04 / 05 / 2024

Meclis AVM yasası

Meclis AVM yasası

Gündemde büyük yer tutan Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı Meclis'te kabul edilerek yasalaşırken, sektöre Ankaralı temsilcilerden de destek geldi. AVM'lerde bazı hizmetler zorunlu hale getirildi.

İmar Yasasına Takılanlar Derneği: Meclis'e sunulan teklif güvenli binaların kayıt altına alınmasını kapsıyor!

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Türkiye'nin X sosyal medya hesabından imar barışı ile ilgili bir paylaşım yapıldı ve "Sunulan kanun teklifinde Afet Risk Analiz Raporu alınarak güvenli binaların kayıt altına alınmasını, ekonomiye kazandırılmasını kapsamaktadır" denildi. İşte ayrıntılar...

Meclis'te rezerv alan tartışması: 81 milyona, tapularına el konmayacağı sözü verilmeli!

Yeni kentsel dönüşüm yasası ile gündeme gelen rezerv alan detayı Meclis'te de tartışma konusu oldu. İşte ayrıntılar...

Yeni kentsel dönüşüm yasasında rezerv alan uygulaması nasıl işleyecek?

CHP’li Belediye Meclis üyesi Egemen Ergun, yeni kentsel dönüşüm yasasında rezerv alan uygulamasının nasıl işleyeceğini tek tek açıkladı. İşte yeni yasa ile ilgili değişenler ve merak edilenler...

EYT'liler dikkat! EYT yasası 2023'te çıkacak mı? SSK, BAĞKUR emeklilik şartları son dakika!

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen emeklilikte yaşa takılanlar kanun teklifinin bu hafta Genel Kurul'dan geçmesi bekleniyordu. EYT'liler dikkat! EYT yasası 2023'te çıkacak mı? SSK, BAĞKUR emeklilik şartları son dakika! 

Kadıköy Söğütlüçeşme'de yapılması planlanan AVM-Gar projesi TBMM gündeminde!

İstanbul Söğütlüçeşme'de yapılması planlanan AVM-Gar projesine ilişkin soru önergesi verildi. İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, konuyu Meclis'e taşıdı. 

İstanbul Finans Merkezi Temel Yasası'nda sona gelindi!

2 seneden beri çalışmaları sürdürülen İstanbul Finans Merkezi Temel Yasası’yla ilgili çalışmalarda sona gelindi. Teklifin en geç bu Haziran'a kadar Meclis'te olması hedefleniyor. Burada faaliyette bulunacak şirketler oldukça yüksek vergi muafiyetlerinden faydalanacak...

Mustafa Elitaş, Binance ile kripto para yasasını görüşecek!

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, perşembe günü Binance'nin temsilcileri ile Meclis'te ile Kripto yasasını görüşecek. 

AVM'lerin ve zincir marketlerin esnaflar üzerindeki olumsuz etkilerini tespit etmek için önerge verildi!

AVM'lerin ve zincir marketlerin esnaflar üzerindeki olumsuz etkilerinin tespit edilerek alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla meclis araştırma önergesi verildi.

Ahmet Akın'dan fay yasası tepkisi!

İzmir deprem bölgesinde incelemeler yapan CHP Enerji ve Alt Yapıdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, yıllardır sözü verilen ‘Fay Yasası’nın halen meclis gündemine getirilmemesine, bu konuda verilen 58 araştırma önergesinin reddedilmesine tepki gösterdi.

AVM’lerde ticari ‘kira’ tartışması!

AVM’lerde ticari kira uygulamasına geçilmesi için çalışmalar başladı. AYD Başkanı Hüseyin Altaş, ticari gayrimenkul kirasının Borçlar Kanunu’nda düzenlenmesi için Meclis’e başvuru yaptıklarını belirtti.

AVM'lerde kira indirimi uygulanması meclis gündeminde!

Koronavirüs salgını nedeniyle alışveriş merkezlerinin kapalı olduğu süre boyunca kira alınmaması veya kira indirimi uygulanmasına yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. MHP'li Ersoy,  konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ünye Uniport AVM'deki iş yerlerinin kira sözleşmesi feshedildi!

Ünye Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkan Vekili Ahmet Şahin başkanlığında yapıldı. Toplantıda Uniport AVM'deki iş yerlerinin durumu da konuşuldu.

AVM’lerde TL’ye dönüş yatırımcıyı etkiler!

Mallmark’ın kurucusu Aytaç Özçiçek, AVM’lerde kira sözleşmelerinin TL üzerinde yapılmasıyla ilgili görüşlerini paylaştı. Özçiçek, yeni yasasının yatırımcıları etkileyeceğinş, kiraların düşeceğini söyledi.

Meclis AVM yasası Haberi

Meclis AVM yasası

Taurus AVM Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Şerefoğlu, "Alışveriş merkezi kavramına hukuki boyut kazandıran yasayla AVM'ler tam anlamıyla yaşam merkezi olarak, halkın tamamını kucaklayacak" dediAVM'lere önemli değişiklikler getiren yeni yasa sayesinde alışveriş merkezlerinin tam anlamıyla 'yaşam merkezi' olacağını kaydeden Yasin Şerefoğlu, vasa sayesinde alışveriş merkezlerinin halka daha iyi hizmet vereceğinin altını çizdi. Şerefoğlu, yasada yer alan ve çalışma sürelerinin valiler tarafından belirlenmesine olanak tanıyan maddenin de olumlu bir adım olduğunu vurguladı. Şerefoğlu, yasayla AVM'lerde acil tıbbi müdahale ünitesi, ibadet yeri, bebek bakım odası ve çocuk oyun alanı gibi hizmetlerin zorunlu hale getirildiğini kaydederek, yasada yer alan maddelerin çoğunun kendilerinde bulunduğunun altını çizdi.


Rasyonel...