03 / 05 / 2024

mayıs 2013 enflasyon oranı

mayıs 2013 enflasyon oranı

Nisan 2013 enflasyon oranı açıklandı. Kira sözleşmeniz Nisan 2013'te dolduysa, bu yeni oranlara dikkat edin. Çünkü kira zammınız ÜFE rakamlarına göre belirlenecek...

ABD'de kişisel tüketim amaçlı harcamalar Mayıs'ta beklentiyi karşılamadı

ABD’de yapılan çekirdek kişisel tüketim harcamaları Mayıs ayında beklentilerin altında gerçekleşti. Kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi, Fed’in enflasyon göstergesi olarak dikkate alması nedeniyle önem taşıyor.

İngiltere'de enflasyon Mayıs ayında sabit kaldı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından İngiltere'de yıllık enflasyon, Mayıs ayında yüzde 8,7 ile değişiklik göstermezken, çekirdek enflasyon yüzde 7,1'e yükseldi.

Mayıs enflasyonu sonrasında emekli ve memur zamları değişti. İşte son rakamlar!

Hükümetin doğal gazı mayıs ayında ücretsiz yapması nedeniyle enflasyon düşük çıkınca beklenen zamlı maaşlar da azaldı. Yeni hesaplamaya göre emekliler ve memurlar ne kadar aylık alacak? Hemen tıklayın.

Mayıs 2023 enflasyon rakamları tek tek açıklandı! İşte TEFE TÜFE Mayıs2023 rakamları!

Milyonlarca kişinin merakla beklediği TEFE TÜFE Mayıs 2023 rakamları az önce Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmen açıklandı. Peki Mayıs 2023 enflasyon rakamları ne oldu? İşte TEFE TÜFE Mayıs 2023 rakamları...

TÜİK'den mayıs ayı enflasyon rakamları! Enflasyon mayıs ayında nasıl seyretmiş?

Mayıs ayına dair enflasyon rakamları resmi olarak açıklandı! Kira artış oranı ne olacak? TÜİK'in Mayıs ayı enflasyon verilerini sizler için derledik ve detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Mayıs ayı enflasyon anketi belli oldu!

Foreks Haber’in 17 ekonomist ile düzenlediği mayıs ayı enflasyon ve TL anketi sonuçlandı. Ankete göre, TÜFE’de mayıs ayı ortalama tahmin yüzde 0,06 artış yaşanırken, yıllık veride ise medyan tahmin yüzde 39,80 oranında ve ortalama ise yüzde 39,70 oranında artışa işaret etti.

Mayıs ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? 

Mayıs ayı enflasyon seviyeleri yakın mercek altında. Emekli, memur ve dolaylı olarak tüm herkesin yeni aylığını tespit edecek altı aylık enflasyon verileri için geri sayım başladı. Peki mayıs ayı enflasyon seviyesi ne zaman açıklanacak? 

Mayıs ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak? Enflasyon beklentisi hangi seviyede gerçekleşti

Mayıs ayı enflasyon seviyesi araştırılıyor. TÜİK her ay, bir evvelki aya ait enflasyonu paylaşıyor. Peki Mayıs ayı enflasyon seviyesi ne zaman paylaşılacak? TÜİK Mayıs ayı enflasyon seviyesi saat kaçta belli olacak? Enflasyon beklentisi ne oldu? İşte cevabı.

Mayıs ayı enflasyon oranları belli oldu mu? TÜİK enflasyon oranlarını açıkladı mı?

Mayıs ayı enflasyon oranları için TÜİK'ten yapılacak açıklama bekleniyor. Enflasyon verileri Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) her ayın ilk haftası paylaşılıyor. Peki, mayıs ayı enflasyon oranları belli oldu mu? Ne zaman belli olur?

Mayıs ayı enflasyon oranları ne olacak? Mayıs ayı enflasyon beklentileri açıklandı mı? 

Enflasyon oranları için yapılan son dakika açıklamaları da yakından takip ediliyor. Peki Mayıs ayı enflasyon oranları ne olacak?

Hurda fiyatları ne kadar? Bakır ve demir hurda fiyatlarına zam geldi mi? 11 Mayıs 2023 hurda fiyat listesi 

ABD enflasyon rakamlarının açıklanması ile piyasalarda hareketlilik başladı. Döviz kurları bugün rekor seviyelere yükseldi. Dolar ve euro kuru rekor kırdı. Peki hurda fiyatlarına zam geldi mi? Hurda fiyatları ne kadar oldu? 11 Mayıs 2023 hurda fiyat listesi.

Altın fiyatları şaha kalktı! Kapalıçarşı'da gram altın tozu dumana kattı! Bu rakam bir ilk! 11 Mayıs altın fiyatları

Altın fiyatları, dün ABD enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından hızla yükselmeye başladı. Değer artışını yeni güne de taşıya altın fiyatları, şaha kalktı. Kapalıçarşı'da gram altın tozu dumana kattı! Bu rakam bir ilk! 11 Mayıs 2023 altın fiyatları.

Mayıs ayındaki enflasyon farkı ortaya çıktı! Yüzde 160'ı aştı

Milyonlarca insanın hayatını etkileyen enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK verilerine göre, yıllık enflasyon Mayıs'ta yüzde 73,50 aylık enflasyon ise yüzde 2,98 arttı. ENAG'ın hesaplamalarına göre bu rakam TÜİK'in heabından iki kat fazla çıktı.

mayıs 2013 enflasyon oranı Haberi

mayıs 2013 enflasyon oranı


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan 2013 enflasyon oranı verilerini açıkladı. TÜİK verilerine göre, Nisan 2013'te Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) bir önceki aya göre yüzde 0.42; Üretici Fiyatları Endeksi (ÜFE) ise yüzde 0.51 düştü. Söz konusu verilere göre, Nisan 2013'te yıllık enflasyon TÜFE'de yüzde 6.13, ÜFE'de de yüzde 1.70 olarak gerçekleşti. 


Yeni rakamlar kiracıları nasıl etkiliyor? 

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları ile kirada oturanlar arasında yakın bir bağlantı var. O da; 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren Yeni Türk Borçlar Kanunu'nda saklı. Söz konusu yeni kanuna göre, kira zamları ÜFE enflasyon oranlarına göre belirleniyor. Yani kira zammınızın ne kadar olacağı ÜFE rakamlarına bağlı. 


Sizin de kira sözleşmeniz Nisan 2013'te doluyorsa, yeni kira sözleşmenizi bu yeni rakamlara göre hazırlayacaksınız. Çünkü kiranıza ÜFE oranında zam...