05 / 07 / 2024

mega kent istanbul

mega kent istanbul

İstanbul'da kiralarda en büyük artış Kadıköy ve Pendik'te meydana geldi. İki ilçede kiralarda son bir yıldaki artış yüzde 20 oldu. Türkiye’nin ve Avrupa’nın son yıllarda en hızlı gelişen mega kenti İstanbul oldu

İstanbul depremi kapıda! Megakentte sanayi dönüşümüne ihtiyaç var!

İstanbul Sanayi Odası (İSO),Başkanı Erdal Bahçıvan yaptığı açıklamada mega kent İstanbul’un sorunları arasında ‘trafik yoğunluğunun’ ilk sıralarda yer aldığına değinerek, 'kentsel' benzeri bir 'sanayi dönüşümü'ne ihtiyaç olduğunu söyledi.

İstanbul'da deprem olmasa bile kendiliğinden çökebilecek bina sayısı açıklandı!

İstanbul Bahçelievler’de çöken bina, mega kentin depreme ne kadar hazırlıklı olduğu sorusunu da yeniden gündeme getirdi. Peki mega kent akıllara getirdi. Peki mega kent İstnbul'da deprem olmasa da kendiliğinden çökebilecek bina sayısı kaç?

Prof. Dr. Ali Koçak uyardı: İstanbul'da 50 bin bina acil yıkılmalı!

Prof. Dr. Ali Koçak yaptığı açıklamada yapılan incelemelerde mega kent İstanbul'da 2000 yılı öncesinde yapılmış yaklaşık 300 bin bina olduğunu belirterek, bu binalardan acilen yıkılması gerekenlerin sayısının ise 50 bin olduğunu söyledi.

İstanbul'daki konut fiyatları Mertens'e de pahalı geldi: Satın almak istedik ama çok pahalıydı, biz de kiraladık!

Mega kent İstanbul'daki konut fiyatları Galatasaray'da yeni sezonda da takımda kalması büyük oranda kesinleşen yıldız futbolcu Dries Mertens'e bile pahalı geldi.

İstanbul'da devre mülk dolandırıcılarına baskın: Tam 38 milyon liralık vurgun!

Mega kent İstanbul'da devre mülk dolandırıcılığı yaparak 36 milyon Türk Lirası haksız kazanç elde eden şebekeye bir operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda 5 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

KİPTAŞ'tan İstanbul Avrupa Yakası'na yeni proje müjdesi!

Mega kent İstanbul'daki projelerine hız kesmeden devam eden KİPTAŞ, bir yeni projesini de Sarıyer'de inşa edecek. Yüzde 100 uzlaşı oranı sağlanan proje için çalışmalar da devam ediyor.

Prof. Dr. Naci Görür'den İstanbul depremi için yeni açıklama geldi!

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada mega kent İstanbul'un büyük bir afetle karşı karşıya kalabileceğini ve yaşanacak depreme hazırlanmak için acil adımlar atılması gerektiğini dile getirdi.

Türkiye'de en çok kiracı İstanbul'da!

Toplumun Görünümü 2023 Kent ve Konut raporuna göre, ülkemizde yüzde 37'lik oran ile en çok kiracı mega kent İstanbul'da bulunuyor. Artış gösteren inşaat maliyetleri sebebiyle konut almak giderek zorlaşırken, konut alamayanlar da arsaya yöneliyor.

İstanbul'da yaşamanın maliyeti yüzde 81 artarak 55 bin TL'yi aştı!

İstanbul Planlama Ajansı tarafından yapılan araştırmaya göre mega kent İstanbul’da yaşamanın maliyeti geçen senenin aynı ayına göre yüzde 81 artış gösterdi. Mega kentte dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 55 bin 321 Türk Lirası şekilde hesaplandı.

Uzmanlar uyardı: Kabına sığmayan İstanbul çöküşe doğru gidiyor, tersine göç rakamı çok düşük!

Mega kent İstanbul'dan son bir senede 148 bin 978 yabancı uyruklu, 252 bin 27 Türk vatandaşı göç ederken, kent nüfusu ilk defa tersine göç ile 400 bin kişi azaldı. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar 400 binlik göç rakamının çok düşük olduğunu söyledi.

İstanbul'da yüzyılın dönüşüm desteği 6 soruda tüm detaylarıyla!

Mega kent İstanbullular tarafından merakla beklenen kentsel dönüşüm desteğinin detayları belli oldu. Peki kentsel dönüşüm destekleri ne zaman verilecek, başvurular ne zaman başlayacak? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları...

İstanbul'da 5 bin 500 yapının dönüşümü için düğmeye basıldı!

Mega kent İstanbul'da 5 bin 500 yapının dönüşümü için düğmeye basıldı. Söz konusu projenin temel atma ve yıkım töreni Eyüpsultan'daki İslambey Mahallesi'nde yapıldı.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Ödenmeyen konut sitesi ve apartman aidatı borcundan kim sorumlu?

Mega kent İstanbul'da konut sitesi aidatlarındaki yükselişler hız kesmeden devam ederken pek çok kişi de aidat borcundan kim sorumlu olduğunu merak ediyor. Peki bu borçtan kim sorumlu? İşte Avukat Mehmet Fatih Özer'in konuyla ilgili paylaşımı...

mega kent istanbul Haberi

mega kent istanbul

AA muhabirinin  e-ticaret platformlarından sahibinden.com verilerinden derlediği bilgiye göre, Türkiye’nin  ve  Avrupa’nın son yıllarda en hızlı gelişen mega kenti İstanbul oldu. Son yıllarda hızlanan metro çalışmaları, yeni konut projeleri, yeni yapılan tüneller, Marmaray, 3'üncü köprü, 3'üncü havalimanı, birbiri ardına açılan üniversiteler ve kentsel dönüşüm projeleri, İstanbul’un emlak değer haritasını belirleyen faktörler arasında yer alıyor. 


İstanbul’da kira oranları en çok Anadolu yakasındaki semtlerde arttı. Kiralık daire fiyatlarındaki en büyük yükseliş Pendik ve Kadıköy ilçelerinde yaşandı. Her iki ilçede de son bir yılda kira oranlarındaki artış yüzde 20 olarak kaydedildi. Kadıköy ve Pendik’te ev sahibi olan kişilerin de kira gelirlerinde bir yıl içinde yüzde 20’ye varan oranlarda artış oldu.  


Kadıköy, Marmaray ve metrobüs hattına entegre olacak olan metro hattının da etkisiyle hem...