzünü güldürdü! Mavi yaka maaşı aldı başını gitti!

EYT düzenlemesi en çok da mavi yakalılara yaradı. Mavi yakalıların maaşı aldı başını gitti. İşte detaylar!

Bakan Karaismailoğlu açıkladı! İşte 91 milyona ulaşan mobil kullanıcıların tercihi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 91 milyona ulaşan mobil kullanıcıların tercihini açıkladı. Karaismailoğlu, mobil abone sayısı, kullanılan internet miktarı ve fiber altyapı hakkında da bilgi verdi.

Mavi yakalıların maaşları beyaz yakalıları geçti, transferler başlayacak

Sanayicilerin en büyük derdi üretim. Üretimin olmazsa olmazı ise mavi yakalı çalışanlar. Bavı sektörlerde mavi yakalıların maaşları beyaz yakalıları geçmiş durumda. Sektör temsilcileri yakında transferlerin başlayacağını söylüyor.

Ekonomist Belgin Maviş gram altın için alım fırsatını açıkladı! Bu rakamdan alın!

Altın fiyatlarındaki hareketlilik haftanın dördüncü işlem gününde de devam ediyor. Yatırımcılar altın almalı mı, satmalı mı sorusunun yanıtını araştırırken ekonomist Belgin Maviş gram altın için alım fırsatını açıkladı...

Amerikalıların konutta tercihi Türkiye oldu!

Yabancıya yapılan konut satışlarında 8 aylık sürede tüm zamanların Ocak-Ağustos rakamları elde edildi. Yabancıya konut satışında Amerikalı vatandaşlar ön plana çıktı. 

Yabancıların konutta ilk tercihi Türkiye!

Türkiye'de özellikle Afgan vatandaşları tarafından konut yatırımları 5 yıldır artmaya devam ediyor. Özellikle oturum izni almak için ev alan vatandaşların sayısı 2021'nin ilk aylarında bir hayli arttı. 

Yabancıların konutta ilk tercihi İstanbul!

Türk Lirası'nın değer kaybetmesiyle yabancı vatandaşları Türkiye'de konut alımına yöneldi. Yabancıların konut alımında ilk tercihi ise İstanbul oldu.

Yabancı yatırımcıların gayrimenkulde ilk tercihi Türkiye!

Yabancı yatırımcılar koronavirüs salgınına rağmen Türkiye'den konut almaya devam etti. Trend Turnkey şirketinin Kurucu ve Yöneticisi Murat Sarıkaya, yabancıların en çok İstanbul ve İzmir'den ev aldığını söyledi.

İnşaat sektörünün yeni buluşma noktası Workindo! 

Workindocom, inşaat sektöründe çalışanlar ve firmaların ihtiyaç duyduğu bütün hizmetleri tek bir platformda topladı. Workindo CEO’su Erhan Kocabaş, projeye ilişkin, "Mavi yakalıları ve firmaları buluşturan Workindo ile iş bulmak da işçi bulmak da çok kolay" dedi...

Beyaz yakalıların yeni yatırım trendi 'arazi'!

Re/max 7Tepe Arsa Geliştirme Direktörü Mert Başaran, arazi yatırımının önemini anlattı. Başaran, beyaz yakalıların yeni yatırım trendi olarak araziyi tercih ettiklerini söyledi.

Konut yatırımının yeni yıldızı İzmir!

Son dönemlerde özellikle beyaz yakalıların birinci tercihi haline gelen İzmir, yeni açılan İstanbul-İzmir Otoyolu’nun sağladığı avantajlarla konut sektörünün parlayan yıldızı haline geldi.

Beyaz yakalıların yeni yatırım tercihi 'arazi'!

Beyaz yakalı ve maaşlı çalışan kitle 2004 yılın sonrasında faizlerin düşmesiyle kredi çekip ev yatırımına başladı. Bu yatırımlar 10 yıl boyunca reel olarak ciddi getiriler sağladı.

mavi yakalıların tercihi inşaat sektörü Haberi

mavi yakalıların tercihi inşaat sektörü


İSTİHDAMIN mevsimsel olarak düşüş göstermesine rağmen inşaat sektörü, büyüme potansiyeliyle Türkiye'nin lokomotif sektörleri arasında yer almaya devam ediyor. Ağırlıklı olarak mavi yakalıların istihdam edildiği sektör, genel istihdama olan katkısıyla da dikkat çekiyor. 


Geçtiğimiz 3 ayda Elemanonline.net üzerinden verilen yaklaşık 40 bin adet iş ilanında, 3 bine yakın ilan sayısıyla başı inşaat sektörü çekiyor. Son üç ayda toplam işe yerleştirilen 16 bin 623 kişiden, 1.576'sı inşaat sektöründe kendine yer buldu. İnşaat sektörünü, 2 bin 500 ilanla gıda ve 2 bin 400 ilanla bilişim sektörleri takip ediyor. İnşaat sektörünün, Türkiye'nin önde gelen sektörülerinden biri olduğunu dile getiren Elemanonline.net Genel Müdürü Özlem Demirci Duyarlar, "Sektördeki büyüme istihdama olan katkısıyla milli gelirde de dikkate değer bir fayda sağlıyor" dedi. Elemanonline.net üzerinde yayınlanan ilanlarda özellikle...