15 / 05 / 2024

mega kentler 2018

mega kentler 2018

Dünyanın geleceğine yön verecek 5 mega kentin inşası sürüyor. Malezya, Çin, Kazakistan gibi ülkelerde yer alan kentlerin  ofis, rezidans ihtiyaçlarını karşılaması bekleniyor. 

Metropollerdeki çarpık kentleşme göz tırmalıyor!

Türkiye'de özellikle mega kentler estetik kaygısından uzak çarpık bir biçimde inşa edilirken ortaya çıkan kötü manzara da göz tırmalıyor. 

Dünyadaki 10 mega projenin 6'sı Türkiye'den!

EgeEkonomik Forum 2018'in açılışında konuşan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, dünyada son yapılan 10 mega projenin 6'sını Türkiye'nin inşa ettiğini söyledi.

Dijital şehirlerin geleceği mega projelerle şekilleniyor!

Dijital Şehircilik Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen “Mega Projeler ve Kentler İçin Yaratacağı Katma Değer”panelinde dijital şehircilikle ilgili gelişmeler ve öngörüler paylaşıldı...

2018'de ulaşım projeleri ile uçacağız!

2017 yılında yurt içi ve yurt dışında yoğun mesai harcayan Başbakan Yıldırım bir çok projenin temelini atarken, bu yıl da dev projelerin açılışına imza atacak. İşte 2018'de açılacak mega ulaşım yatırımları...

2018 dev projelerle taçlanacak!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, "2018 yılı 3. havalimanı, Çanakkale Köprüsü, Kanal İstanbul, Milli Uzay Ajansı, demir yolu ağları gibi, Türkiye'nin küresel ölçekteki değerini katlayan mega projelerle taçlandıracak bir yıl olacak." dedi..

Antalya’da 11 mega proje inşa ediliyor!

Gelişen Kentler Zirvesi-Antalya'da konuşan GYODER Başkanı  Yetgin, Bugün Antalya’da farklı sektörleri kalkındıracak 11 mega proje inşa ediliyor. " dedi. 

Mega Yapı'dan Karşıyaka ve Bornova'ya konut projeleri yolda!

Mega Yapı, İzmir Karşıyaka’da 73 dairelik butik bir projeye hazırlanıyor. Projede satışlar Şubat 2018’de başlayacak. Bornova’da 160 dairelik bir proje* için de hazırlanan şirket Çeşme’de de turizm yatırımı planlıyor.

Ms Mega Aydos Land daire fiyatları!

Toplam 600 daire ve 35 ticari birimden meydana gelen Aydos Land projesinde teslimler 2018 yılında gerçekleşecek. Ms Mega Aydos Land daire fiyatları 178 bin TL'den başlıyor.

TANAP Haziran 2018'de tamamlanacak!

TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol, TANAP'ın Türkiye'nin imza attığı mega projelerden biri olduğunu belirterek, "Projeyi 2018 Haziran ayından daha erken devreye almak için bütün imkanları zorlayacağız." dedi.

Dikey kentler geleceğin binalarını oluşturacak!

Çok gelişmiş ve neredeyse sadece konut dokusu ile sanayi kenti olmuş mega şehirlerde; temiz enerji kullanan, sürdürülebilir yaşamı destekleyen, toprağa olan hasrete cevap arayan, hava alan dikey kentler geleceğin binalarını oluşturacak.

İzmir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği Yarışması'nda Uygulama Ödülü kazandı!

Kentin tarihi değerlerini gün yüzüne çıkarmak için yoğun tempoda çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi yapılarını yenilemek için hayata geçirdiği restorasyon projeleriyle Tarihi Kentler Birliği yarışmasında “Uygulama Ödülü” kazandı.

Tarihi Kentler Birliği Kayseri'de toplandı!

Tarihi Kentler Birliği “Geçmişin Gücüyle Geleceğini Tasarlayan Tarihi Kentler Birliği” sloganı ile toplandı. Toplantıda Kuşadası’nı Belediye Başkanı Özer Kayalı, Başkan yardımcısı Ayşe Şerifoğlu ile meclis üyesi Mimar Nurettin Öztürk temsil etti

Mega Met Yapı Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Otomotiv Hafriyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mega Met Yapı Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Otomotiv Hafriyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Metin Akdeniz tarafından 30 bin TL'lik sermaye ile 2 Ekim'de kuruldu.

mega kentler 2018 Haberi

mega kentler 2018

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; üretim, ticaret, eğitim, teknoloji alanında destek sağlayacak kentler geleceğe yön verecek. 


1-) Forest City

Malezya'nın son yılların en tartışmalı mega kent projelerinden biri olan Forest City (Orman Kenti), 100 milyon dolara mal olacak. Orman kenti, Çinli inşaat devi Country Garden ve Johor Kralı'na ait Esplanade Danga şirketler tarafından inşa ediliyor.


Singapurluların ve Çinli emlak yatırımcılarının rağbet göstermesi beklenen Forest City, "ekolojik alanlarıyla "geleceğin şehri" olarak niteleniyor.

Deniz kenarında inşa edilecek kentte 700 binden fazla kişi yaşayacak. Kentte ofis kuleleri, rezidanslar, alışveriş merkezleri yer alacak ve araba girişi yasak olacak.


2-)  Xiong’an New Area


Çin devletinin desteklediği Xiong’an New Area, son yıllarda yükselen ve finans merkezi olarak dikkat çekiyor. 

Başkent Pekin'e 100 kilometre uzaklıkta inşa...