06 / 05 / 2024

mehmet çevik Akıllı Bisiklet Projesi

mehmet çevik Akıllı Bisiklet Projesi

İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik yaptığı açıklamada "Kadıköy-Kartal hattında yaklaşık bir yıldır uygulanan, Florya-Yeşilköy hattında da yakında başlayacak. Akıllı Bisiklet Projesi'ni, Tarihi Yarımada'ya da taşıyacağız" dedi

Esenler Akıllı Şehir Teknopark Anonim Şirketi kuruldu!

Esenler Akıllı Şehir Teknopark Anonim Şirketi Esenler'de Mehmet Tevfik Göksu, Zekeriya Çoştu, Yunus Kurt ve Esenler Belediyesi ortaklığında kuruldu.

Mansur Yavaş: Çılgın değil, akıllı projeler yapacağım!

AK Parti adayı Mehmet Özhaseki ile polemiğe girmek istemediğini söyleyen Mansur Yavaş, Ankara için “çılgın" değil “akıllı" projeler üreteceğini söyledi.

Kentsel dönüşümle akıllı şehirler geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm projesi kapsamında deprem açısından riskli olan binaları yenilerken, bir yandan da akıllı şehirler kurmanın çalışmalarını yaptıklarını söyledi.

Kentsel dönüşüm binalarıyla akıllı şehirler yaratılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm binaların depreme karşı hazır hale getirilmesinin yanında, akıllı şehirler yaratılmasını da sağlayacağını ve çalışmaların birkaç ay içinde şekilleneceğini belirtti.

Mehmet Özhaseki: Şehirlerimizi modern ve akıllı hale getiriyoruz!

Bursa Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'ndaki açılış konuşmasında Özhaseki "Hiçbir insan, ulaştığı modern hayattan geriye gitmez. Bizler şehirlerimizi daha yaşanır, modern ve akıllı hale getiriyoruz" diyor.

Kentsel dönüşümle şehirler akıllı hale gelecek!

Bursa Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'ndaki açış konuşmasında Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki "Hiçbir insan, ulaştığı modern hayattan geriye gitmez. Bizler şehirlerimizi daha yaşanır, modern ve akıllı hale getiriyoruz" diyor.

Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı 25 Ekim'de!

Bursa’nın inşaat sektörü, ‘Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayında toplanacak. 25 Ekim'de Merinos Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek olan zirveye Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de katılacak.

Mehmet Özçelik: Akıllı şehirlere önem veriyoruz!

Özçelik "Sosyal konut üreten bir kuruluş olarak, akıllı şehirlerin ve akıllı konutların gelecek zaman diliminde daha çok konuşulacağını, insan hayatına daha çok gireceğini ve sektörün de buna göre kendi tasarımını revize edeceğine inanıyoruz" dedi

Mehmet Üzen: Devlet akıllı ev sistemlerine destek vermeli!

Türkiye Elektrik Elektronik Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Üzen, akıllı ev sistemlerinin öneminden bahsetti. Üzen, devletin bu konuda destek vermesi gerektiğini söyledi.

2. Akıllı Belediyecilik Zirvesi başladı!

Sağlık Bakanlığının teknolojiyi en iyi kullanan bakanlıklar olduğunu vurgulayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Yeni getirdiğimiz yapıda e-nabız, akıllı telefonunda. Hangi tarihte nerede MR çektirmiş, tüm bilgiler kendisinde bulunuyor” dedi.

Akıllı Belediyecilik Zirvesi ne zaman başlıyor?

Akıllı Belediyecilik Zirvesi 14-15 Mayıs'ta yapılacak Dünyanın teknoloji devleri ile yerel yöneticiler, Akıllı Belediyecilik Zirvesi'nde buluşuyor. Zirveye Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katılacak.

Cantek, enerji tasarruflu Akıllı Soğuk Odalar üretiyor!

Cantek Soğutma Pazarlama Direktörü Mehmet Akgöbek, firmanın kendi yazılımları ile geliştirdiği algoritmalar ve donanımlar sayesinde yüzde 20-71'e varan oranlarında enerji tasarruflu çalışan "Akıllı Soğuk Odalar" ürettiğini söyledi.

Sultangazi'ye akıllı hastane geliyor!

Sultangazi'ye akıllı hastane geliyor. Sultangazi Belediyesi'nin yaptığı imar uygulamalarıyla arazi üzerinde yükselecek olan hastanenin temeli bugün Sağlık kanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun da katılacağı bir törenle atılacak.

mehmet çevik Akıllı Bisiklet Projesi Haberi

mehmet çevik Akıllı Bisiklet Projesi


Kadıköy-Kartal hattında yaklaşık bir yıldır uygulanan, Florya-Yeşilköy hattında da yakında başlayacak Akıllı Bisiklet Projesi'ni, Tarihi Yarımada'ya da taşıyacak. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi bisiklet yollarını yaygınlaştırırken, İSPARK vasıtasıyla da ulaşıma alternatif model, Akıllı Bisiklet Projesi'ni hayata geçiriyor.


Kadıköy-Kartal arasında on istasyonla hizmet veren projeye, yeni noktaların eklenmesi için çalışmalar tamamlandı. 


İSPARK, Bahçeşehir Üniversitesi işbirliği ve İstanbul Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle Tarihi Yarımada'da uygulanmak üzere Akıllı Bisiklet Projesi hazırladı.



Proje, bir yıl içinde hayata geçecek. İlk etapta Sultanahmet, Topkapı Sarayı önü, Gülhane Parkı ve Eminönü olmak üzere 4 istasyonla hizmete başlayacak uygulama, bu güzergahta yayalaştırma projesi kapsamında genişletilecek.


Tarihi Yarımada'da belli noktaların araç trafiğine kapatılmasıyla birlikte hattın Beyazıt, Vezneciler, Süleymaniye ve belirlenecek diğer alanlarda yaygınlaştırılması hedefleniyor.


- Sırada Zeytinburnu-Eminönü hattı bulunuyor


Uygulama, Zeytinburnu-Eminönü arasındaki 12 kilometrelik hatta da hayata geçirilecek.


Zeytinburnu-Eminönü...