28 / 04 / 2024

Mehmet Garip Kar arsası

Mehmet Garip Kar arsası

Türk iş adamı Mehmet Garip Kar, ABD'de dondurma fabrikası kurmak için Sultanahmet'teki arsasına ipotek koydurdu. Arsa karşılığında beklediği parayı alamayan Kar, ipotek çetesi tarafından dolandırıldı.

Mehmet Şimşek'in enflasyon açıklamasına ünlü ekonomistten karşılık geldi: Gıda enflasyonunu azaltabilirsiniz!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: "2024 yılında da başta enflasyon olmak üzere programımızın hedeflerine ulaşmak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz." dedi. Açılamanın ardından, ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan karşılık geldi. İşte o değerlendirme...

Fatih Altaylı'dan gayrimenkul piyasası yorumu: İşler karışacak, iyi niyetliler kazıklanacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in emlak vergisi ve tapu konusunda atacağı adımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Fatih Altaylı ''İşler karışacak, iyi niyetliler kazıklanacak.'' dedi.

Mehmet Atmaca'dan kentsel dönüşüm yasası açıklaması: Depreme karşı önlem olmayacak!

Resmi Gazete'de yayımlanan ve yürürlüğe alınan yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Bakan Özhaseki’den kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına çok konuşulacak yanıt!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Ne hızlı ne alelacele ne de herhangi birisine rant sağlamak için yapılmış bir kanundur. Bu, ülkenin birikimi olan bir kanundur” dedi.

Mehmet Şimşek’ten kara parayla mücadele vurgusu!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin kara parayla mücadelede kararlı olduğunu belirtti. Bakan Şimşek, en kısa sürede Türkiye'nin gri listeden çıkarılacağını söyledi.

Faizlerde ‘şok’ iddia: Mehmet Şimşek’e faizleri 2 ayda yüzde 20’ye çıkarma izni verildi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in iki ay içerisinde faizleri yüzde 20’ye, hatta gerekmesi durumunda yüzde 40’lara kadar çıkarılabileceği ileri sürülüyor. Siyasi kulislerde bunun için Şimşek’in gerekli onayları aldığı konuşulurken, piyasalar TCMB’nin atacağı adımları merakla bekliyor.

Mehmet Şimşek’in ataması Ortodoks politikalara dönüş mü, yoksa sembolik bir atama mı?

Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanlığına atanmasını yabancı finans çevreler ilgiyle takip ediyor. Ancak bu atama Ortodoks ekonomi politikalarına dönüş mü yoksa sembolik bir atama mı? Kafalar karışık. İşte uluslararası finans kuruluşlarının yorumları…

Garip adası 950 milyon TL'ye satılığa çıktı!

Fi Yapı, son dakika açıklamasıyla Garip Adası'nın satılığa çıkarıldığını duyurdu. Fikret İnan imzası taşıyan açıklamada, adanın 950 milyon TL'ye satışa sunulduğu açıklandı. İşte şirket tarafından yapılan o açıklama...

Sultanbeyli 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Sultanbeyli ilçesi, Mehmet Akif Mahallesi, 4626 ada park parseli ile Abdurrahmangazi Mahallesi, 7229 ada park parsel ve 7229 ada 17 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 20.09.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Arnavutköy Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Arnavutköy ilçesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, 4192 ada, 2 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 18.12.2021 tasdik tarihli Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Üsküdar Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, 1151 Ada 75, 77, 172, 173 ve C Parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Karınca Teknik Mühendislik Hizmetleri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karınca Teknik Mühendislik Hizmetleri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de Ali Evin ve Mehmet Akif Üzüm ortaklığında kuruldu.

Mehmet Nuri Ersoy'dan ormanlarda yapılaşma yetkisi açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ormanlarda yapılaşma yetkisi ile ilgili sınırlandırmaya yönelik kanunun 39 yıl önce çıkarıldığını açıkladı.

Mehmet Garip Kar arsası Haberi

Mehmet Garip Kar arsası

Türk iş adamı Mehmet Garip Kar, ABD'de dondurma fabrikası kurmak için finans arayışına başlamıştı. Gazetede ipotek karşılığı para verildiği ilanını gören Kar, Sultanahmet'te bulunan 6 milyon TL değerindeki arsasına ipotek koydurdu.

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre, 3 gün sonra 2 milyon 50 bin TL almayı bekleyen Kar, tek bir kuruş alamadı. Dolandırıldığını anlayan Kar, polise gitti. Polis, potek çetesine operasyon düzenledi.

Hukuk mücadelesi başlatan Mehmet Garip Kar, çete tarafından mağdur olan vatandaşları Cumhurbaşkanı Külliyesi'ne götürerek şikayette bulundu. 

İş adamı Kar, çete tarafından 6 ay sonra ikinci şoku yaşadı. 6 milyonluk arsanın tamamının peşine düşen Çete, Mehmet Garip Kar'a ulaşarak 'Arsayı almak istiyoruz' dedi. Satışa ikna edilen Kar, arsasının devamına fark etmeden çete üyelerine sattı. Tefeci ipotek çetesinin son mağduru olan...