07 / 05 / 2024

Mehmet Ceylan Dönüşümden istifade edenler yerel yönetim ve müteahhitler

Mehmet Ceylan Dönüşümden istifade edenler yerel yönetim ve müteahhitler

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Ceylan, yüksek emsal artışlarıyla dönüşümden istifade eden yerel yönetim ve müteahhitler olduğunu söyledi. 3'üncü'Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'nde dönüşüm sorunları masaya yatırıldı.

Kiracılar dikkat! Doğalgaz dönüşümü yapılan evde kiraya ek zam gelir mi? 

Kirada bulunan evlerin doğalgaz dönüşümü yapılması halinde ev sahipleri de bu dönüşümden faydalanarak kiraya ek zam yapmak için kiracı ile karşı karşıya gelebiliyorlar. Peki, kiracılar böyle bir ek zammı kabul etmek zorundalar mı?

Kentsel dönüşümden dolayı boşaltılan eve hırsız yerleşti! Ev sahibi çözümü kapıya duvar örmekte buldu!

Avcılar'da bir kişi, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması planlanarak boşaltılan binadaki daireye ev sahibinden habersiz yerleşti. Ev sahibi ise çözümü kapıya duvar örmekte buldu. İşte ayrıntılar..

Kentsel dönüşümden hak sahibi olanlar dikkat! Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ödemeler için tarih verdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Elazığ ve Malatya depremzedelerine müjdeyi verdi. Kentsel dönüşüme giren konutlara 18 ay eşit faizle sahip olunabilecek. İşte detaylar…

Sancaktepe’deki 14 dönümlük arazinin imar planı değiştirildi!

Sancaktepe’de bulunan Selçuklu Turizm ve İnşaat A.Ş'ye ait yaklaşık olarak 14 dönümden oluşan arazinin planlarda “belediye hizmet alanı” olarak gözüken imarı, “konut-ticaret” olarak değiştirildi. İstanbul Büyük Şehir Belediye birimlerinin nüfus ve yapı yoğunluğu oluştuğu için karşı çıktığı plan deği

Beykoz Tokatköy kentsel dönüşüm projesinde sular durulmuyor!

Beykoz Tokatköy Mahallesi'nde hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projesinde sular durulmuyor. Kentsel dönüşümden şikayetçi vatandaşlar seslerini duyurmak için basın açıklaması yaptı.

Kentsel dönüşüm müteahhit avantajları!

Miladını dolduran veya riskli yapı olarak ilan edilen binalar kentsel dönüşüm kapsamında yenileniyor. Peki kentsel dönüşüm müteahhit avantajları neler? Müteahhit kentsel dönüşümden ne kazanıyor? İşte tüm merak edilenler...

Konya Altın Çarşı esnafı dönüşümden memnun!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Altın Çarşı'da dönüşüm çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, çalışmalar kapsamında Altın Çarşı'da esnafla bir araya geldi. 

Kentsel dönüşüm kredi limiti 2021!

Kentsel dönüşümden yararlanmak isteyenler için kolaylık sağlayan faiz desteğiyle ilgili yeni karar çıktı. Buna göre kentsel dönüşüm kredi limiti 2021 yılında artırıldı. İşte tüm merak edilenler...

Kentsel dönüşüm faiz desteği detayları!

Kentsel dönüşümden yararlanmak isteyenler için kolaylık sağlayan faiz desteğiyle ilgili yeni kararlar alındı. İşte Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz'ın konuyla ilgili yazısı...

Son dakika! Kentsel dönüşüme büyük kolaylık getirildi!

Kentsel dönüşümden yararlanmak isteyenler için kolaylık sağlayan faiz desteğiyle ilgili yeni kararlar alındı. Buna göre konutlarda kentsel dönüşüm faiz destekli kredi 125 bin liradan 200 bin liraya yükseltildi.

Japonya'da depremin vurduğu Fukuşima halkı dönüşümden memnun!

2011 Mart'ta yaşanan  9 büyüklüğündeki deprem ve tsunaminin vurduğu Fukuşima bölgesi halkının yüzde 30'u kentsel dönüşüm çalışmalarından memnun. 

Fikirtepe halkı kentsel dönüşümden memnun!

Uzun zamandır yılan hikayesine dönen Fikirtepe'deki kentsel dönüşümde mutlu sona ulaşılıyor. Mahalle sakinleri kentsel dönüşüm çalışmalarından oldukça memnun.

Kentsel dönüşüm mağdurlarından ucuza satılık arsa payı!

İstanbul Fikirtepe’de 9 yıl önce başlayan kentsel dönüşüm süreci binlerce vatandaşın mağdur olmasına neden oldu. Dönüşümden umudunu kesenler arsa paylarını birer birer satmaya başladı. Bir dönem 10-12 bin liraya kadar çıkan metrekare fiyatları bugün 4-5 bin liradan satılıyor.

Mehmet Ceylan Dönüşümden istifade edenler yerel yönetim ve müteahhitler Haberi

Mehmet Ceylan Dönüşümden istifade edenler yerel yönetim ve müteahhitler

Zirveye katılan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, kentsel dönüşümün amacından saptırıldığını kaydederek, yüksek emsal artışlarıyla dönüşümden istifade eden yerel yönetimler ve müteahhitler olduğunu belirtti. Ceylan, "3-4 katlı bir yerde 15 kata izin veren belediyeler artı kazançlar sağlamak istiyor. 6366 Sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu'nun asıl amacı riskli alanların dönüştürülmesini sağlamaktır. Çevre, altyapı düzenlemeleriyle insanlara yaşanabilir sokaklar, mahalle ve şehirler sunmaktır. Buna hep birlikte destek vermeliyiz ancak dönüşüm rant haline getirilmemeli. Sıkıntılarımız var ama el birliğiyle ileri götürmeliyiz, aksi takdirde patinaj yaparız" dedi.


İMAR MECLİSE SUNULACAK 

81 ilde kentsel dönüşüm çalışmalarının etkin olduğunu ifade eden Ceylan, 2023 yılına kadar 6.5 milyon bağımsız birimin dönüşümünü tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. Yeni şehirleşme politikasının başında yatay mimari uygulamalarının yer aldığını belirten Ceylan, yüksek bina uygulamalarının...