06 / 05 / 2024

Mehmet Kocadonun davası sonuçlandı mı

Mehmet Kocadonun davası sonuçlandı mı

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "imar kirliliğine neden olduğu ve ruhsata aykırı imalatlar yapıldığı" iddiasıyla hakkında açılan davada 15 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor! Kira tespit davasında bunlara dikkat! Haklarınızı kaybetmeyin!

Avukat Mehmet Ali Keser, kira tespit davasını, davanın şartlarını ve ev sahibi ile kiracıların bilmesi gerekenleri açıkladı. İşte Mehmet Ali Keser'in o açıklamaları...

Dr. Mehmet Öz ile kardeşinin 185 milyonluk gayrimenkul davası ABD'ye sıçradı!

Ünlü kalp cerrahı Dr. Mehmet Öz ile kardeşi Nazlım'ın gayrimenkul davasında sular durulmuyor. Mehmet Öz ile kardeşinin 185 milyonluk gayrimenkul davası ABD'ye sıçradı.

Mehmet Taş'tan 'Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında bilirkişi krizi' haberi için tekzip!

35 yıldır inşaat mühendisliği ve gayrimenkul değerlendirme uzmanlığı alanında bilirkişilik yapan Mehmet Taş, 'Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında bilirkişi krizi' başlıklı haber ile ilgili tekzip yayınladı.

Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında yeni gelişme!

2009'da vefat eden Mehmet Salih Tatlıcı'nın oğulları arasında devam eden miras kavgası yeni gelişmeler yaşanıyor. ABD Florida Mahkemesi, miras davasında Mehmet Tatlıcı’yı haklı buldu. Mahkeme, Uğur Tatlıcı’nın 740 milyon dolar ödemesine karar verdi.

Salih Tatlıcı'nın miras davasında sular durulmuyor!

Türkiye'nin 3 milyar dolar ile en büyük miras davası olan Tatlıcı ailesinde ikinci eş Nurten Tatlıcı'nın hayatından endişe ettiği ortaya çıktı. Nurten Tatlıcı, üvey oğlu Mehmet Tatlıcı, sekreteri Serap Durmuş ile Gökhan D.'den can güvenliği olmadığı gerekçesiyle şikayetçi oldu.

Doktor Mehmet Öz’e kız kardeşinden kira geliri davası! 

Dünyaca ünlü Doktor Mehmet Öz'ün kız kardeşi Nazlım Öz, babalarının vefatından sonra Mehmet Öz'ün kira gelirlerini kendisine göndermediğini öne sürerek dava açtı. 

Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu'nun miras davasında flaş gelişme!

İzmir'in gayrimenkul zengini Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu'nun miras davasında dün flaş bir gelişme yaşandı. 100 milyonluk mirastan men edilen Ayşe Gülden Ünal, hukuk mücadelesinin sonunda mirasın yarısını almaya hak kazandı.

Salih Tatlıcı'nın miras davası işlemleri 2018'de bitecek!

Türkiye'nin sayılı zenginleri arasında yer alan iş adamı Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında sona geliniyor. 

Mehmet Salih Tatlıcı'nın oğlundan 3 milyar dolarlık miras davası!

Yedi yıl önce geride 3 milyar dolarlık servet bırakıp vefat eden işadamı Mehmet Salih Tatlıcı'nın oğlu Mehmet Tatlıcı, üvey anne ve üvey kardeşine milyar dolarlık mirastaki gayrimenkullerin paylaştırılması için dava açtı.

AYM, Kalkandere HES davasının yeniden görülmesini istedi!

AYM Rize Kalkandere’deki Cevizlik Hidroelektrik Santrali davasının yeniden görülmesini istedi. AYM Genel Kurulu, Mehmet Kurt adlı vatandaşın bireysel başvurusunu 25 Şubat’ta oybirliği ile kabul etti.

Mehmet Salih Tatlıcı’nın miras davası sürüyor!

Mehmet Salih Tatlıcı’nın oğlu Uğur Tatlıcı, babasının koleksiyonunda yer alan tabloları bağışlamak için talepte bulundu. Mirası yöneten mahkemeye dilekçe gönderen oğul Tatlıcı, elde edilecek gelirin UNİCEF’e bağışlanmasını istedi.

Fadıl Akgündüz'e tazminat davası açıldı!

Nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla haklarında ceza davası açılan tutuklu Fadıl Akgündüz ve yeğeni Mehmet Salih Obut ile şirketin ortağı ablası Avniye Obut ve eniştesi İbrahim Obut hakkında ilk tazminat davası açıldı.

Mehmet Kocadon'un usulsüz proje ve inşaat ruhsatı davası sonuçlandı!

CHPli belediyeler imar usulsüzlükleriyle gündemden düşmezken, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un benzer bir sebeple ağır cezada yargılanmasına karar verildi.

Mehmet Kocadonun davası sonuçlandı mı Haberi

Mehmet Kocadonun davası sonuçlandı mı

Bodrum 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanıklar Kocadon ile belediyenin eski İmar Müdürü Haluk Aytı ve İmar Müdürlüğü personeli Emin Gümüş katılmazken, tarafları avukatlar temsil etti.


Kocadon'un avukatı Mehmet Akif Türkoğlu, iddianamede müvekkili hakkında yapı kullanma izin belgesini imzaladığının yer aldığını belirterek Kocadon'un bunu imzalamadığını söyledi.


Sadece yapı ruhsatında müvekkilinin imzasının bulunduğunu savunan Türkoğlu, Bodrum Belediye Başkanı görevini yürüten Kocadon'un belediyeyi temsili nedeniyle yapı ruhsatlarını imzaladığını kaydetti.


Türkoğlu, müvekkilinin her gün yüzlerce belge imzaladığını dile getirerek "İddianamede belirtilen imar aykırılıkları bilgiyi gerektirdiği için müvekkilimin bu hususu bilmesi mümkün değildir. Alt birimler tarafından hazırlanıp kendisine sunulan yapı ruhsatının müvekkilim Belediye Başkanı göreviyle belediyeyi temsil sıfatı ile imzalamıştır." dedi.


Bu nedenle müvekkiline yönelik suçun kastının oluşmadığını öne süren Türkoğlu, Kocadon'un beraatine karar verilmesini talep etti.


Duruşmada...